Pui cu struguri, usturoi și rozmarin, o rețetă ideală pentru gospodinele îndrăznețe. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat sofisticat și delicios, trebuie neapărat să încerci această rețetă. Este simplu de urmat, iar rezultatul va fi o încântare pentru papilele gustative.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat diferit, atunci poți încerca să faci pui cu struguri, usturoi și rozmarin. Rețeta este simplă, iar gustul dulce-acrișor al strugurilor se îmbină de minune cu aromele intense ale rozmarinului și ale usturoiului.
Pentru a pune în farfurie acest preparat rafinat, ai nevoie de 1 pui întreg pe care să îl tăi în 8 bucăți, 4 lingurițe cu sare, ⅓ cană cu ulei de măsline extravirgin și un ciorchine mediu de struguri roșii. Este recomandat ca strugurii să nu aibă semințe. De asemenea, vei mai avea nevoie de 15-20 de căței de usturoi, rozmarin proaspăt și ¼ linguriță cu piper negru.
Această rețetă este ideală pentru gospodinele care vor să profite din plin de versatilitatea puiului. Dacă vei urma cu atenție pașii de mai jos, rezultatul va fi unul demn de restaurant.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să preîncălzești cuptorul. Apoi, te vei ocupa de bucățile de pui pe care le vei asezona cu sare. Într-o tigaie, vei pune o lingură jumătate de ulei, iar ulterior, vei pune bucățile de pui în tigaie.
Neapărat, bucățile de pui trebuie puse cu pielea în jos și nu trebuie deloc amestecate cât timp se gătesc. În momentul în care pielea este crocantă și rumenită, bucățile de pui se scot pe o farfurie.
În aceeași tigaie în care ai gătit puiul, vei pune boabele de struguri, usturoiul și rozmarinul. După câteva minute, vei pune din nou bucățile de pui, cu pielea în sus.
Întregul preparat se dă la cuptor pentru 30 de minute. După ce s-a scurs timpul, se va lăsa la răcit pentru 10 minute, după care se va presăra piperul. Poftă bună!