Fotbal intern

Punctul smuls de FCSB în minutul 90+2 la Sepsi nu e inutil! Cum poate să îi ajute pe roș-albaștrii în lupta la titlu

17.05.2021 | 21:33
Punctul smuls de FCSB in minutul 902 la Sepsi nu e inutil Cum poate sa ii ajute pe rosalbastrii in lupta la titlu
ADVERTISEMENT

FCSB a încheiat la egalitate, scor 2-2, cu Sepsi și nu mai depinde doar de ea în lupta la titlu. Roș-albaștrii au fost conduși până în ultimele 10 minute cu 0-2, însă Buziuc și Tănase, în minutul 90+2, au adus egalarea. Iar punctul smuls in extremis de elevii lui Petrea îi poate ajuta, teoretic, în lupta pentru titlu. 

Roș-albaștrii au făcut un meci foarte modest împotriva lui Sepsi Sf. Gheorghe, lucru recunoscut și de jucători care spuneau că poate nu meritau niciun punct din această confruntare după ce covăsnenii au irosit un avantaj confortabil în final de meci.

ADVERTISEMENT

Punctul smuls de FCSB în minutul 90+2 la Sepsi nu e inutil! Cum îi poate ajuta la titlu

Petrila și Dumiter au marcat în minutele 69, respectiv 71, și se părea că Sepsi va reuși să obțină 9 puncte din ultimele trei etape în care a evoluat cu favoritele la titlu: U Craiova, CFR Cluj și FCSB. Numai că roș-albaștrii au avut o răbufnire de orgoliu în final.

Buziuc a redus din handicap cu 10 minute înainte de final și golgheterul campionatului, Florin Tănase, a marcat golul egalizator în minutul 90+2. Chiar dacă remiza le dă clujenilor șansa de a câștiga campionatul la Botoșani, punctul smuls în final ar putea să îi ajute pe roș-albaștri.

ADVERTISEMENT

În cazul în care FC Botoșani câștigă împotriva lui CFR Cluj, FCSB are nevoie de un egal împotriva Universității Craiova pentru a duce lupta la titlu în ultima etapă, la meciul direct din Gruia împotriva lui CFR Cluj.

Cu o înfrângere, roș-albaștrii aveau doar varianta victoriei împotriva Craiovei, coroborată cu un egal sau o înfrângere a celor de la CFR Cluj. Însă, acest punct le oferă elevilor lui Toni Petrea și un egal cu U Craiova, dacă CFR pierde la Botoșani.

ADVERTISEMENT

FCSB își permite un egal cu U Craiova dacă CFR Cluj pierde la Botoșani!

În acest moment, CFR Cluj are trei puncte avans și beneficiază de rotunjirea din sezonul regulat astfel că la egalitate de puncte cu FCSB va câștiga titlul. Însă, în cazul în care echipa lui Edi Iordănescu pierde la Botoșani și FCSB scoate un egal cu U Craiova, totul se joacă în ultima etapă, campionii având doar două puncte avans.

Însă, pentru prima oară în acest campionat, FCSB nu mai este la mâna ei în lupta pentru titlu. Speranțele roș-albaștrilor se leagă de FC Botoșani care trebuie să îi încurce pe cei de la CFR Cluj pentru a duce lupta la titlu în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali: “Nu e exclus ca Botoșaniul să scoată un egal!”

Antrenorul roș-albaștrilor, Toni Petrea, a declarat că echipa va mai spera la titlu atâta timp cât există șanse matematice: „Noi încercăm și luptăm până la capăt, având în vedere că avem șanse matematice. Vom vedea desfășurarea celorlalte partide și vom vedea ce se va întâmpla”

CFR Cluj este aproape de al patrulea titlu consecutiv în Casa Pariurilor Liga 1. În două dintre cazuri, ardelenii au depășit-o pe FCSB în ultimele etape ale play-off-ului și așa se poate întâmpla și în acest sezon.

Patronul FCSB-ului, Gigi Becali a declarat că titlul ar fi o minune: “Dacă stăm să ne gândim, anul trecut sau acum doi ani, noi trebuia să scoatem doar un egal la Iași și ne-au bătut în 10 oameni. Ei  trebuie să câștige, dar nu e exclus ca Botoșaniul să scoată un egal. Dar tot o minune ar fi, eu nu o văd pe CFR. Minunea asta trebuie să fie de două ori. Noi, pe Craiova o putem bate, dar pe CFR, dacă jucăm ultimul meci, n-avem cum să-i batem”.

  • 3 puncte are CFR Cluj avantaj în clasament
  • 2015 este anul în care FCSB a câștigat ultima dată titlul

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 2,05 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT