News

Punctul de pensie ar putea crește cu 10%. Ministerul Muncii pregătește majorarea pensiilor

În contextul creșterii inflației și a prețurilor la energie și alimente, reprezentanții Ministerului Muncii pregătesc mai multe variante pentru creșterea punctului de pensie.
08.06.2022 | 10:36
Punctul de pensie ar putea creste cu 10 Ministerul Muncii pregateste majorarea pensiilor
Punctul de pensie va crește. Vestea momentului pentru pensionari. Foto: pixabay.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor de la profit.ro, sunt luate în calcul trei variante de lucru. Astfel, punctul de pensie poate crește fie 5%, fie 8% sau chiar 10%.

Ministerul Muncii mărește punctul de pensie

Sursa citată a completat că Ministerul Muncii face ultimele calcule majorarea pensiilor. Este vorba despre efectuarea unor simulări pe mai multe variante de creștere a pensiilor pentru anul în curs.

ADVERTISEMENT

Dacă Guvernul României va lua o decizie în acest sens, pensionarii ar urma să primească banii în plus din septembrie, după rectificarea bugetară.

Altfel, amintim că pensionarii au primit o majorare de 10% a punctului de pensie la începutul acestui an. În plus, pensia minimă a crescut la acea vreme cu 25%.

ADVERTISEMENT

Important de subliniat este că intențiile Ministerului Muncii sunt dezvăluite la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că este nevoie de pensii mărite. Șeful statului s-a referit și la momentul în care România ar putea scăpa de criza economică, ale cărei efecte sunt resimțite din ce în ce mai mult:

Finalul războiului, finalul crizei economice

Este important să vedem cum am ajuns în această criză economică. Este vorba despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Prima dată s-au scumpit energia și apoi  s-au scumpit alimentele. În plan național este nevoie de măsuri care vin în sprijinul populației.

ADVERTISEMENT

De aceea este foarte bine că în România avem un guvern de coaliție și care astfel poate să vină cu măsuri care să amelioreze aceste creșteri de prețuri. Soluțiile sunt complicate pentru că oamenii așteaptă soluții imediate și bugetul nu poate fi întins prea mult. Trebuie să vedem că avem o abordare guvernamentală așezată care caută soluții și le găsește

Altfel, amintim că în urmă cu 6 zile, Guvernul României aproba Ordonanţa de Urgenţă care prevedea acordarea unui ajutor de 700 lei pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 lei/lună:

ADVERTISEMENT

Am adoptat, astăzi, Ordonanţa de Urgenţă care prevede acordarea unui ajutor de 700 de lei pensionarilor din sistemul public şi militar care au venituri mai mici de 2.000 lei/lună.

Măsura face parte din Pachetul Sprijin pentru România, care mai prevede, printre altele, şi acordarea de vouchere electronice în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, adică de patru ori în acest an, persoanelor cu venituri mici”, anunța pe Facebook ministrul muncii, Marius Budăi.

ADVERTISEMENT