News

Purtatul măștii de protecție a devenit obligatoriu într-un nou județ din România. Ce persoane scapă de această lege

03.08.2020 | 22:54
Purtatul mastii de protectie a devenit obligatoriu intrun nou judet din Romania Ce persoane scapa de aceasta lege
Masca a devenit obligatorie și în Neamț
ADVERTISEMENT

Județul Neamț s-a trecut pe lista județelor din România care au introdus obligativitatea purtării măștii de protecție.

Decizia a fost luată în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț.

ADVERTISEMENT

Măsura se va aplica începând de miercuri, 5 august, în piețe, târguri, oboare, muzee și lăcașuri de cult.

Județul Neamț introduce obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate

„Începând din 5 august, orele 6.00, se instituite obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber şi anume: pieţe, târguri, oboare; la oficierea oricărui tip de eveniment; muzee şi alte obiective turistice; lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice”, transmite Prefectura Neamț.

ADVERTISEMENT

Conform stiripesurse, vor fi exceptate de la măsură persoanele care desfășoară activități fizie intense sau în condiții de muncă solicitante, cum ar fi temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne, printre care Poliția, Poliția Locală și Jandarmeria, vor supraveghea cu atenție respectarea măsurilor, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Neamț.

ADVERTISEMENT

Masca a devenit obligatorie în tot mai multe județe din România, în plină pandemie de Covid-19.

Călărași, Teleorman, Brașov, Vâlcea, Buzău, Dâmbovița, Argeș, Galați, Constanța, Prahova, Iași, Satu Mare, Arad, Giurgiu, Vrancea, Gorj, Timiș, Dolj și Hunedoara sunt momentan pe lista unde cetățenii trebuie să poarte mască de protecție în spații publice închise sau deschise, după caz.

Detaliile exacte decise de autoritățile județele pot fi consultate de cetățeni pe site-urile oficiale ale DSP-urilor locale.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că un vaccin împotriva Covid-19 ar putea să nu fie dezvoltat niciodată, astfel că toate autoritățile sunt încurajate să impună în continuare măsuri de protecție.

Prefecturile din România par să țină cont de sfatul DSP și le cer cetățenilor să poarte mască de protecție în diferite locuri aglomerate, pentru a preveni răspândirea bolii.

ADVERTISEMENT