Life

Pune acest produs special în ghiveciul Violetelor și vor înflori tot anul. Este visul oricărei gospodine

Adaugă acest ingredient în pământul de la violete și vei avea parte de flori întotdeauna. Te va surprinde plăcut acest truc.
04.03.2023 | 15:12
Pune acest produs special in ghiveciul Violetelor si vor inflori tot anul Este visul oricarei gospodine
Adaugă acest ingredient în pământul de la violete și vei avea parte de flori mereu. Te va surprinde plăcut acest truc. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Pune acest produs special în ghiveciul violetelor și vor înflori tot anul. Este visul oricărei gospodine când vine vorba de aceste flori mici de culoare mov, care sunt asociate cu mamele și maternitatea. Sunt un cadou perfect pentru 8 Martie.

Adaugă acest ingredient în pământul de la violete și vei avea parte de flori mereu. Te va surprinde plăcut acest truc

Violetele sunt plante de cameră extrem de ușor de îngrijit. Sunt flori care nu iubesc excesul de apă, însă adoră lumina și poate face flori tot anul dacă adaugi acest ingredient în pământul din ghiveciul în care se află.

ADVERTISEMENT

Neapărat trebuie să pui în sol vermiculit care este folosit adesea în horticultură în amestecuri de substrat pentru plante cu nevoi speciale de amoniu, potasiu, magneziu sau calciu. Mineralul reține apa provenită din udare sau factori exteriori.

În plus, captează fertilizanții și îi face accesibili plantei la nevoie. De asemenea, grădinarii ne spun că favorizează respirația rădăcinii și ajută la scăderea umidității atunci când violetele primesc prea multă apă.

ADVERTISEMENT

De pe site-urile dedicate florilor mai aflăm că vermiculitul nu are impurități, nu prinde mucegai și nu poluează mediul înconjurător. Totodată, este complet netoxic, necombustibil și nu se degradează în timp prin acțiunea factorilor atmosferici.

O pungă de un kilogram costă aproximativ 7 lei. Folosirea sa pentru violete este una extrem de ușoară, tot ce trebuie să faci este să-l încorporezi în solul plantei tale și să-l amesteci până când devine o materie pufoasă și aerată, în care rădăcinele respiră.

ADVERTISEMENT

Cum se îngrijesc corect violetele

Violetele adoră solul ușor acid, cu un pH cuprins între 6 și 6,5. Ghiveciul în care stă această floare de interior trebuie să aibă farfurioară, pământul reușind în felul acesta să absoarbă toate ingredientele de care are nevoie.

Floarea se udă din 3 în 3 zile, în timp de apa scursă în farfurie se aruncă. De asemenea, surplusul de apă din ghiveci se scurge după aproximativ 30 de minute de când a fost pusă apa. Udarea nu se face cu apă rece pentru că se poate ajunge la șoc termic.

ADVERTISEMENT

În cazul în care planta începe să mucegăiască trebuie să știți că nu se aruncă la gunoi pentru că se poate salva. Conform pestre.ro, e de ajuns să îndepărtați părțile bolnave și să mutați violetele în alt ghiveci, cu un pământ proaspăt.

ADVERTISEMENT
Tags: