Puștiul de 15 ani care îi face concurență lui Erling Haaland. Borussia Dortmund vrea să îl folosească în UCL

Cosmin Crăciun   
în Borussia Dortmund
13/10/2020, 15:40
Puștiul de 15 ani care îi face concurență lui Erling Haaland. Borussia Dortmund vrea să îl folosească în UCL
Puștiul de 15 ani care îi face concurență lui Erling Haaland. Borussia Dortmund vrea să îl folosească în UCL. Sursa foto: Twitter

Caz spectaculos în Bundesliga. Un puști de 15 ani ar putea deveni și cel mai tânăr debutant din istoria primei ligi germane, dar și în UEFA Champions League.

Neamțul de origine cameruneză Youssoufa Moukoko, care îi face concurență serioasă cumoștinței noastre neplăcute Erling Haaland. este atât de bun încât Bundesliga și-a modificat regulile pentru a le permite celor de la Borussia Dortmund să îl folosească.

Deși sunt unii care nu cred că aceasta este vârsta reală a lui Moukoko, americanii de la Nike i-au oferit în 2019 un contract fabulos prin care se oferă să îi producă ghetele. Pentru o sumă cu multe zerouri…

Puștiul de 15 ani care îi face concurență lui Erling Haaland. S-a modificat regulamentul pentru el

Deși nu a împlinit încă 16 ani, Youssoufa Moukoko este considerat a fi unul dintre viitoarele superstaruri ale fotbalului european. Nemții de la Borussia Dortmund l-au adus în 2016, pe când avea doar 12 ani, și sunt atât de siguri de viitorul strălucit al tânărului încât au cerut din partea organizatorilor campionatului modificarea regulamentului.

Până acum, pentru a putea debuta în Bundesliga, un jucător trebuia să aibă măcar 16 ani și jumătate. Moukoko împlinește 16 ani în data de 20 noiembrie, astfel că ar fi putut debuta în prima ligă germană de abia în luna mai a anului 2021. Însă oficialii au decis ca vârsta minimă să fie scăzută la 16 ani.

Așadar, tânărul atacant poate intra pe teren la doar o zi după aniversarea sa. Borussia Dortmund se deplasează în data de 21 noiembrie la Berlin, pentru meciul cu Hertha și sunt șanse foarte mari ca tânărul Moukoko să debuteze, mai ales că el se pregătește deja alături de ceilalți jucători ai lui Favre.

Dacă va intra pe teren la Berlin, atacantul de origine cameruneză va deveni cel mai tânăr debutant din istoria clubului, doborând recordul lui Nuri Șahin, care a jucat pentru prima oară în tricoul galben-negru în 2005, pe când avea 16 ani, 11 luni și o zi, anunță The Sun.

Doar că nu toată lumea este convinsă de vârsta fotbalistului. Antrenorul echipei U23 a Borussiei, Timo Preus a declarat că nu crede că fotbalistul are doar 15 ani, însă tatăl jucătorului l-a contrazis și a afirmat că Youssoufa a fost înregistrat la consulatul german din Yaounde, Camerun, imediat după naștere.

Nike îi dă aproape 1 milion de euro pe an! Debutează și în UCL?

În ciuda vârstei sale încă fragede, atacantul Borussiei a convins deja foarte multă lume că va avea un viitor glorios, iar americanii de la Nike i-au oferit în 2019 un contract fabulos. Nike îi va produce ghetele de fotbal până în 2029 și îi va oferi aproape un milion de euro anual.

Moukoko a marcat, în ultimul sezon, 34 de goluri în 20 de meciuri jucate pentru echipa U19 a galben-negrilor, deși a debutat la acest nivel pe când avea doar 14 ani. Și la U17 are cifre fabuloase, reușind 90 de goluri în 56 de meciuri disputate. Performanțele sale i-au convins pe cei de la Dortmund să îl treacă și pe lista jucătorilor eligibili pentru partidele din UEFA Champions League, iar dacă debutează ar putea doborî recordul deținut de Celestine Babayaro.

Nigerianul a debutat în Champions League pe când avea doar 16 ani și 87 de zile și juca pentru Anderlecht. Debutul său a avut loc chiar la București, împotriva Stelei, în data de 23 noiembrie 1994. Cum Moukoko va împlini 16 ani doar în data de 20 noiembrie, iar grupele UCL vor începe cu o lună mai devreme, sunt șanse bune ca el să fie noul deținător al acestui record.

Youssoufa Moukoko se poate alătura grupului de superstaruri pe care Dortmund le-a adus în prim-planul fotbalului mondial de la vârste foarte fragede. Cristian Pulisic, Jadon Sancho, Gio Reyna, Jude Bellingham sau Erling Haaland sunt cele mai tari nume propuse de Borussia în ultimii ani.

 

Închide ×