Sport

PSG și Nice s-au înțeles în cazul lui Galtier. Şeicii plătesc 10 milioane de euro pentru noul antrenor

PSG și Nice au bătut palma, parizienii urmând să plătească 10 milioane de euro pentru a beneficia de serviciile lui Christophe Galtier. Anunțul oficial ar urma să fie făcut joi.
21.06.2022 | 12:19
PSG si Nice sau inteles in cazul lui Galtier Seicii platesc 10 milioane de euro pentru noul antrenor
Peste 25 de milioane de euro o costa pe PSG despărțirea de Pochettino și compensațiile plătite lui Nice pentru noul antrenor, Galtier. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum Zidane speră la postul de selecționer al Franței, PSG s-a reorientat rapid, așa cum ați aflat din FANATIK, și l-a curtat pe Christophe Galtier. Cu tehnicianul aflat actualmente la OGC Nice n-au fost probleme. Iar acum, și actuala sa echipă și-a dat acordul.

Galtier, “transferat” cu 10 milioane de euro de la Nice la PSG!

Luis Campos, noul director sportiv al celor de la PSG, s-a înțeles rapid cu Christophe Galtier. Nici nu este de mirare în condițiile în care raporturile erau excelente după colaborarea de la Lille.

ADVERTISEMENT

Astfel, antrenorul care le-a ”suflat” parizienilor singurul titlu din 2017-18 încoace, era cu un pas mai aproape de PSG. Trebuia însă bifată și înțelegerea cu OGC Nice, cu care acesta mai avea contract până în iunie 2024.

Negocierile nu au fost simple. Însă, până la urmă, s-a bătut palma. Conducerea lui Nice era conștientă că nu avea nimic de câștigat dacă se va opune.

ADVERTISEMENT

Astfel că totul s-a rezumat la bani. Iar L’Equipe scrie că acordul s-a parafat pentru 10 milioane de euro. Acum nu mai rămâne decât să se oficializeze și plecarea lui Pochettino.

Pochettino şi staff-ul, despăgubiţi cu 15 milioane de euro!

Tratativele sunt în curs și ar urma să fie finalizate până joi. Evident, tehnicianul argentinian, care mai avea contract încă un an, va primi o sumă substanțială.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii francezi deja amintiți spun că diriguitorii lui PSG vor mai trebuie să scoată din buzunar 15 milioane. Este adevărat însă că aici sunt incluși și banii care vor ajunge la colaboratorii lui ”Poche”, Jesus Perez, Miguel D’Agostino, Toni Jimenez și Sebastiano Pochettino.

Mai mult, celor 25 de milioane deja amintite, li se vor adăuga altele. Și nu vorbim despre salariul pe care urmează să-l primească tehnicianul, al cărui cuantum nu este, pentru moment, cunoscut.

ADVERTISEMENT

Ce staff va avea Galtier la Paris

Ci de faptul că Galtier vrea să îl aibă ca secund la PSG pe João Sacramento. Portughezul cu care a lucrat la Lille până în noiembrie 2019. Și care a plecat ulterior în staff-ul lui Mourinho de la Tottenham, iar apoi Roma.

În plus, dacă pentru pregătirea portarilor va miza în continuare pe Gianluca Spinelli, noul tehnician al lui PSG ar vrea să-l ia de la Nice și pe Thierry Oleksiak. Iar PSG va trebui, probabil, să mai scoată ceva bani din cont.

ADVERTISEMENT
Tags: