Sport

Pumni și picioare la vestiare după FCU Craiova – Rapid 1-0. Săpunaru, despre Poștașu’ și bodyguardul lui Mititelu: “A dat cu apă și țigări în noi. Dacă îmi băga un cuțit în piept?”. Video

FC U Craiova – Rapid 1-0 a fost presărat, pe final, cu incidente grave între fanii din Giulești și forțele de ordine. Săpunaru s-a bătut la vestiare.
11.09.2022 | 00:25
Pumni si picioare la vestiare dupa FCU Craiova  Rapid 10 Sapunaru despre Postasu si bodyguardul lui Mititelu A dat cu apa si tigari in noi Daca imi baga un cutit in piept Video
Cristi Săpunaru, conflict la finalul partidei FC U Craiova - Rapid 1-0. Căpitanul din Giulești a împărțit pumni și picioare în zona vestiarelor. Sursa foto: captură video Digisport
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a avut una dintre cele mai bune prestații din actualul campionat și s-a impus cu 1-0 în fața unui Rapid lipsit de inspirație și apăsat de absența de pe bancă a antrenorului Adrian Mutu. La final au fost incidente grave.

Rapidiștii au cedat nervos la finalul meciului cu FC U Craiova

Ziua a început cum nu se poate mai prost pentru Rapid. De dimineață antrenorul Adrian Mutu a fost operat de urgență și nu a putut să fie alături de echipă la meciul de la Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT

Pe teren giuleștenii au pierdut primul meci după patru succese consecutive, 0-1 cu FC U Craiova. Jocul a fost marcat de intervențiile echipei din camera VAR care au întors două decizii importante și de agresiunile dintre suporteri și forțele de ordine.

În zona vestiarelor și căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru, și-a făcut dreptate singur. S-a luat la bătaie cu bodyguarzii și l-a lovit pe unul dintre aceștia, conform imaginilor prezentate de Digi Sport. În imagini se vede cum fotbalistul Rapidului este foarte nervos și acuză că a fost lovit de “Poștașu'”, un deja celebru fan al celor de la FCU.

ADVERTISEMENT

Extrem de furios, Săpunaru vrea să își facă singur dreptate. De aici pornește un conflict în care au fost implicat inclusiv unul dintre bodyguarzii lui Mititelu. Asta chiar dacă patronul FCU vede un alt raport între el și cel care îi asigură securitatea.

Cristi Săpunaru, acuze pentru Poștașu’: “A aruncat cu apă în noi, cu sticle și țigări”. Ce l-a deranjat la bodyguardul lui Mititelu: “Nu avea ecuson. Dacă îmi bagă un cuțit în piept”

“În primul rând vreau să îmi cer scuze Jandarmeriei, nu ei au dat cu gaze. Au dat stewarzii și din cauza lor nu am mai putut să jucăm din minutul 84. Am stat la galerie, când am venit spre vestiare pe tunel era ăla care a aruncat cu fularul în nas lui Claudiu Niculescu (n.r. Poștașu’).

ADVERTISEMENT

Nu avem o relație să îi spun eu numele. A aruncat cu apă în noi, cu sticle, cu țigări. Eu nu am avut treabă cu jucătorii și oficialii Craiovei. Când am vrut să mă duc pe teren, să mă mai cert cu el, a apărut o persoană care nu știu cine e, fără ecuson, fără nimic. Acum sincer poate să aibă un cuțit în mână și să mi-l bage în piept. Cine plătește pentru asta? Suntem noi vandali, suntem noi nebuni, nu?

Dacă domnul Mititelu zice că e prietenul dânsului, o să vin și eu cu 20 de prieteni pe Giulești să stea pe tunel. E normal așa ceva? Așa și la pauză, scuipați, apă pe noi, înjurați. Eu nu am lovit, să pună toată filmarea. Am vrut să îl prind să nu dea în mine. Nu avea ecuson. Nu am dat în nimeni. Am fost provocați tot meciul. Trebuie să ne asigure și nouă siguranța cineva”, a declarat Săpunaru, conform Rapid TV.

ADVERTISEMENT

 

Adrian Mititelu: “E prima oară pentru Săpunaru? L-a lovit pe acel apropiat al meu”

“S-ar fi afirmat că eu sau fiul meu am fi orchestrat o bătaie. În primul rând, e o bazaconie, cine a spus asta e într-o mare eroare. Nu e bodyguardul meu, este un amic. Eu dădeam un interviu și când m-am uitat în spate era o învălmășeală, Săpunaru fugea după cineva.

