Sport

Champions League optimi de finală, marți, 15 februarie. Mbappe, eroul serii în PSG – Real Madrid! Manchester City a demolat-o pe Sporting

FANATIK vă oferă amănunte despre meciurile programate marți, 15 februarie, în optimile de finală ale Champions League, manșa tur: PSG - Real Madrid și Sporting Lisabona - Manchester City.
15.02.2022 | 23:50
Champions League optimi de finala marti 15 februarie Mbappe eroul serii in PSG  Real Madrid Manchester City a demolato pe Sporting
Kylian Mbappe a marcat golul victoriei în PSG - Real Madrid
ADVERTISEMENT
15-02-2022
19:48

LIVE: PSG - Real Madrid şi Sporting - Manchester City se joacă acum

Vezi aici cele mai importante faze

LIVE PSG – Real Madrid 1-0 (Mbappe 90+4)

Min. 90+4 – GOOOOOL PSG! Kylian Mbappe înscrie, după o incursiune spectaculoasă în careul lui Real Madrid.

Min. 73 – Neymar a intrat pe teren în locul lui Angel Di Maria.

Min. 62 – Messi ratează penalty-ul obținut de Mbappe. Courtois parează formidabil șutul argentinianului.

Min. 57 – Ferland Mendy vede cartonașul galben după o intrare cu talpa pe glezna lui Danilo Pereira și va fi suspendat la retur.

Min. 54 – Kroos își încearcă șansa de la distanță, dar balonul șutat de el trece peste poartă.

Min. 53 – Messi șutează de la 25 de metri, dar Courtois prinde fără probleme în doi timpi.

Min. 50 – Hakimi deviază sublim un balon până la Mbappe, dar șutul francezului este respins de Courtois.

Min. 45+1 – Prima ocazie a spaniolilor vine la ultima fază a primei repriză, Casemiro reluând balonul cu capul puțin pe lângă poarta lui Donnarrumma.

Min. 37 – Casemiro primește cartonașul galben după un fault dur la mijlocul terenului asupra lui Paredes și va fi suspendat la meciul retur.

Min. 18 – Mbappe scapă singur cu Thibaut Courtois, dar portarul belgian reușește să-l blocheze.

Min. 5 – Mbappe croșetează în partea stângă, centrează în careu, dar șutul lui Di Maria se duce peste poartă.

Fanii parizieni au creat o atmosferă incendiară cu puțin înainte de primul fluier al arbitrului Daniele Orsato.


Vezi aici cele mai importante faze

LIVE Sporting – Manchester City 0-5 (Mahrez 7, Bernardo Silva 17, 44, Foden 32, Sterling 58)

Min. 58 – Sterling marchează cu un șut superb la vinclu de la 16 metri.

Min. 50 – Golul lui Bernardo Silva este anulat pentru o poziție de ofsaid după intervenția sistemului VAR.

Min. 44 – GOOOL Manchester City! Sterling este lansat în adâncime, îi întoarce mingea lui Bernardo Silva și mingea șutată de portughez, deviată de un adversar, intră în poartă.

Min. 32 – GOOOL Manchester City! Mahrez a centrat din partea dreaptă, mingea a trecut pe lângă trei fundași de la Sporting și a ajuns la Foden care a înscris lejer de 5 metri.

Min. 17 – GOOOL Manchester City! Portughezii bâlbâie o minge centrată din corner și Bernardo Silva reia din drop direct sub bara transversală.

Min. 7 – GOOOL Manchester City! Șutul lui Foden este respins de Adan până la De Bruyne, belgianul a centrat în mijlocul careului și Mahrez a punctat cu latul.

15-02-2022
18:47

Echipele de start pentru PSG - Real Madrid şi Sporting - Manchester City

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Danilo, Paredes, Verratti – Di Maria, Messi, Mbappe. Rezerve: Navas – Dagba, Diallo, Draxler, Gueye, Herrera, Icardi, Kehrer, Kurzawa, Neymar, Simons, Wijnaldum. Antrenor: Mauricio Pochettino.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Casemiro, Kroos, Modric – Asensio, Benzema, Vinicius. Rezerve: Lunin – Bale, Camavinga, Ceballos, Fernandez, Hazard, Isco, Jovic, Lucas, Marcelo, Rodrygo, Valverde. Antrenor: Carlo Ancelotti.


