Fotbal intern

Puşcaş, “referat” ironic peste nasul preşedintelui FRF

Războiul deschis dintre preşedintele FRF Răzvan Burleanu şi directorul pentru Dezvoltare Regională şi Comercială al FRF Marcel Puşcaş îşi mai consumă o bătălie. Marcel Puşcaş a ieşit la atac pe facebook şi pe blogul său.
16.01.2018 | 16:22
Puscas referat ironic peste nasul presedintelui FRF
ADVERTISEMENT

Marcel Puşcaş îşi pregăteşte cum crede el de cuviinţă candidatura la preşedinţia FRF. Evident atacurile la adresa preşedintelui în „foncţie” Răzvan Burleanu sunt la ordinea zilei. Astăzi, 16 ianuarie, Marcel Puşcaş a postat pe contul său de facebook o motivare a deciziei de a nu demisiona din funcţia pe care o are în cadrul FRF, cea de director pentru Dezvoltare Regională şi Comercială. Vedeţi mai jos postarea sa.

„Acesta este unul dintre motivele pt care NU MI-AM DAT inca DEMISIA din FRF. Fiind o situatie inedita cand doi salariati ai aceleiasi institutii candideaza pt ceva, respectiv pt functia de Presedinte, am vrut sa vad pana unde merg Respectul, Transparenta, Credibilitatea, spiritul Fair-Play si dorinta de Pastrare a scaunului sub fund.

ADVERTISEMENT

Exista doua posibilitati :

1. NE SUSPENDAM AMANDOI DIN FUNCTIE, cum ar fi normal

2. Asigurarea conditiilor egale de participare fiecarui candidat in campania electorala. Asta clama in 2014, urland la adresa felului cum era sprijinit Gica Popescu de catre Kassai&comp. Cand e vorba de persoana lui nu mai e valabil acelasi principiu? Exista inregistrari video, audio, scrise in acest sens. Dar e vorba aia -“Pune pe cineva sef, ca sa vezi ce caracter are!”.

Va asigur ca R Burleanu nu o va face nici pe una, nici pe alta. Ca sa va dati seama cat de mult isi doreste, cum l-a numit, “CIOLANUL FRF”. In discutiile private , intotdeauna i-a numit GIBONI pe toti membrii Adunarii generale. Asta e parerea lui, de fapt, despre ei.

ADVERTISEMENT

Voi reveni”

În încheierea motivaţiei sale de mai sus, Marcel Puşcaş a postat un link către un referat al său pentru Răzvan Burleanu, scris în notă caragielească, pe care îl puteţi citi mai jos, exact aşa cum a fost el scris pe blogul lui Marcel Puşcaş, aşa că eventualele greşeli, dezacorduri sau inadvertenţe îi aparţin în totalitate. VEDEŢI IMAGINI CU POSTĂRILE LUI MARCEL PUŞCAŞ ÎN GALERIA FOTO!

                    „REFERAT CATRE Răzvan Burleanu, Preşedinte-încă, salariat al FRF

ADVERTISEMENT

Subsematul Puscas Marcel, in calitate de Director pentru Dezvoltare Regionala si Comerciala al FRF si de CANDIDAT la functia de Presedinte al FRF , solicit prin prezenta aprobarea de urgenta a urmatoarelor decontari absolut necesare atat activitatii stipulate in Contractul meu de munca cat si a eradicarii, in calitate de CANDIDAT a flagelului care e pe cale sa cuprinda intreaga Romanie si anume stoparea programelor nationale de “dezvoltare” a fotbalului numite si cunoscute sub titulatura “ PASTRAREA SCAUNULUI SUB FUND” si “CU MITOMANIA INTOXIC ROMANIA”

In consecinta te rog ca pentru perioada 17.01.2018- 17.04 2018 sa satisfaci urmatorul necesar pentru o optima comunicare cu membri electori:

ADVERTISEMENT

1. Punerea la dispozitie a unui autoturism JEEP marca MERCEDES, adus ca sponsorizare/reclama de catre dl Vasile Dancu

2. Distantele pe care urmeaza sa le parcurg pentru nevoile institutiei sunt de 30,000 km. De la Botosani la Timisoara si de la Satu- Mare la Constanta. Combustibilul aferent este 3000 L.

