ADVERTISEMENT
Life

Putea fi salvată Cornelia Catanga? Gestul care ar fi costat-o viața

Autor: Andreea Stanaringa | 28.03.2021 | 15:38
Putea fi salvată Cornelia Catanga? Gestul care ar fi costat-o viața
Putea fi salvată Cornelia Catanga? Gestul care ar fi costat-o viața. Sursa foto: Facebook.com

Cornelia Catanga a fost răpusă de Covid-19 în dimineața zilei de vineri și ar fi putut fi salvată dacă ar fi ales să facă lucrurile altfel. Medicii ar fi convins-o aproape două ore pe artistă să meargă la spital, deși se simțea destul de rău. 

ADVERTISEMENT

Interpreta de muzică lăutărească era internată la Spitalul Universitar din Capitală și a murit în urma unui stop cardio-respirator, chiar înainte ca medicii să o intubeze.

Sursele medicale cae s-au ocupat de artistă au declarat că aceasta nu a vrut să fie transportată la spital și că echipajul din ambulanță ar fi încercat din greu să o convingă, informează observatornews.ro. 

ADVERTISEMENT

Putea fi salvată Cornelia Catanga? Gestul care ar fi costat-o viața

Cornelia Catanga avea simptome de coronavirus cu o săptămână înainte să se stingă din viață, însă a ales să se trateze acasă, convinsă că este vorba de o simplă răceală. Starea ei s-a agravat, iar membrii echipajului din ambulanță ar fi încercat timp de o oră și jumătate să accepte internarea la spital.

În final, artista a acceptat după ce partenerul ei de viață, Aurel Pădureanu, a reușit să o convingă, potrivit sursei citate anterior. Din păcate, vedeta de muzică lăutărească a ajuns prea târziu și a fost răpusă de virusul imprevizibil.

ADVERTISEMENT

Cornelia Catanga ar fi fost conștientă atunci când a ajuns la Spitalul Universitar, însă ar fi intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după aceea. Medicii au încercat să o resusciteze pe artistă, dar nu s-a mai putut face nimic.

Aceleași surse medicale spun că medicii din ambulanță i-au făcut un test Covid-19 artistei, însă a ieșit negativ, cu toate că respirația ei era îngreunată. Al doilea test, efetuat la spital, a ieșit pozitiv.

ADVERTISEMENT

Plămânii i-au fost afectați în proporție de 90% și medicii au tras un semnal de alarmă, avertizându-i pe oameni să nu se mai trateze singuri dacă se simt rău și au simptome specifice Covid-19.

Cornelia Catanga a mai avut probleme de sănătate în 2019, atunci când a suferit un stop cardio-respirator, iar medicii i-au montat un stent la inimă. Interpreta avea 63 de ani la momentul decesului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!