News

Psiholog criminalist, despre Gheorghe Dincă: „Când vede un chip cu părul lung, instinctul criminal începe să ticăie”

06.08.2019 | 15:15
Psiholog criminalist despre Gheorghe Dinca Cand vede un chip cu parul lung instinctul criminal incepe sa ticaie

Cazul criminalului din Caracal și felul în care acesta a decis să ofere detalii despre modul în care a operat i-a făcut pe oameni să creadă că Gheorghe Dincă încearcă să îi mintă pe anchetatori, sau să le câștige încrederea. Alți internauți au decis să mai pună un strat de conspirații asupra situației care s-a petrecut la sfârșitul lunii trecute. Specialiștii sunt de părere însă că Dincă este un criminal „cu acte în regulă”.

Opinia psihologului despre Gheorghe Dincă

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a făcut o descriere detaliată a lui Gheorghe Dincă și a felului în care se decurg lucrurile în mintea sa: „Acest om era pregătit să facă, toate erau premeditate. Ne-a plimbat puțin pe la Dunăre, Olt. A încercat să tragă de timp, să se mai gândească, să se mai hotărască ce va zice. Dar mașina lui era pregătită pentru așa ceva, geamuri fumurii, ușile setate să se deschidă din afară.

Pare un om predispus să facă așa ceva. Dacă ne-a indus în eroare că le consideră prostituate, că s-au certat, le-a bătut, el fuge de pedeapsa maximă, pentru că se pare că totul e premeditat în capul lui. Când vede un chip cu părul lung, instinctul criminal începe să ticăie. Trebuie să adunăm toate fotografiile acestor fete dispărute pe o rază de nu știu câți kilometri și dacă seamăna cu aceste victime, trebuie să-l întrebăm. El nu ține minte numele lor, ci anotimpul”, spune psihologul criminalist, la Digi 24.

Psiholog criminalist, despre Gheorghe Dincă
Psiholog criminalist, despre Gheorghe Dincă *foto: digi24

Opinia psihologului despre felul în care decurge ancheta

Chesnoiu susține și că ancheta merge ca la carte: „Această anchetă e făcută ca la carte în domeniul poligraf. În domeniul politicii judiciare e o tehnică. Nu se poate ancheta la grămadă. Dacă el a ales un polițist, poate seamănă cu cineva cunoscut, poate că are o fizionomie de bonom, nu e agresiv. Nu putem ridica tonul, pentru că se închide în el. Trebuie o neutralitate, să nu-l acuzăm, pentru că Dumnezeu și judecătorul îl vor pedepsi. Trebuie să-l tragem de limbă elegant, fără presiuni inutile. Polițistul a reușit să ajungă la sufletul lui. Poate că are un har și va reuși să-l convingă să spună și de celelalte fapte. Trebuie să avem răbdare. Cei mai buni judiciariști sunt acolo și vor hotărî din acest punct de vedere”, a mai spus criminalistul.