TOTAL- 4,000 euro

3. Costurile de cazare si masa pentru 60 de zile pentru 1 persoana

TOTAL- 250 lei /zi x 60 = 15,000 lei – 3,500 euro

4.  Permisiunea de-a fi insotit de minimum 3 colegi. De preferinta Secretarul general adjunct care figureaza in Organigrama FRF, aprobata de un COMITET EXECUTIV NEINREGISTRAT PE TERITORIUL ROMANIEI ale carui decizii SUNT LOVITE DE NULITATE ABSOLUTA, conform OG26 si L69, un coleg de la organizare si unul de la juniori (de preferinta un fost fotbalist coleg).

TOTAL- 3,500 euro/pers/cazare &masa x 3 persoane = 10,500 euro

5. Alocarea din magazia de la Mogosoaia a unui numar de 270 de sacosi JOMA care sa cuprinda cate un set de echipament cumparat de la firma JOMA si distribuit in reteaua Penny (Trening vara , trening iarna, sort, tricou vara , tricou iarna, geci, tenisi). Acestea vor fi cadouri catre electori pt a-ntelege mai bine binefacerile la care sunt supusi si pe care ar fi bine sa le accepte. Neaparat branduite cu cele 5?, regiuni istorice ale Romaniei. Daca n-a costat “operatiunea” branduiere 40,000 euro, NU LE DORESC!

Asa, as da si eu dovada de un inalt patriotism, un motiv clar pt a candida si pentru a fi ales.

TOTAL – 81,000 euro

6. Alocarea unui numar de 270 de mingi , cate una pt fiecare elector, cu semnaturile jucatorilor echipei nationale. Cumparate tot de la Joma. Fara comision, bineinteles. Sunt bune pt a sta in vitrina fiecaruia. Pot sa fie si replici

TOTAL – 5,400 euro

7. CA AUTOR in 2014 al criteriilor de intrare/admitere in Corpul de observatori FRF, iti solicit ca, incepand din data de 15.02.2018 pana la 18.04.2018 (data alegerilor) sa mi se incredinteze delegarile observatorilor la Liga 2 si Liga 3. Solicit acest lucru pentru a-i convinge pe AJF-isti ca poate si altcineva sa-i delege, nu doar tu.

8. Alocarea unui numar de 30 de mingi, in loc de 24, pentru fiecare entitate de copii si juniori votante in parte, necesare dezvoltarii aptitudinilor copiilor. La fel ca si Mircea Sandu, predecesorul tau mult hulit.

TOTAL- 65 de cluburi x 30 de mingi x 20 de euro/bucata = 3,900 euro

9. Acordarea puterii de decizie asupra unui SFA ILEGAL ca re-examinarea antrenorilor cu Licenta A sa fie facuta din oficiu. Adica sa nu se mai tina anul asta. Doar sunt in campanie!

10. Subventionarea unui tiraj de 1000 de exemplare, eventual reeditare, a PROGRAMULUI DE CAMPANIE a candidatului Marcel Puscas. Acesta va cuprinde 160 de pagini, full color, hartie velina, format A4, asemanator cu revista RAPORT DE JOC, in care se arata realizarile celor 2(doua) programe ale tale, mai sus mentionate.

TOTAL- 1000 exemplare x 20 euro bucata = 20,000 euro

PS. Le voi tipari prin firma VITRINA de la Cluj. Pe niciun exemplar nu va aparea numele tipografiei.

11. Punerea la dispozitie a cel putin trei colegi de la Departamentul comunicare pentru editare a PROGRAMULUI DE CAMPANIE.

Total cost salarial in trei luni 45,000 lei – 10,000 euro

12. Acordarea puterii de decizie de a numi noii referenti pe anul 2018, in functie de varsta si interes electoral si nu de competente. As dori sa-i inlocuiesc pe CHIMIUC, DRAGAN, NAOM, MOLDOVAN, STET, ALECU, PETCU, MESZAROS etc, care au experienta cat varsta ta, dar nu prea pot raspunde comenzilor electorale, pt ca nici n-ar dori si nici n-au drept de vot, cu profesori de la LPS-uri si CSS-uri care au drept de vot.

13. Aprobarea de-a participa pe parcursul orelor de program la orice forma de interactionare cu membri electori. Fie ele nunti, botezuri, din pacate si inmormantari. Chiar maine am o zi de nastere la Craiova unde as dori sa particip, deoarece sunt invitati mai multi membri din regiunea Oltenia. Au sarmale, vin, aperitiv din curcan. La desert vor fi si pupincurisme asortate cu minciunele.

