PSG, out din Champions League? Colosul francez riscă enorm această sancţiune de la UEFA

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
12/04/2018, 11:22
PSG, out din Champions League? Colosul francez riscă enorm această sancţiune de la UEFA

PSG este cel mai puternic club pe care l-a avut vreodată fotbalul francez din punct de vedere financiar. Preluarea de către consorţiul şeicilor din Qatar a făcut din PSG nu doar nababul fotbalului din Hexagon, ci şi una dintre cele mai puternice grupări de pe continent. Şi expresia acestei forţe financiare a fost repede demonstrată în vara lui 2017, când a fost cumpărat brazilianul Neymar de la Barcelona pentru suma record de 222 de milioane şi euro şi a fost adus şi puştiul minune al Franţei, Kylian Mbappe pe 180 de milioane, doar că banii ar urma să fie plătiţi în această vară.

Numai că nu toate sunt bune şi frumoase la PSG şi din punctul de vedere al forului european. UEFA nu vede cu ochi buni sănătatea financiară a clubului, susţinând că la Paris s-au făcut anumite inginerii cu scopul de a facilita operaţiunile de transferuri aparent în mod legal. În realitate, susţin oficialii UEFA, PSG a încălcat în mod grosolan regulamentul de Fair-Play financiar.

PSG, acuzată de comiterea de inginerii financiare

Lucrul acesta s-a întâmplat deja în 2014, când UEFA a făcut prima investigaţie pe acest subiect şi a ajuns la concluzia că într-adevăr parizienii se fac vinovaţi de încălcarea acestei reguli, formele de sponsorizare venite din partea Qatar Tourism Authority nefiind conforme cu valoarea la care trebuia făcută sponsorizarea.

PSG se consideră nevinovată, dar riscă acum enorm să privească la TV ediţia viitoare a Champions League. Aceasta ca urmare a faptului că fiind recidivistă în încălcarea regulamentului de Fair-Play financiar următoarea sancţiune ar fi excluderea din Champions League. În iunie UEFA va face anunţul privind vinovăţia sau nu a parizienilor şi dacă da, care vor fi sancţiunile.

Închide ×