News

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în Prahova. Al nouălea județ care ia o astfel de decizie

08.04.2020 | 07:56
Purtarea mastii de protectie devine obligatorie in Prahova Al noualea judet care ia o astfel de decizie
ADVERTISEMENT

Autorităţile din Prahova au decis, marţi, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în toate spaţiile publice din judeţ, în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului.

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în Prahova

Prahova devine astfel al nouălea județ din România care instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, după Bacău, Suceava, Vaslui, Arad, Iași, Galați, Hunedoara și Maramureș.

ADVERTISEMENT

Conform news.ro, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a decis că, în condiţiile unei crize privind aprovizionarea cu măşti, acestea nu trebuie să fie neapărat din cele de uz medical.

”Decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice. Pe fondul crizei de măşti, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale”, a anunțat Prefectura Prahova.

ADVERTISEMENT

Masca este obligatorie și în apropierea locuinței

Autorităţile stabilesc, astfel, că cei care ies în spaţiile publice pot utiliza eşarfe, măşti din material textil dens sau ”orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura”.  Măsura va fi valabilă începând de vineri, 10 aprilie, astfel încât oamenii să-şi poată procura sau confecţiona măşti.

”Purtarea acestor mijloace este obligatorie pentru cei care se deplasează pe raza judeţului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun”, se arată în comunicatul autorităților.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, este obligatorie în spaţii publice precum sediile unor instituţii publice, spaţii comerciale, pieţe agroalimentare, gări, autogări etc., dar şi pentru cei care fac deplasări scurte, în apropierea locuinţei, pentru nevoile animalelor de companie”, mai anunță Prefectura Prahova.

Autoritățile au transmis că imediat după folosire aceste măști de protecție trebuie spălate și călcate. Această măsură îi protejează pe cei care poartă masca, cât și pe cei din jur în lupta cu noul tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, i-a îndemnat pe români să poarte mască, iar în situația în care nu găsesc măști medicinale să improvizeze ceva acasă.

ADVERTISEMENT