Fotbal international

Psihiatrul lui Maradona, anchetat de autorități! Au fost confiscate telefoane mobile și calculatoare

02.12.2020 | 09:37
Psihiatrul lui Maradona anchetat de autoritati Au fost confiscate telefoane mobile si calculatoare
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Argentina au hotărât, marți, percheziționarea casei și a cabinetului psihiatrului care s-a ocupat de Diego Maradona, Agustina Cosachov, în cadrul anchetei care investighează cauzele decesului fostului jucător, scriu cei de la marca.com. 

Ancheta a fost autorizată de judecător pentru a vedea posibila implicare a medicului în decesul fostului mare fotbalist argentinian.

ADVERTISEMENT

Discutând la canalul TN, avocatul psihiatrului, Vadim Mischanchuk, a spus că aceste percheziții reprezintă ”măsuri de rutină”, în toate cazurile referitoare la malpraxis profesional, în care obiecte ca telefoanele mobile și calculatoarele sunt luate pentru a reface istoricul medical al lui Maradona.

Au fost percheziționate și casa și cabinetul neurochirurgului care l-a operat pe Maradona

“Clientul meu este calm în ceea ce priveşte deciziile medicale pe care le-a luat”, a declarat avocatul, spunând și că marți după-amiază, se va vedea cu reprezentanți ai Parchetului.

ADVERTISEMENT

Acum două zile, tot aceeași autoritate judiciară a hotărât percheziționarea casei și a cabinetului neurochirurgului Leopoldo Luque, medicul care l-a operat pe creier pe fostul fotbalist, și va spune dacă a existat vreo greșeală în jurul decesului lui Maradona. Luque a mers, luni dimineață, la Parchet, însă nu i-a fost luată nicio declarație pentru că nu a fost acuzat oficial că a făcut ceva greșit.

Fostul mare jucător care a fost internat la începutul lunii noiembrie la două spitale din cauza faptului că era anemic și deshidratat și avea un hematom la creier, pentru care a suferit o operație, a decedat din cauza unui stop cardiac în locuința sa de la periferia orașului Buenos Aires.

ADVERTISEMENT

Avocatul lui Maradona este cel care a cerut o anchetă după moartea argentinianului

Fostul jucător a fost externat de la clinica Olivos, loc unde a suferit o operație pe creier la 11 noiembrie, iar de atunci și până la moartea sa a stat într-o casă din interiorul unui complex privat.

Joi, Matias Morla, avocatul fostului fotbalist, a făcut acuzații dure și a cerut o anchetă amănunțită după moartea lui Diego Maradona. “Astăzi este o zi de durere profundă, de tristeţe şi reflecţie. Simt în inima mea pierderea unui prieten pe care l-am onorat cu loialitate până în ultima zi. Înmormântarea trebuie să fie un moment intim şi familial. Conform spuselor procurorului din San Isidro, este inexplicabil faptul că, timp de 12 ore, Diego nu a avut nicio atenţie sau control din partea personalului medical. Ambulanţei i-a luat mai mult de o jumătate de oră pentru a ajunge, a fost o idioţenie criminală.

ADVERTISEMENT

Acest fapt nu trebuie să treacă neobservat şi vă rog să investigaţi până la sfârşit. După cum mi-a spus Diego: <Eşti soldatul meu, care lucrează fără milă>”, a scris avocatul, într-un comunicat. Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani. Ultima dorință a lui Diego Maradona a fost aceea de a fi îmbălsămat și expus pentru ca toți cei care au ținut la el să vină să-l vadă.

 

ADVERTISEMENT