Sport

PSG schimbă foaia! Renunță la Zidane și aduce un fost campion al Franței să antreneze tripleta Mbappe – Messi – Neymar

PSG se pregătește să oficializeze debarcarea lui Pochettino, însă, scrie presa franceză, nu pentru a-i face loc lui Zinedine Zidane, ci lui Christophe Galtier, actualul tehician al lui OGC Nice.
17.06.2022 | 13:32
PSG schimba foaia Renunta la Zidane si aduce un fost campion al Frantei sa antreneze tripleta Mbappe  Messi  Neymar
Presa franceză scrie că nu Zidane, ci Christophe Galtier ar urma să fie noul tehnician al lui PSG. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La PSG se pare că telenovelele sunt o modă. După cea legată de semnătura lui Kylian Mbappe, întinsă pe durata a mai bine de un an, acum se derulează cea legată de viitorul antrenor. Și nici de această dată nu lipsesc loviturile de teatru.

PSG a contactat-o pe Nice pentru Christophe Galtier

Viitorul lui Mauricio Pochettino la PSG a fost pecetluit de eliminarea în fața lui Real Madrid în Liga Campionilor. Titlul și Supercupa Franței nu însemnau nimic pentru Nasser Al-Khelaifi. Astfel că despărțirea era condiționată doar de stabilirea înlocuitorului.

ADVERTISEMENT

S-a vorbit intens despre iminenta sosire a lui Zinedine Zidane la PSG. Un antrenor care a dus-o pe Real Madrid la trei trofee UEFA Champions League consecutive. Adică tocmai trofeul pe care și-l doresc atât de mult parizienii.

Ba mai mult, au existat inclusiv discuții despre condițiile pe care Zizou le-ar pune. Să-i aibă sub comandă pe Paul Pogba și Ousmane Dembele. Ca și despre implicarea lui Nicolas Sarkozy și Emmanuel Macron, care au vrut să-l convingă să semneze.

ADVERTISEMENT

Apoi, lucrurile s-au schimbat. Greu de spus de ce. Poate pentru că Zidane speră să prindă naționala, care a scârțâit în meciurile din UEFA Nations League.

Cert este că Luis Campos, noul director sportiv, s-a orientat rapid. Și, potrivit le10sport.com, viitorul tehnician urmează să fie Christophe Galtier. Omul cu care Campos a lucrat la Lille și a condus echipa care i-a suflat titlul lui PSG în sezonul 2020-21.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată și de L’Equipe, care a titrat: ”PSG a contactat-o pe Nice pentru Christophe Galtier”. Aceeași publicație scrie și că tehnicianul este de acord cu mutarea.

Dar și că, în pofida avertismentelor transmise în presă, Nice își caută deja un nou tehnician. Conștientă că singura sa șansă este să se obișnuiască cu ideea și să obțină cât mai mult din faptul că-l va lăsa să plece pe antrenorul care mai avea contract până în iunie 2024.

ADVERTISEMENT

În egală măsură, presa franceză mai oferă un amănunt. Și anume faptul că Galtier ar urma să-l aibă drept asistent pe Joao Sacramento. Cel cu care a lucrat la Lille și care este în momentul de față în staff-ul lui José Mourinho, la AS Roma.

Să fie oficializarea numirii lui Galtier la timona lui PSG o chestiune de ore? Rămâne să aflăm.

ADVERTISEMENT