14. Accesul neingradit la postul tv al FRF/FRF TV, care are un procent de 99,99 % injuraturi la adresa ta, sau macar al unui numar de 3 emisiuni de cate o ora pe saptamana in care sa am intrebarile gata pregatite. Raspunsurile la fel. Scopul ar fi ca electorii sa fie fascinati de cum pot fi demontate programele “PASTRAREA SCAUNULUI SUB FUND” si “CU MITOMANIA INTOXIC ROMANIA”, cu un program simplu in 20 de puncte , realist, sincer, transparent si credibil. Perfect adaptat nevoilor stingente ale fotbalului romanesc.

15. Accesul la toate intalnirile “INFORMALE” cu membri electori, copii& juniori, feminin, futsal, L2, L3 si in special AJF de la Covasna si Cheile Gradistei din data de 8-14 februarie, pt a le putea spune acestora, dupa ce i-ai obligat sa citeasca si sa … “APRECIEZE” revista RAPORTUL TAU DE JOC, sa NU ADERE LA  PROGRAMUL NATIONAL ”CU MITOMANIA INTOXIC ROMANIA”. Sa le spun unde s-au dus cele 7 milioane de euro din banii lor, care sunt paguba manageriala, cat costa un program de contabilitate, cata FORMA FARA FOND exista si care sunt pericolele care pasc fotbalul romanesc in cazul in care Musca din MITOMANIE. Le-as mai spune, intru’ informarea mai exacta si transparenta, si care sunt banuielile de fals, uz de fals, inselaciune, abuz si poate comisioane ascunse. Bineinteles ca imi voi prezenta si eu programul reformator , eficient, stimulator, transparent si credibil.

Aceste solicitari imi sunt suficiente pentru a demonstra ca sunt generos pe banii electorilor.

SUMA TOTALA SOLICITATA ESTE DE 137,800 euro. Nu este exagerata . Este cam cat costul cu kinetoterapeutul grec, confundat cu un preparator fizic pe nume PAPADOPOULOS, pe durata de 1 an si 6 luni in care ne-a “luminat” la cererea ta expresa cu aducerea lui DAUM.

MULTUMESC ANTICIPAT PT INTELEGEREA , TRANSPARENTA SI CREDIBILITATEA DE CARE DAI DOVADA.

Prof.ing.maestru al sportului MARCEL PUSCAS/Candidat la Presedintia FRF/Director pt Dezvoltare Regionala si comerciala a FRF

Bucuresti- sediul FRF

16.01.2018”

Duminica trecută, Marcel Puşcaş a postat pe pagina sa de facebook o amplă analiză a mandatului lui Răzvan Burleanu, în care se referă la promisiunile electorale ale lui Burleanu dinaintea alegerilor din 2014. Conform analizei respective, actualul preşedinte FRF nu şi-a îndeplinit deloc dezideratele propuse la acel moment. Puşcaş susţine că duminică, „peste câteva ore, când am încercat să intru, am descoperit că îmi fusese blocat contul. Mai mulţi utilizatori mă raportaseră la Facebook. Situaţia a durat câteva ore”. Nu s-a lăsat şi a postat din nou analiza pe blogul său personal, de unde am luat referatul de mai sus. Puşcaş îl bănuieşte pe Burleanu că are un rol important în blocarea temporară a contului său de facebook. Este aşteptată acum replica preşedintelui FRF Răzvan Burleanu. Contul de facebook al lui Marcel Puşcaş nu este (încă) blocat…

„În primii doi ani (n.a. – de mandat la FRF al lui Răzvan Burleanu şi al staffului său) am crezut şi am sperat că vor fi conectaţi şi vor urma principiile meritoracţiei, credibilităţii, ale acţiunilor juste. Pe măsura ce timpul a trecut, am văzut că ne îndepărtăm de principiile pentru care l-am susţinut atunci pe Burleanu. Am avut foarte puţine discuţii cu el. Nu se pricepe la fotbal, deloc” – Marcel Puşcaş

„Sunt sute de promisiuni, oameni minţiţi, cluburi păcălite, proiecte copiate, neterminate, bănuieli de fals, uz de fals, abuzuri, înşelăciune, evaziuni fiscale. Gurile rele spun că şi mită. Cine doreşte să meargă la drum cu o astel de persoană? Eu am făcut-o o dată şi mi-a ajuns. Fotbalul românesc trebuie dezgheţat de astfel de persoane” – Marcel Puşcaş

