News

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Timișoara. În primele trei zile nu se vor aplica amenzi

22.04.2020 | 09:13
Purtarea mastii de protectie devine obligatorie in Timisoara In primele trei zile nu se vor aplica amenzi
ADVERTISEMENT

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie începând de miercuri în Timișoara, ca măsură de prevenție a răspândirii noului tip de coronavirus.

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Timișoara

Conform tion.ro, hotărârea prin care purtarea măștii de protecție devine obligatorie a fost luată marți, 21 aprilie, de Comitetul pentru Situații de Urgență a Timișoarei, la cererea primarului Nicolaae Robu.

ADVERTISEMENT

”Începând cu data de 22 aprilie, pe teritoriul administrativ al municipiului Timișoara, se instituie obligativitatea persoanelor de a purta mască și mănuși pe mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor publice și private în care se desfășoară relații cu publicul”, este comunicatul Comitetului.

INFORMAȚIE DE INTERES!Atentie:(1) Pe post de masca, pot fi folosite si esarfe, asa cum au indicat specialistii de la…

Posted by Nicolae Robu on Tuesday, April 21, 2020

Hotărârea a fost luată rapid, prin vot pe WhatsApp, după o idee care i-a aparținut chiar primarului Nicolaae Robu. Potrivit sursi citate, acesta le-a trimis celor din comitet un mesaj, la ora prânzului.

ADVERTISEMENT

”Se invocă faptul că nu se găsesc măști, se acceptă și eșarfe”

Primarul i-a pus pe oameni să voteze, iar seara a anunțat pe pagina lui de Facebook noua măsură. ”Vor fi trei zile de grație, adică nu se vor da amenzi imediat”, a anunțat Robu, care însă nu a precizat cât de mari vor fi acestea.

Edilul a spus că măștile de protecție se găsesc de cumpărat și costă doar 1-2-3 lei. Cât despre mănuși, dacă oamenii nu vor găsi la magazine, atunci este foarte probabil să se revină asupra deciziei.

ADVERTISEMENT

”Se invocă faptul că nu se găsesc măști și vreau să precizez că se acceptă și eșarfe. Important este să nu se transmită direct în aer ceea ce respiră expiră cetățenii și respectiv atunci când se inspiră să existe un filtru. Asta se dorește”, a afirmat Robu.

”În privința mănușilor, se știe că virusul se transmite chiar mai mult decât prin aer prin intermediul mâinilor. Dacă într-adevăr se constată că este dificil să se procure mănuși, evident că se poate reveni asupra deciziei”, a mai precizat primarul.

ADVERTISEMENT

Masca de protecție este la un pas să devină obligatorie în România! Profesorul Alexandru Rafila nu ascunde această posibilitate și spune că autoritățile iau în calcul lucrul acesta.

ADVERTISEMENT