Sporturi

Cori Gauff, fascinaţia Wimbledonului! Obama i-a scris pe twitter, Rafael Nadal îi urmăreşte meciurile: “Excelent!”

07.07.2019 | 10:15
Cori Gauff fascinatia Wimbledonului Obama ia scris pe twitter Rafael Nadal ii urmareste meciurile Excelent

Cori Gauff este, în mod indubitabil, atracţia acestei ediţii a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Povestea puştoaicei începe să devină tot mai fascinantă, după ce la numai 15 ani ea a ajuns în optimile de finală ale uneia dintre cele mai prestigioase competiţii din sportul alb şi, mai ales, după ce a arătat la o asemenea vârstă fragedă, un incredibil mental în meciul din turul trei, care părea ca şi pierdut în faţa Polonei Hercog. Dar Gauff nu s-a dat bătută nici în ultima clipă, a revenit incredibil şi acum este în optimi, în faţa Simonei Halep.

Puştoiaca Cori Gauff e fascinaţia Wimbledonului

În doar câteva zile un nume care nu spunea aproape nimic, poate doar cei foarte buni cunoscători ai tenisului la toate nivelurile de vârstă să fi intuit ceva anul trecut, când câştiga Roland Garros la junioare la doar 14 ani, e acum pe foarte multe buze şi a atras foartă multă atenţie, inclusiv din partea personalităţilor. Aşa cum a fost cazul şi cu soţia fostului preşedinte al SUA, Michelle Obama. Aceasta a scris laudativ despre Cori Gauff pe contul ei de Twitter.

Chestionată de jurnalişti, Cori Gauff a spus că s-a simţit deosebit de bucuroasă de atenţia acordată de fosta primă doamnă a SUA, pe care o consideră un model. “Tocmai am văzut tweet-ul. Nu vorbim personal, nu pot spune că sunt prietenă cu ea, nu am numărul ei de telefon. Mi-aş dori asta (n.r. râde). Am fost super încântată. E unul dintre modelele mele în viaţă. Aşa că a fost incredibil să văd că ştie de existenţa mea. Este un model pentru felul în care se comportă. Când soţul ei era preşedinte a avut parte de multe critici, dar le-a dus pe toate excelent.”

Pictată pe un zid în Fort Lauderdale

Cori Gauff a fost întrebată şi dacă realizează ce impact a a realizat asupra oamenilor. Puştoaica a răspuns cât se poate de dezinvolt. “Nu prea, ca să fiu sinceră. Oamenii de aici sunt fantastici. Am văzut imagini cu oamenii de acasă, cum ţipau de bucurie după un meci. Şi am văzut că cineva m-a pictat pe un zid în Fort Lauderdale. A fost foarte cool.”

Cori Gauff a pierdut un singur set până acum în şase meciuri la Wimbledon

Gauff a jucat trei tururi de calificare şi trei meciuri din turneu, dar abia la al treilea, în turul 3, a pierdut primul set, la Polona Hercog. Parcursul ei nu putea rămâne neobservat şi de campionii din tenis. Pentru Rafael Nadal povestea ei e fantastică. “E foarte benefic pentru tenis să ai poveşti de acest gen. Are impact la public, creează emoţii pozitive. Bravo ei! A făcut câteva meciuri fantastice. Am văzut-o jucând şi mi-a plăcut!”