Eu m-am dus să potolesc scandalul. Acel băiat, împreună cu alți bodyguarzi de la Rapid, l-au împiedicat pe Săpunaru să bată pe cineva. A fost o acțiune de prevenție, nu de scandal. Din contră, Săpunaru l-a lovit pe acel apropiat al meu. E prima oară pentru Săpunaru?! Nu știu ce problemă avea. Eu sunt nedumerit.

Am fost informat că acest Sapunaru fugea după un anume suporter, pe nume Poștașu. Eu nu vă confirm, eu vă transmit ce mi s-a spus. N-a făcut nimeni nimic, eu am vrut să previn accidentul.

Acel meleu era format 70-80% din bodyguarzii lui Rapid. Dacă nu era amicul meu, probabil că Sapunaru îl omora. O spun la figurat. Nu l-a luat nimeni de gât pe Săpunaru, nu știu ce imagini ați văzut.

Erau mai multe persoane acolo, se străduiau să nu se întâmple ceva. Dar pe amicul meu l-au băgat în colț și l-au înghesuit acolo.

Când să plec, m-am trezit că începe iureșul, pe care tocmai vi l-am povestit. Ce naiba, Săpunaru e arhicunoscut, are momente frecvente când explodează, după aia îi pare rău”, a explicat Mititelu.

Horațiu Moldovan: “Parcă suntem în junglă, mai mulți bodyguarzi decât fotbaliști”

Explicațiile lui Mititelu vin în contextul în care s-a vorbit despre posibilitatea ca Săpunaru să fi fost vânat din cauza evenimentelor de la precedentul meci pe terenul oltenilor, când rapidistul s-a contrat cu fiul lui Adrian Mititelu. Iar cel din urmă a primit în cele din urmă o interdicție pe stadioane.

Nu doar la vestiare au fost probleme, ci și în tribune. Fotbaliștii de la Rapid condamnă intervenția forțelor de ordine, după ce galeria din Giulești a provocat daune importante pe stadion, rupând scaune și aruncând cu torțe și fumigene pe teren.

”Parcă suntem în junglă, sunt mai mulți bodyguarzi decât fotbaliști, nu am putut să intrăm în vestiar. Parcă eram în Valea Jiului, pe vremuri, am văzut videoclipuri. Asta e, ne-au bătut, vedem la final, nu ne luăm de la vestiare.

Nu ne-am simțit provocați, dar suntem frustrați, am pierdut, toată lumea vrea să ne bată, la fotbal, nu la propriu”, a spus Horațiu Moldovan.

Vezi AICI imagini regretabile cu Cristi Săpunaru implicat în conflict cu oamenii de ordine de la Târgu Jiu.

Două decizii VAR au făcut diferența în derby-ul FC U Craiova – Rapid

Rezultatul final al partidei a fost influențat de deciziile VAR. Mai întâi la faultul grosolan al lui Alexandru Ioniță la Florin Achim, din prima repriză. Inițial centralul Marin Barbu i-a arătat rapidistului doar cartonașul galben, ulterior arătându-i direct cartonașul roșu.

A doua intervenție VAR a fost cea decisivă. În minutul 55 Sekou Sidibe a marcat, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid și validat după ce Barbu a fost informat că fotbalistul se afla în poziție regulamentară.

În ciuda rezultatului strâns, giuleștenii au fost dominați autoritar de trupa lui Marius Croitoru și nu au trimis nici un șut pe spațiul porții adverse în cele 90+4 minute. Rapidiștii clamează absența antrenorului Adrian Mutu de pe banca tehnică și eliminarea lui Alexandru Ioniță, pentru eșecul de la Târgu Jiu.

”S-a rupt jocul după ce a fost eliminat Ioniță. Îmi pare rău că nu am scos un rezultat de egalitate. Adi Mutu are o influență foarte mare, ne pare rău că nu a fost alături de noi. Îi transmitem sănătate să vină cât mai curând alături de noi”, a spus Horațiu Moldovan.

”Am încercat să ne facem jocul nostru, dar s-a rupt totul cu acea eliminare. Am avut și noi pe final ocaziile noastre, dar mergem mai departe. Ioniță a făcut o greșeală, se întâmplă și la case mai mari, e normal să ne afecteze.

A contat absența lui Adi Mutu, dar e mai importantă sănătatea. Îl așteptăm lângă noi, mai mult ca sigur la următorul meci va fi lângă noi. Voiam să dăm continuitate la rezultatele de până acum, dar s-a întâmplat și trebuie să privim înainte”, a adăugat secundul Bogdan Pătrașcu.

ADVERTISEMENT