„Nu am ce să comentez despre Mircea Sandu, am ajuns acum să comentez orice declaraţie a lui Mircea Sandu? Pentru el este un obiectiv personal, chiar nu aş vrea să mai vorbesc despre persoane care nu se simt nici din punct de vedere medical foarte bine. Ar trebui să facem curăţenie la nivel de federaţie. Vă mai amintiţi problema cu renta viageră. Cu siguranţă îl doare pe Mircea Sandu şi probabil că alţi candidaţi i-au promis că îi dau renta viageră înapoi. Nu ştiu ce contracandidaţi voi avea, cu cine ne luptăm. Ne luptăm în fiecare zi să facem fotbalul mai bun. Unul este încă angajatul federaţiei, Marcel Puşcaş, şi are foarte mult timp se pare, e în concediu medical” – Răzvan Burleanu

„În 2005, în 2010, apoi în 2014, alegerile de la FRF au fost, de fiecare dată, anunţate cu 30 de zile înainte. Sunt primele alegeri din istoria FRF care se anunţă cu mai bine de 90 de zile înainte. Eu voi candida, dar nu numai că voi candida, voi şi câştiga aceste alegeri. În mod cert, îi cunosc foarte bine pe toţi membrii FRF mai bine decât orice alt candidat şi, mai mult de atât, nu îmi e teamă de niciun candidat şi nu mă voi retrage din această campanie” – Răzvan Burleanu

57 de ani are Marcel Puşcaş. A început fotbalul la clubul Crişul Oradea, debutând în Liga I în anul 1978 la FC Bihor. De-a lungul carierei sale de fotbalist, a mai evoluat ulterior la formaţiile Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Târgovişte şi Steaua Mizil. Cele mai mari satisfacţii le-a cunoscut la Steaua, echipă cu care a câştigat un titlu naţional şi o Cupă a României în sezonul 1984-1985.În palmaresul său de jucător figureză o singură prezenţă la echipa naţională a României, el evoluând în meciul amical România – RDG (scor 1-0) din 1983 când selecţionerul de atunci, Mircea Lucescu, l-a introdus pe teren pentru 18 minute. Absolent al IEFS şi al Facultăţii de Mecanică din cadrul Academiei Militare, Puşcaş a început cariera de tehnician în 1988, când a fost antrenor-jucător la CS Târgovişte în Liga a II-a. Ulterior, după obţinerea categoriei I de antrenor, în 1992 a preluat Rapid Bucureşti, formaţie pe care a reuşit să o califice după 18 ani în cupele europene. După episodul Rapid, el a abandonat cariera de antrenor pentru cea de conducător activând iniţial în cadrul AJF Bihor pentru ca mai apoi să fie numit preşedinte al clubului Viitorul Oradea. Între 1996 şi 1998 a ocupat funcţia de preşedinte al FC Steaua Bucureşti, perioadă în care gruparea roş-albastră a câştigat două titluri, o Cupă şi o Supercupă a României. Marcel Puşcaş a activat şi ca impresar, el deţinând licenţă FIFA de agent de jucător între 2002 şi 2004.

33 de ani are Răzvan Burleanu. A practicat fotbalul la Centrul de copii şi juniori al echipei FCM Bacău şi a făcut Şcoala de Arbitri, „fluieraş” în activitate până la vârsta de 19 ani. A urmat cursurile Colegiului Naţional Gheorghe Vrânceanu din Bacău. A renunţat la sportul de performanţă pentru a se dedica studiului ştiinţelor politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, completându-şi studiile prin cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate susţinute la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. A lucrat în cadrul Primăriei Munincipiului Bacău, în Comisia Juridică a Parlamentului României şi a fost consilier prezidenţial la Departamentul pentru minorităţi. Pe 17 decembrie 2009 a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios, în Grad de Cavaler. A fost preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, la care sunt afiliate peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe şi, din 2012, preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal. În 2013 a devenit vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Minifotbal. Pe data de 5 martie 2014 a câştigat alegerile FRF în al doilea tur (contra lui Vasile Avram), avându-i drept contracandidaţi pe Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Sorin Răducanu şi Marcel Puşcaş.

ADVERTISEMENT