Fotbal intern

Punctul vulnerabil al Germaniei! Cum poate profita România de ultima decizie a lui Low

27.03.2021 | 16:45
Punctul vulnerabil al Germaniei Cum poate profita Romania de ultima decizie a lui Low
ADVERTISEMENT

Germania a început furtunos preliminariile CM 2022, după 3-0 cu Islanda, şi vine la Bucureşti pentru meciul cu România, programat duminică, de la ora 21:45. FANATIK îţi prezintă punctul vulnerabil din defensiva nemţilor, dar şi decizia lui Joachim Low în privinţa lotului.

Meciul cu Islanda a fost mai mult un antrenament pentru naţionala Germaniei, după ce adversarii nu au reuşit mai nimic în duelul de la Duisburg. Cu toate acestea, unul dintre jucătorii lui Joachim Low s-a dovedit piesa vulnerabilă din angrenajul fostei campioane mondial.

ADVERTISEMENT

Care este punctul vulnerabil al Germaniei înainte de meciul cu România

Joachim Low a mers pe mâna lui Lukas Klostermann pentru poziţia de fundaş dreapta în meciul cu Islanda, însă evoluţia fotbalistului de la RB Leipzig nu a fost una convingătoare. În prima repriză, fotbalistul de 24 de ani i-a lăsat spaţiu de manevră lui Bodvarsson înainte de ocazia lui Sigurjonsson.

Până la finalul meciului, Klostermann a mai avut două momente de nesiguranţă, însă islandezii nu au reuşit să profite. Greşelile din meciul cu Islanda nu au fost decisive, însă este clar că fundaşul dreapta pare a fi punctul vulnerabil din defensiva nemţilor.

ADVERTISEMENT

Presa din Germania nu i-a iertat paşii greşiţi, iar cotidianul Kicker i-a acordat cea mai mică notă, la fel ca în cazul lui Emre Can, folosit de Joachim Low pe postul de fundaş stânga, însă acesta din urmă a mai ieşit în evidenţă pe plan ofensiv.

La polul opus s-au aflat Ilkay Gundogan şi Joshua Kimmich, ambii cu evoluţii foarte bune. Primul a şi închis tabela cu un şut din afara careului.

ADVERTISEMENT

Lukas Klostermann a fost plimbat pe toate poziţiile în defensivă

Înainte de meciul cu Islanda, Joachim Low a anunţat că a renunţat la sistemul de rotaţii în primul “11”, aşa cum procedase în toamnă. Astfel, mai mult ca sigur, Lukas Klostermann va fi pe teren şi la meciul cu România de duminică.

Fundaş central de meserie, Lukas Klostermann s-a tot plimbat pe posturi în actualul sezon. Dacă la naţională este folosit în banda dreaptă de Joachim Low, lucrurile stau cu totul altfel atunci când evoluează pentru RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

La meciurile din campionat, în acest sezon, Julian Nagelsmann l-a folosit în centrul defensivei, însă recent, în Cupa Germaniei, l-a trimis şi în banda stângă. Fotbalistul de 24 de ani a adunat 11 selecţii în naţionala Germaniei, iar în 2019 a fost adversarul tricolorilor la Europeanul de tineret din Italia.

  • 32.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Lukas Klostermann

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,47 este cota pentru ”peste 3,5 goluri marcate” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT