Puşcăriaşii care au pus pe jar DNA! Academicienii au intervenit şi ei

„Greii” din fotbal care au pierdut lupta cu instanţa s-au transformat în mari scriitori. Academia şi DNA s-au sesizat şi au contraatacat la CSM şi Ministerul Justiţiei. ...
20.07.2015 | 00:05
Puscariasii care au pus pe jar DNA Academicienii au intervenit si ei
ADVERTISEMENT

„Greii” din fotbal care au pierdut lupta cu instanţa s-au transformat în mari scriitori. Academia şi DNA s-au sesizat şi au contraatacat la CSM şi Ministerul Justiţiei. 

Deşi nu ar fi crezut asta în vecii vecilor, oameni grei din fotbal au pierdut lupta cu instanţa, iar pentru a-şi uşura pedeapsele au pus mîna pe condei şi s-au transformat în mari scriitori. Zilele de pedeapsă s-au redus simţitor, după ce tratatele ştiinţifice au început să curgă pe bandă rulantă de dincolo de zidurile puşcăriilor. 30 de zile este „premiul” pe care deţinutul pune mîna dacă-i iese lucrarea. Şi-i iese! Pentru că, deşi el e închis, plagiatul e liber. Şi specificul cărţilor nu prea contează, de vreme ce toate sînt etichetate drept „lucrări ştiinţifice”. 

ADVERTISEMENT

Vrei să vezi pe viu Bayern Munchen şi Real Madrid? Aici ai totul GRATIS: cazare, transport, bilete la meci!

Capi vestiţi ai fotbalului românesc scriu de zor, iar doi dintre ei, Gigi Becali şi George Copos, au şi ieşit deja de după gratii mai repede graţie amintitelor „lucrări ştiinţifice”. Acum nu mai „mîzgălesc cu creonu’ pe hîrtie”, pentru că zilele li-s libere, viaţa este scurtă şi merită trăită din plin. Ceilalţi, care mai au de ispăşit ani buni pe la Jilava ori Rahova, devin „experţi” în istorie, religie, economie, ştiinţe exacte, chiar jurnalism! Ioan Niculae, Ioan Becali, Cristi Borcea, Meme Stoica, Gică Popescu, Gigi Neţoiu, Dinel Staicu sînt încă la „umbră” şi fac ceea ce ştie mai bine Sandra Brown, cu deosebirea că „operele” lor intră în categorii care aduc zile de libertate.

Scandalul ajunge în Parlament

Este incredibil cum Dinel Staicu a scos nu mai puţin de 5 (cinci!) tratate, mari şi late, iar Penescu, 4 (patru!)… Oameni cărora, atunci cînd „prăduiau” în fotbal, nici prin gînd nu le-a trecut să aşeze măcar un rînd pe un A4! Nimic nu rămîne nepedepsit. Sumedenia de cărţi ieşită din închisoare, sub titlul de lucrări ştiinţifice, a nemulţumit două instituţii ale ţării: Academia Română şi Universitatea Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Luni, zi DECISIVĂ în Liga 1! “Ori scăpăm, ori FALIMENTUL!”

Cele două au pornit la atac, iar adevăraţii oameni de ştiinţă au pus piciorul în prag: „Pînă cînd bătaia asta de joc? Cum şi cine decide ce înseamnă lucrare ştiinţifică?”. Astfel, conducerea Academiei a făcut o scrisoare către Parlamentul României pentru a stopa valul lucrărilor ştiinţifice venite din celulele puşcăriilor. Academia vrea ca Parlamentul să supună la vot formarea unei comisii stricte, dar şi ridigizarea examenului care să decidă dacă acele cărţi întrunesc cerinţele unei lucrări ştiinţifice. Universitatea Bucureşti cere, practic, acelaşi lucru, tot o comisie, doar că formată din profesorii ei. Acum, cei rămaşi după gratii tremură. O comisie „curată” le-ar pune beţe-n roate. Doar lui Gigi şi lui George nu le mai pasă… Deşi…

Şi DNA a intervenit!

Direcţia Naţională Anticorupţie nu a stat degeaba şi a cerut schimbarea legii în privinţa cărţilor scrise de deţinuţi. Procurorii DNA au acuzat că mulţi oameni care execută pedepse în închisoare ies mai repede, şi mult prea uşor, ca urmare a cărţilor scrise, aşa-zise ştiinţifice. În acest sens, a fost făcută o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul Justiţiei, prin care se cere modificarea legislaţiei referitoare la executarea pedepselor, în sensul analizei mai riguroase a cărţilor scrise în închisori. DNA susţine că este aproape imposibil ca atîtea cărţi că fie considerate lucrări ştiinţifice, în condiţiile în care deţinuţii au un acces limitat la mijloacele de informare, între care şi internetul – baza, depozitul central, furnizorul principal de informaţii.

ADVERTISEMENT

Steaua – Partizan. Dat afară pentru blat cu Ludogoreţ în Ligă!

 

Iată care sînt cărţile scrise de „puşcăriaşii” fotbalului românesc

1. Gigi Becali (3 ani şi jumătate – eliberat condiţionat)
– Parlamentul Europei şi Parlamentul României (Editura Saeculum I.O.)
– Becali şi politica (Saeculum I.O.)
– Becali şi Steaua (Saeculum I.O.)
– Muntele Athos – patria ortodoxiei (Saeculum I.O.)

2. George Copos (3 ani şi 8 luni – eliberat condiţionat)
– Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova (Editura Niculescu)
– Franciză vs management în industria hotelieră (Editura Niculescu)
– Tăşnadul medieval (Editura Niculescu)
– Turismul european durabil şi provocările lui (Editura Meteor Press)
– Turismul – vector de interculturalitate (Editura Niculescu)

ADVERTISEMENT

3. Ioan Becali (6 ani şi 4 luni)
– Manualul investitorului în fotbal (Editura Oscar Print)
– Statutul jucătorilor de fotbal, prin prisma regulamentelor interne şi internaţionale (Editura Oscar Print)

4. Gigi Neţoiu (3 ani şi 4 luni)
– Finanţarea agriculturii româneşti, înainte şi după aderarea României la Uniunea Europeană (Editura Sitech)
– Evoluţia exploataţiilor agricole în România (Editura Sitech)
– Evoluţia economică a Olteniei (Editura Sitech)

5. Cristian Borcea (6 ani şi 4 luni)
– Am fost preşedintele unui vis – Dinamo Bucureşti (Editura Gutenberg Univers)

6. Gică Popescu (3 ani, o lună şi 10 zile)
– Abordări teoretice şi practico-metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii şi juniori din perspectivă interdisciplinară (Editura Scrisul Românesc)
– Consideraţii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel şcolar (Editura Scrisul Românesc)
– Fotbal pentru viitori fotbalişti profesionişti (Editura Scrisul Românesc)
– Personalitatea sportivului (Editura Scrisul Românesc)

7. Mihai Stoica (3 ani şi 6 luni)
– Ultimii 11 (Editura Oscar Print)

8. Cornel Penescu (5 ani)
– Comunicarea în spaţiul public (Editura Sitech)
– Managementul mass-media. Şedinţa de redacţie în presa locală (Editura Sitech)
– Jurnalismul de investigaţie şi particularităţile sale în presa locală românească (Editura Sitech)
– Presa online din Argeş (Editura Sitech)

„A murit Gigi pe care îl cunoştea lumea, pentru a se naşte Gheorghe, omul cel nou, cel în care trăieşte Hristos” (Gigi Becali, în „Muntele Athos, patria Ortodoxiei”)

400 de zile de puşcărie a făcut George Copos

ADVERTISEMENT