News

Putem merge la mare după 15 mai? Răspunsul lui Ludovic Orban

27.04.2020 | 21:45
Putem merge la mare dupa 15 mai Raspunsul lui Ludovic Orban
ADVERTISEMENT

România fierbe în așteptarea zilei de 15 mai 2020, ziua Z când Guvernul Orban va relaxa măsurile de izolare impuse în urmă cu aproape două luni.

Ne putem duce la mare după 15 mai?

Cu toate acestea, premierul Ludovic Orban a averizat că măsurile de relaxare vor fi luate gradual, fără a afecta drastic modul de viață al românilor.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce privește alte categorii de restricții care vor fi eliminate, noi suntem într-o analiză împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică, împreună cu colectivul de suport tehnico-științific, facem o analiză a riscului epidemiologic aferent fiecărei restricții pe care trebuie să o ridicăm.

În mod clar, această ridicare a restricțiilor se va face gradual, vom lăsa un timp după ridicarea restricțiilor să vedem dacă contextul epidemiologic evoluează. Nu se poate renunța, de exemplu, la restricția referitoare la spectacole, la locurile unde se adună foarte multă lume. Aceste activități se vor relua mai greu”, și-a început discursul Orban, la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Un lucru e cert, românii nu vor mai avea nevoie de declarații pe proprie răspundere atunci când mai ies din casă. Mai mult, oamenii pot să se deplaseze unde vor și mulți declară că își vor vizita familia, părinții, bunicii.

Cu toate acestea, Ludovic Orban nu a putut să lămurească 100% ce se va întâmpla cu cei care doresc să plece la munte sau la mare, sau în orice altă destinație turistică.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță va fi permis ca oamenii să circule între orașe, să se deplaseze în afara orașului, însă în același timp pot să spun că vor exista restricții în același sens”, s-a rezumat să spună, misterios, Orban.

Cel mai probabil, oamenilor le va fi permis să viziteze anumite locuri apropiate de locul de baștină, însă e greu de crezut că Guvernul Orban va permite, imediat după 15 mai, ca mii de români să ia cu asalt Litoralul și să sărbătorească împreună pe plajă.

ADVERTISEMENT

Măsurile vor fi luate treptat

Premierul Orban a explicat că măsurile vor fi luate treptate, în funcție de contextul epidemiologic. Astfel, un hotel ar putea fi redeschis, însă restaurantul de lângă va rămâne închis. În același timp parcurile vor fi deschise, însă locurile de joacă pentru copii vor rămâne închise. Între timp, Guvernul Orban va încerca să ia mai multe măsuri revoluționare de detectare a oamenilor bolnavi de coronavirus, prin instalarea unor aparate care să identifice instant febra oamenilor în anumite puncte cheie din societate.

ADVERTISEMENT