News

Purtarea măștii devine obligatorie în Paris și în spațiile deschise. Cine scapă de această lege

08.08.2020 | 20:00
Purtarea mastii devine obligatorie in Paris si in spatiile deschise Cine scapa de aceasta lege
ADVERTISEMENT

Parisul se adăuga pe lista localităților din Europa unde purtatul măștii este obligatoriu în spațiile publice deschise, dar și închise.

Francezii au decis să oblige toți oamenii cu vârsta peste 11 ani să poarte mască, începând de luni, 10 august 2020.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au luat această decizie după ce au constatat că noul coronavirus se întoarce în Paris, după o perioadă în care lucrurile deveniseră liniștite.

Masca de protecție de vine obligatorie în Paris, Franța

Oamenii vor afla care sunt acele zone unde portul măștii devine obligatoriu până când legea va fi aplicată, în 10 august. Zonele respective vor fi revizuite cu regularitate, în funcție de contextul epidemiologic.

ADVERTISEMENT

Noua reglementare va fi implementată începând de luni, ora 8:00, însă nu va fi valabilă pentru copiii sub vârsta de 11 ani.

În România, județul Cluj e ultimul de pe o listă lungă de județe care a decis să oblige cetățenii să poarte mască, începând cu 8 august.

ADVERTISEMENT

„CJSU a decis în această seară ca începând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă”, a explicat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Măsura a fost luată înainte de pelerinajul anual de la Mănăstirea Nicula, unde participă zeci de mii de oameni. Pelerinajul va avea loc în 15 august și va fi monitorizat atent de forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Peste 20 de județe din România au introdus deja obligativitatea purtării măștii în spațiile publice închise și majoritatea spațiilor deschise, acolo unde există un flux mare de oameni.

ADVERTISEMENT
Tags: