Sport

Puşcaş poate juca în Serie A cu Palermo! Vezi în ce condiţii se poate întâmpla asta

11.08.2018 | 21:27
Puscas poate juca in Serie A cu Palermo Vezi in ce conditii se poate intampla asta

George Puşcaş abia s-a transferat în Sicilia şi ar putea juca direct în Serie A cu Palermo! Românul a semnat zilele trecute un contract pe o durată de patru sezoane cu clubul patronat de Maurizio Zamparini şi, în mod normal obiectivul echipei sale ar fi să termine viitoarea ediţie de campionat pe unul din primele două locuri, care asigură promovarea automată sau, cazul cel mai puţin dorit, pe o poziţie de play-off.

De fapt, Palermo a ratat promovarea chiar în finala play-off-ului ediţiei precedente, în faţa celor de la Frosinone. Şi tocmai de la acel al doilea meci, jucat pe terenul lui Frosinone poate veni minunea pentru sicilieni şi şansa lui George Puşcaş de a evolua la nivel de Serie A, acolo unde a mai făcut-o, însă pentru puţină vreme în turul campionatului trecut cu Benevento.

Puşcaş poate juca în Serie A cu Palermo! Se aşteaptă decizia în privinţa lui Frosinone

La partida retur dintre Frosinone şi Palermo oaspeţii au reclamat, lucru care s-a văzut şi pe camerele video, faptul că spre finalul partidei gazdele au făcut totul pentru a fragmenta jocul, aruncând deseori mingii pe teren. Liga profesionistă din Italia a luat decizia de a-i amenda pe cei de la Frosinone cu 25.000 de euro şi de a-i penaliza cu două partide terenul suspendat în campionatul de Serie A care va debuta pe 18 augusut cu meciul de la ora 19:00 Chievo – Juventus, posibil primul joc oficial pentru Cristiano Ronaldo în tricoul bianconerilor.

Numai că această decizie a fost considerată mult prea blândă de către Comitetul Olimpic Italian şi acesta a solicitat Curţii de Apel din cadrul FIGC să redeschidă cazul. Potrivit presei italiene, un scenariu în care promovarea lui Frosinone să fie anulată, iar locul acestei echipe în Serie A să fie luat de Palermo, noua formaţie a lui George Puşcaş, nu trebuie exclus.

Românul are 18 goluri marcate în Italia

Nu este singurul caz care a fost judecat de şefii fotbalului italian în această vară privind echipele nou venite în Serie A. Şi Parma, care a reşit să renască din propria cenuşă, după ce a trecut prin ani grei de Serie D şi Serie C, pe probleme financiare, a fost la un pas să nu se bucure de realizarea obiectivului. Tot de la Palermo era să li se tragă şi ducalilor, pentru că patronul Maurizio Zamparini a făcut plângere pe motiv că partida din ultima etapă Spezia – Parma 0-2 ar fi fost trucată. Parma s-a aflat serios în pericol de a nu mai primi promovarea, apoi i s-au dat cinci puncte penalizare, pentru ca în final, la apel, să i se anuleze şi această sancţiune.

George Pușcaș poate juca cu Palermo în Serie A. Totul depinde de ce va decide Comitetul Olimpic Italian. Ar putea lua locul lui Frosinone
George Pușcaș poate juca cu Palermo în Serie A. Totul depinde de ce va decide Comitetul Olimpic Italian

George Puşcaş a fost cumpărat de Inter cu trei ani în urmă, însă nu a primit şanse de a arăta ce poate şi a fost mereu împrumutat. A jucat la Bari, care a plătit un milion de euro, la Benevento, 1,5 milioane euro şi la Novara tot 1,5 milioane euro. Acum a fost cumpărat definitiv de Palermo care a plătit 2,8 milioane euro, considerând că atacantul român este exact acel vârf de gura porţii de care e nevoie pentru promovare. Puşcaş are marcate în total 18 goluri de când a venit în fotbalul italian.