Fotbal international

Când va pleca Neymar de la PSG. Condiţia brazilianului

Şederea lui Neymar la Paris pe întreaga durată a contractului de cinci ani devine tot mai mult o utopie. Brazilianul ar putea pleca încă din vara lui 2018 fie în Primera Division, fie în Premier League, dacă se va întâmpla un anumit lucru.
03.12.2017 | 13:03
Cand va pleca Neymar de la PSG Conditia brazilianului

Neymar e tot mai nemulţumit de propria alegere făcută în vara acestui an. A lăsat Barcelona, pentru a semna cu PSG, o mutare puţin scontată înainte de a se realiza, pentru că oricât de potentă financiar ar fi acum cea mai galonată echipă din Franţa nivelul din Ligue 1 nu se poate compara niciodată cu Primera Division. S-a spus că a făcut-o pentru bani, la Paris având un salariu nebunesc, de 36 de milioane de euro pe sezon plus alte bonusuri legate de performanţele echipei şi individual, al doilea în lume după Carlos Tevez în China, 40 de milioane sau pentru că dorea să atace la anul Balonul de Aur, lucru care n-ar fi fost posibil dacă ar fi rămas în umbra lui Messi pe Nou Camp.

VEZI AICI ONLINE TOATE FAZELE MECIULUI, ECHIPELE DE START, CLASAMENTUL IN TIMP REAL

Şefii din Golf ai lui PSG au plătit clauză de eliberare a lui Neymar de la Barcelona, 222 de milioane, decişi să atace supremaţia în Europa dacă nu încă din acest an, din următorul sigur. Strategia lor a fost clară. Odată adus un star ca Neymar va fi uşor să convingă şi alţi jucători de valoare să aleagă PSG. Numai că şeicii nu au luat în calcul faptul că au de-a face cu un jucător care se răzgândeşte repede şi care poate oferi surprize în orice moment.

PSG îl poate pierde în maxim doi ani

Neymar e tot mai plictisit în capitala Franţei. Îi lipseşte plaja şi apa de la Barcelona, îi lipsesc mulţi dintre prietenii cu care obişnuia să petreacă în discotecile catalane, iar nivelul Ligue 1 nu e unul pentru care să se întrebuinţeze. Motiv pentru care l-a anunţat pe antrenorul Unai Emery că va juca doar meciurile din Champions League şi cele mai importante din campionat, pe care le va alege el!

În aceste condiţii, deşi are acel salariu extraterestru, devine tot mai probabil faptul că Neymar nu va mai face mulţi purici în Oraşul Luminilor şi că brazilianul va decide să plece într-o competiţie mai puternică. Real Madrid stă la pândă, ştiind că Primera e alt nivel decât Ligue 1. Dar Neymar şi-a anunţat prietenii că va pleca imediat ce va reuşi să câştige la PSG Champions League. Dacă va fi vara lui 2018, atunci sunt toate premisele ca din toamna anului viitor să îl găsim la un alt club de top din Europa. Dacă nu va fi, brazilianul ar mai putea rămâne încă un sezon.

Însă unul dintre cei cu care a rămas în bune relaţii din lotul Barcelonei, uruguayanul Luis Suarez, exclude din start varianta Real Madrid, nu pentru că brazilianul ar dori să nu lovească în fosta echipă. Dimpotrivă, cu şefii de pe Nou Camp e în război, pentru că nu i-au mai dat clauza de 26 de milioane de euro pentru fidelitate faţă de club, după ce a decis să plece. “Următoarea echipă a lui Neymar, după ce se va sătura de PSG, va fi un club mare din Anglia. Premier League e campionatul unde visează să joace, asta ne spunea mereu când era cu noi la Barcelona, dar deocamdată nici o echipă nu l-a contactat şi pe el nu o să-l vedeţi vreodată trimiţându-şi agenţii să fie propus.”

Tags: