ADVERTISEMENT
News

Purtătorul de cuvânt al BOR, reacție dură după apariția panourilor cu vârstnici care își prezintă orientarea sexuală: „Indică trivialitate”

Autor: Bogdan Solomon | 24.06.2020 | 18:48
Purtătorul de cuvânt al BOR, reacție dură după apariția panourilor cu vârstnici care își prezintă orientarea sexuală: „Indică trivialitate”
Purtătorul de cuvânt al BOR critică în termeni duri campania dedicată comunităților LGBTI. Sursa foto: Agerpres

Mai multe panouri cu imagini care înfățișează bătrâni ce își declară orientarea sexuală și se prezintă drept bisexuali sau gay pot fi văzute în aceste zile pe străzile din București. Inițiată de o serie de ONG-uri străine, campania este intitulată sugestiv „Best4OlderLGBTI” (n.r. Ce e mai bun pentru LGBTI-iștii mai bătrâni)”.

ADVERTISEMENT

Totodată, trebuie spus că ea nu se derulează doar în România, ci și în alte țări din Uniunea Europeană,  Italia, Olanda, Grecia, Portugalia sau Franța. Cât despre finanțare, aceasta este asigurată de Programul „Drepturi, egalitate și cetățenie” din cadrul Uniunii Europene.

Într-un comunicat dat publicității la scurt timp după ce Capitala a fost împânzită de astfel de panouri, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române și-a exprimat indignarea față de campania comunității LGBTI, care, în opinia sa, aduce „perfid” în spațiul public teme legate atât de orientarea, cât și de educația sexuală.

ADVERTISEMENT

BOR iese la atac după ce Bucureștiul a fost împânzit de panouri pro LGBTI

De asemenea, Vasile Bănescu atrage atenția asupra  contextului în care apar controversatele panouri și susține că „mărturisirea stridentă a orientării non-heterosexuale în public devine treptat o «datorie», marginalul devine centru al atenției publice, necesara intimitate devine exhibare, claritatea morală devine obligatorie cecitate”.

ADVERTISEMENT

A promova public, adică inclusiv în văzul copiilor cu bunici decenți de mână, personaje care își afirmă țanțoș bi-orientarea sexuală, ca și cum ne-ar comunica ceva esențial pentru binele nostru comun, indică în primul rând nivelul înalt de trivialitate al concepției ideologice ce animă asemenea acțiuni (progresismul neo-marxist en vogue)”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.

ADVERTISEMENT

 

Comunicatul integral transmis de Vasile Bănescu

Ofensiva obscenității publice cocoțată sfidător pe panouri stradale îi dezvăluie pe ideologii pansexualismului galopant în toată nuditatea lor ideatică. A promova public, adică inclusiv în văzul copiilor cu bunici decenți de mână, personaje grotești care își afirmă țanțoș bi-orientarea sexuală, ca și cum ne-ar comunica ceva esențial pentru binele nostru comun, indică în primul rând nivelul înalt de trivialitate al concepției ideologice ce animă asemenea acțiuni (progresismul neo-marxist en vogue).

A face din sexualitate, temă a intimității prin excelență, un subiect de publicitate stradală, spune foarte multe despre direcția în care suntem invitați de ideologii zilei să privim și să ne urnim. În criză majoră de subiecte ceva mai importante pentru societatea din epoca „post-adevăr”, mărturisirea stridentă a orientării non-heterosexuale în public devine treptat o „datorie”, marginalul devine centru al atenției publice, necesara intimitate devine exhibare, claritatea morală devine obligatorie cecitate.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, ar trebui observat contextul conturat recent și în spațiul românesc inundat perfid de teme suspect de stringente precum „educația sexuală obligatorie” de la vârste cât mai fragede, sau misterioasa „ideologie de gen”. Teme care privesc frontal copiii, tinerii și părinții acestei țări, dar care sunt subtilizate abil dezbaterii publice.

A ridica semne de întrebare în legătură cu toate aceste lucruri, a cere o justificare rațională a lor dincolo de sofismele în care sunt împachetate, te transformă desigur în „medieval”, „bigot” sau „fascist”. Ceea ce nu este tocmai firesc în „societatea deschisă” a clamatei transparențe totale”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!