News

Psihologii AVERTIZEAZĂ: eclipsa de soare ne poate afecta stările psihice!

Psihologul Hanibal Dumitraşcu a declarat, pentru MEDIAFAX, că stările psihice ale persoanelor vulnerabile se pot acutiza odată cu eclipsa parţială de Soare, iar psihoterapeutul Cristian Andrei a...
18.03.2015 | 20:01
Psihologii AVERTIZEAZA eclipsa de soare ne poate afecta starile psihice

Psihologul Hanibal Dumitraşcu a declarat, pentru MEDIAFAX, că stările psihice ale persoanelor vulnerabile se pot acutiza odată cu eclipsa parţială de Soare, iar psihoterapeutul Cristian Andrei a spus că fenomenul astronomic are efecte secundare “asupra interpretării”. Psihologul Hanibal Dumitraşcu şi psihoterapeutul Cristian Andrei au vorbit despre efectele secundare asupra sănătăţii oamenilor care pot apărea odată cu eclipsa parţială de Soare de vineri.

“Dincolo de efectele de natură geofizică, care apar fără îndoială şi duc la modificări ale homeostazei echilibrului, circulaţia sangvină, hipertensiune arterială şi eventuale atacuri de panică, eu vă spun că, în cazul acesta, în care discutăm de o eclipsă parţială de Soare, problemele vor fi mult mai reduse”, a declarat Hanibal Dumitraşcu.

Forţa sau puterea de reprezentare colectivă pe care o au oamenii în legătură cu un asemenea eveniment poate să genereze sau să determine stările de anxietate, tensiune, dar ele sunt produsul mai degrabă a modalităţii colective de reprezentare şi al mitologiei generate de un asemenea eveniment cosmic mai mult decât efectul propriu-zis asupra organismului uman”, a precizat acesta.

El a spus că lucrurile sunt mai puternice, mult mai profunde atunci când există o eclipsă totală. “Când este parţială sunt şi efectele parţiale, mult mai reduse decât în cazul unei eclipse totale. În cazul persoanelor care suferă de depresie, starea se acutizează, pentru că e vorba de o slăbiciune generală a stării psihice şi a organismului persoanelor respective. Cu cât eşti mai expus şi ai vulnerabilităţi de genul acesta, se poate să fii mai afectat”, a completat Dumitraşcu.

Sursă: www.antena3.ro