News

Purtarea măștilor devine obligatorie la Alexandria, începând de Florii. Ce amendă primesc cei ce nu respectă legea

11.04.2020 | 15:34
Purtarea mastilor devine obligatorie la Alexandria incepand de Florii Ce amenda primesc cei ce nu respecta legea
ADVERTISEMENT

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria a decis ca începând de duminică, 12 aprilie, toți cei care se vor afla pe domeniul public din municipiu trebuie să folosească măști de protecție. Asta, în condițiile în care oamenii încep să iasă la cumpărături în număr mare, fără a se proteja.

Măștile de protecție, obligatorii la Alexandria

Toți cei 45.000 de locuitori din Alexandria vor fi obligați, fără excepție, să poarte măști de protecție atunci când vor ieși în public, altfel vor risca o amendă de 50 de lei. Inițial

ADVERTISEMENT

Măsura este valabilă până în 30 aprilie 2020, însă perioada ar putea fi prelungită în funcție de „evoluția situației la nivel local”.

Conform autorităților locale, citate de Libertatea, oamenii vor primi un avertisment în perioada 12-15 aprilie, în situația în care nu vor purta mască. După data de 15 aprilie, amenda va fi 50 de lei.

ADVERTISEMENT

Extrem de important, oamenii care nu găsesc măști de protecție în farmacii au alternativa de a purta „eșarfe sau orice alte dispozitive confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal”.

Măsurile au fost luate „preventiv” în contextul în care oamenii nu respectă regulile de distanțare socială și se îmbulzesc la piață sau la magazin fără a lua măsuri de prevenție.

ADVERTISEMENT

Județele Bacău, Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Prahova, Iaşi şi Suceava au implementat regula de a purta mască, cu toate că Premierul Ludovic Orban a strâmbat din nas.

Primarul din Alexandria, Victor Drăgușin,  a primit mai multe mesaje ostile pe Facebook din partea cetățenilor nemulțumiți de această măsură. Edilul a răbufnit și le-a transmis cetățenilor să respecte legea dacă nu vor să ajungă într-o situație critică: „Măsura este pentru protecție, tocmai că la noi încă nu sunt multe cazuri. Ce așteptați? Să ajungem ca în alte localități și pe urmă să numărăm bolnavii?”.

ADVERTISEMENT
Tags: