Fotbal intern

Puştiul MINOR ce a dat GOL Stelei putea juca în Ghencea!

Steaua nu a reuşit să se impună în Liga 1 pentru al patrulea meci consecutiv şi asta din cauza lui Alexandru Tudorie, puştiul-minune din atacul Oţelului, care pînă duminică bifase doar...
09.12.2013 | 12:23
Pustiul MINOR ce a dat GOL Stelei putea juca in Ghencea
ADVERTISEMENT

Steaua nu a reuşit să se impună în Liga 1 pentru al patrulea meci consecutiv şi asta din cauza lui Alexandru Tudorie, puştiul-minune din atacul Oţelului, care pînă duminică bifase doar cîteva minute în Liga 1. Lienen a avut totuşi curajul să îl bage în teren pe adolescentul de 17 ani, iar acesta i-a răsplătit încrederea cu o lovitură de cap imparabilă pentru Tătăruşanu, în minutul 77 (vezi aici reacţia entuziasmantă a puştiului după ce a dat gol!). Pentru mulţi tînărul atacant este un necunoscut, dar în ciuda vîrstei fragede acesta se află de ceva timp în vizorul marilor cluburi ale Europei.

În urmă cu aproximativ trei luni, după ce Steaua l-a transferat pe Neagu de la Oţelul, FANATIK a anunţat în exclusivitate că cele două cluburi negociază pentru un alt jucător, al cărui nume nu spunea însă mare lucru.

ADVERTISEMENT

La un pas de AC Milan

Aţi ghicit, este vorba tocmai despre Tudorie! Din dorinţa de a-şi face un lot cît mai bun pentru UEFA Youth League, roş-albaştrii au încercat să-l ia de la Galaţi pe Alex, care a venit la negocieri împreună cu părinţii săi. Discuţiile au durat mai multe ore, dar, în final, aceştia din urmă nu au fost mulţumiţi de condiţiile propuse de campioana României, astfel încît totul a picat. Refuzul părinţilor atacantului a părut surprinzător, dar această părere se poate schimba dacă ne mutăm atenţia asupra unui episod petrecut în 2012. Atunci, puştiul a fost dorit insistent de AC Milan şi totul părea rezolvat, dar negocierile au fost sistate pe ultima sută de metri şi Tudorie nu a mai plecat din curtea moldovenilor.

Provine dintr-o familie de… popicari!

Chiar dacă poate intra în categoria celor mai talentaţi tineri fotbalişti ai momentului, Tudorie nu se trage dintr-o familie în care fotbalul este la putere. Chiar dacă şi tatăl şi fratele său sînt sportivi, ei practică o disciplină cu totul diferită. Bebe, părintele atacantului, a fost multiplu campion la popice, sport pe care îl practică şi fratele său mai mare, Bogdan (19 ani), la Olimpia Iaşi, şi care deja i-a adus trei medalii de aur la nivel naţional!

ADVERTISEMENT

2.FOTBAL:OTELUL GALATI-STEAUA BUCURESTI, LIGA 1 (8.12.2013)2.FOTBAL:OTELUL GALATI-STEAUA BUCURESTI, LIGA 1 (8.12.2013)