News

Psihiatrul Gabriel Diaconu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața medicului Ovidiu Băjenaru

04.09.2020 | 11:19
Psihiatrul Gabriel Diaconu dezvaluiri despre ultimele clipe din viata medicului Ovidiu Bajenaru
Psihiatrul Gabriel Diaconu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața medicului Ovidiu Băjenaru. Sursa foto: gandul.ro
ADVERTISEMENT

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a făcut dezvăluiri despre ultimele clipe din viața doctorului Ovidiu Băjenaru, cunoscutul neurolog răpus de Covid-19.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dr. Diaconu a prezentat pe larg povestea morții celebrului profesor doctor Ovidiu Băjenaru.

ADVERTISEMENT

Din această relatare aflăm că somitatea din lumea medicală internă a preferat să stea la Spitalul Universitar până când starea sa de sănătate i s-a agravat iremediabil.

Dezvăluiri despre ultimele clipe ale medicului Ovidiu Băjenaru, povestite de psihiatrul Gabriel Diaconu

La puțin timp după ce s-a aflat de moartea doctorului Ovidiu Băjenaru, cel care era director al Departamentului de neuroștiințe de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, psihiatrul Gabriel Diaconu a postat pe o pagină de socializare câteva rânduri legate de dispariția neurologului.

ADVERTISEMENT

”A stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat sa meargă la Balș. Era prea târziu…

Aceasta este povestea morții profesorului meu de neurologie, doctorul Ovidiu Băjenaru. Titlurile academice sunt redundante. Pentru mine rămâne “domnul profesor

ADVERTISEMENT

Rămâne domnul profesor care mi-a deschis ochii în tot ce presupune arta de-a povesti, nu doar descrie, creierul, nervii ori organele de simț.

Acel om care a îndrăznit să-mi dea o șansă, când eram doar un țânc, să merg și eu la cursul de tulburări ale Mișcării ținut de profesorul Tolosa,

ADVERTISEMENT

Omul care, când l-am rugat, mi-a scris o scrisoare de recomandare ca sa pot pleca din țară la studii,

Același om care, când m-am întors rezident în clinica lui, m-a tratat drept și egal, și am putut avea opinii divergente dar totuși echilibrați unul și celălalt în ce înseamnă argumentație medicală”, scrie Diaconu.

Ovidiu Băjenaru, decedat la 63 de ani din cauza infecției cu coronavirus

Considerat de mulți drept ”părintele neurologiei moderne românești”, doctorul Ovidiu Băjenaru, s-a stins din viață după 10 zile de lupta cu Covid-19.

În ultimele zile înainte de deces, acesta a fost intubat la secția ATI de la spitalul Matei Balș, iar medicii s-au străduit să îl salveze, așa cum fac și cu ceilalți pacienți.  Ovidiu Băjenaru a creat toate ghidurile de neurologie din România și a salvat viața a zeci de mii de bolnavi.

ADVERTISEMENT