Sporting: Adan – Esgaio, Coates, Inacio – Porro, Palhinha, Matheus, Reis – Sarabia, Goncalves – Paulinho. Rezerve: Paulo, Virginia – Braganca, Edwards, Esteves, Feddal, Neto, Santos, Slimani, Tabata, Ugarte, Vinagre. Antrenor: Ruben Amorim.

Manchester City: Ederson – Cancelo, Dias, Laporte, Stones – Silva, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Foden, Sterling. Rezerve: Carson, Slicker – Ake, Delap, Fernandinho, Gundogan, Kayky, Lavia, Mbete, McAtee, Zinchenko. Antrenor: Pep Guardiola.

15-02-2022
18:36

Mesajul lui Neymar înainte de PSG - Real Madrid

Cu puțin timp înainte de începerea meciului PSG – Real Madrid, atacantul brazilian Neymar a postat un mesaj pe rețelele de socializare.

”Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne protejeze”, este rugăciunea lui Neymar, care va începe pe banca de rezerve întâlnirea de pe Parc des Princes.

15-02-2022
18:03

Echipa de start a lui Real Madrid

Așa cum s-a vehiculat, antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, forțează și începe cu Karim Benzema și Ferland Mendy în primul ”11”.

În atacul ”galacticilor”, lângă Benzema vor juca Marco Asensio și Vinicius.

15-02-2022
17:37

Neymar va fi rezervă în PSG - Real Madrid

Președintele clubului PSG, Nasser Al-Khelaifi, a anunțat oficial că atacantul brazilian Neymar, revenit după o lungă accidentare, va fi pe banca de rezerve la meciul cu Real Madrid.

”Este mai bine, este mult mai bine. Astăzi va începe pe bancă, dar se simte mult mai bine”, a declarat Al-Khelaifi, conform RMC Sport. Locul lui Neymar în echipa de start va fi luat, cel mai probabil de Angel Di Maria, care va juca alătuir de Lionel Messi și Kylian Mbappe.

15-02-2022
17:29

Leo Messi, salvarea lui PSG

Fostul internaţional francez Eric Di Meco este de părere că Lionel Messi poate fi arma secretă pentru PSG în meciul cu Real Madrid, argentinianul fiind jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise în poarta ”galacticilor”.

”Are un ascendent psihologic pentru că i-a făcut de multe ori pe cei de la Real să sufere. Poate fi mediocru în Ligue 1, dar are ceva mai mult când vine vorba de astfel de meciuri”, a declarat Di Meco, conform RMC Sport.

15-02-2022
16:22

Benzema și Mendy vor începe titulari

Deși nerefăcuți complet, jucătorii Karim Benzema și Ferland Mendy vor începe titulari meciul pe care Real Madrid îl joacă în deplasare cu PSG.

Conform cotidianului spaniol Marca, antrenorul Carlo Ancelotti este dispus să riște cu cei doi fotbaliști pe care îi consideră esențiali. Benzema este golgheterul ”galacticilor” și omul care duce în spate echipa, iar fundașul stânga Mendy va avea dificila misiune de a se apăra la Leo Messi.

14-02-2022
20:25

Ce au spus Pochettino și Ancelotti în conferințele de presă

Înaintea marelui duel dintre PSG și Real Madrid, antrenorii celor două formații, Mauricio Pochettino și Carlo Ancelotti, au susținut tradiționalele conferințe de presă. Ambii tehniecieni au vorbit în termeni laudativi despre adversari.

”Real Madrid este unul dintre cele mai mari cluburi din lume, având în vedere istoria sa, titlurile sale. Cu 13 victorii în Liga Campionilor vedem că nu este vorba doar de jucători sau de personal. Acesta este un punct forte al clubului. Când câștigi trofee, este o combinație de factori. Chiar mai mult în această competiție.

Nu există un favorit. Ar putea fi o finală a Ligii Campionilor având în vedere calitățile ambelor echipe. Paris Saint-Germain speră să câștige acest trofeu și este o candidată. Echipa s-a întărit în vară pentru a se îndrepta spre acest vis. Am încredere deplină în echipa mea și în suporterii noștri.

Trebuie să respecți întotdeauna Real Madrid, care are o forță incredibilă prin care poate să urce la un nivel înalt în momentele importante. Au fost momente complicate pe plan intern, dar momente grozave în Liga Campionilor fără a juca neapărat foarte bine. Dar a avut această uniune sacră, cu dorința de a lupta împreună.

Echipa este bună, nu trebuie să vorbim prea mult despre formă. Există o mare motivație pentru acest joc. Toți jucătorii sunt foarte motivați. Lionel Messi? Este în stare bună, are o dorință mare. Este o seară importantă pentru el, cu talentul și experiența lui.

Vrem să avem idei clare, fiind convinși că ceea ce vom face este ceea ce trebuie. Cel mai important lucru în ultimele trei zile de antrenament a fost să fim siguri că mergem în direcția bună. Asta e cheia, pentru că avem talent. Cred că, cu calitățile noastre, putem folosi punctele slabe ale lui Real Madrid și le putem contracara punctele forte”, a declarat Pochettino.

”Sentimentele sunt bune, avem toată încrederea din lume. Un joc dificil, împotriva unui adversar dificil, împotriva unei echipe care are aspirația de a câștiga Liga Campionilor, ca noi. Ar putea fi o finală. Vrem să eliminăm un rival.

Bale nu este lipsit de respect față de colegii săi, se antrenează bine, este profesionist… Vrea să termine aici așa cum merită. Pentru că a ajutat la câștigarea Ligii Campionilor, a făcut lucruri importante…

Toți fotbaliștii care joacă vor să-și ajute echipa să elimine rivalul. Ceea ce crede Mbappe este la fel cu ce cred Benzema, Vinicius sau Messi. El vrea să elimine rivalul pentru a câștiga Liga Campionilor.

PSG va vrea posesie și va crea pericol pe tranziție. Și noi suntem la fel. Avem joc vertical, dar știm și să așteptăm. Suntem două echipe similare în acest sens. Cred că cele două echipe joacă un fotbal similar. Trebuie să câștigăm jocul făcând un meci perfect.

Presiunea pe care o au ambele echipe este de a juca împotriva unui mare rival. Nu trebuie să ne gândim prea mult înainte. Trebuie să ne pregătim bine pentru acest joc, să facem față presiunii… Nu este o obsesie, este o motivație. Jucăm împotriva unei echipe mari, pe un stadion spectaculos…

Nu este un meci greu de pregătit, pentru că capul, care este cel mai important, este la sută la sută. Antrenorul trebuie să facă un plan, dar suntem două echipe recunoscute și nici pentru PSG, nici pentru noi, nu este foarte greu să ne pregătim pentru meci.

Am amintiri excelente din timpul petrecut la PSG. Fanii mi-au oferit multă dragoste. Mauricio face o treabă grozavă, nu este ușor să antrenezi un club ca acesta, pentru că este multă presiune. Cel mai important este să câștigi, desigur.

Trebuie să ascult ce spun medicii și să iau decizia în privința lui Benzema. S-a antrenat alergând și sprintând, dar trebuie să vezi în ansamblu. Trebuie să aștept să văd ce spun doctorii. Nu a jucat de aproape o lună, dar e Karim. Dacă e bine, trebuie să joace”, a spus Ancelotti.

14-02-2022
17:54

Echipele probabile la PSG - Real Madrid și Sporting - Manchester City

PSG – Real Madrid

  • PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Verratti, Gueye, Wijnaldum – Messi, Mbappe, Di Maria. Antrenor: Mauricio Pochettino.
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinicius. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Sporting – Manchester City

  • Sporting: Adan – Inacio, Coates, Feddal – Porro, Nunes, Palhinha, Reis – Sarabia, Paulinho, Goncalves. Antrenor: Ruben Amorim.
  • Manchester City: Ederson – Stones, Ruben Dias, Laporte, Cancelo – Bernardo Silva, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Foden, Sterling. Antrenor: Josep Guardiola.

Marți, 15 februarie, se joacă primele două partide din cadrul manșei tur a Champions League, meciurile PSG – Real Madrid și Sporting Lisabona – Manchester City. Sunt două partide care promit goluri și spectacol de calitate, pentru că vorbim de echipe superofensive, cu atac de mare calitate, în special la PSG, Real Madrid și Manchester City.

Programul optimilor de finală tur în Champions League marți, 15 februarie

  • ora 22:00 PSG – Real Madrid
  • ora 22:00 Sporting Lisabona – Manchester City

Miercuri, 16 februarie, se vor juca, de la aceeași oră, alte două optimi tur: Salzburg – Bayern Munchen și Inter – Liverpool, următorul calup de patru meciuri urmând a avea loc săptămâna viitoare, tot marți și miercuri, atunci urmând a se întâlni Villarreal – Juventus, Atletico Madrid – Man. United, Chelsea – Lille și Benfica – Ajax.

ADVERTISEMENT

Toate jocurile programate în această fază sunt deosebit de interesante, pentru că au ajuns aici echipe foarte bune, singurele surprize fiind Sporting Lisabona, în locul Borussiei Dortmund și Lille, în locul spaniolilor de la Sevilla.

Al patrulea duel PSG – Real Madrid în Champions League

PSG – Real Madrid este, alături de Inter – Liverpool, ceea ce putem numi cireașa de pe tortul Champions League în faza optimilor. Ar fi putut fi oricând finala competiției, dar pentru a doua oară hazardul face să le așeze față în față atât de devreme.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe și-au mai măsurat forțele de trei ori până acum în Champions League. Prima dată în 2015, în grupe, și a fost 1-0 pentru spanioli acasă și 0-0 la Paris. În 2018 a fost singura întâlnire într-o dublă eliminatorie, în optimi, iar atunci Realul, cu ultimele apariții ale lui Cristiano Ronaldo, avea să câștige trofeul, după 3-1 în finală cu Liverpool.

PSG nu a avut atunci nici o șansă, cedând cu 3-1 pe “Bernabeu” și cu 2-1 pe “Parc des Princes”. Următorul an, fără Cristiano Ronaldo, madrilenii au scos cu greu un 2-2 acasă și au fost executați fără drept de apel în capitala Franței, cu 3-0, tot în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Neymar, înclus în lot

Mauricio Pochettino avea mari emoții înaintea meciului de marți, deoarece știe sigur că Sergio Ramos nu va putea conduce defensiva, fiind accidentat, iar dacă și Neymar și Di Maria ar fi rămas în infirmierie atunci lucrurile se complicau. Din fericire argentinianul și-a revenit, iar brazilianul, care nu a mai jucat de două luni, e și el în lot, dar nu se știe câte minute îi vor fi acordate. Real Madrid l-a recuperat pe bomberul Karim Benzema.

Sporting Lisabona – Manchester City, duel disproporţionat

La prima vedere al doilea meci din turul optimilor de finală din Champions League, Sporting Lisabona – Manchester City, pare disproporționat valoric, în sensul în care dream-team-ul lui Pep Guardiola ar trebui să ia lejer o opţiune de calificare încă din meciul tur.

ADVERTISEMENT

Nu avem cum să tragem linie de comparație între loturile celor două echipe și valoarea acestora, deși nici portughezii nu sunt fără cote bune. Însă tehnicianul catalan refuză să privească lucrurile cu lejeritate, declarând că echipa sa trebuie să fie conștientă că nu o va aștepta o plimbare prin Lisabona.

Petrecărețul Grealish e out pentru acest meci

Experimentatul antrenor iberic știe că subevaluarea adversarului e întotdeauna foarte periculoasă și, în plus, are și ceva probleme de efectiv. Petrecărețul Jack Grealish are o accidentare la piciorul stâng, iar fundașul Kay Walker, amicul său de pahar, e suspendat pentru cartonaș roșu. Și atacantul brazilian Gabriel Jesus are ceva probleme la genunchi, dar medicii speră să îl recupereze pentru joc.

La Sporting atmosfera este una foarte relaxantă, pentru că se știe că Manchester City este mare favorită. De aceea nu există nici o presiune și echipa va căuta să facă o figură cât mai frumoasă. În 2012, în Europa League, Sporting pleca, tot în optimi, drept victimă sigură în fața lui City. A bătut cu 1-0 la Lisabona, dar la retur toată lumea aștepta măcelul din partea echipei lui Roberto Macini, cu Aguero și Balotelli în atac. Nu a fost deloc așa, pentru că oaspeții au avut 2-0 la pauză și au pierdut dramatic, cu 3-2, dar au mers mai departe pe regula golurilor din deplasare.

ADVERTISEMENT