News

Putem merge la mare după 15 mai? Răspunsul oferit de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

13.05.2020 | 07:32
Putem merge la mare dupa 15 mai Raspunsul oferit de Ministrul Sanatatii Nelu Tataru
Cele mai importante decizii după şedinţa de Guvern: "Persoanele defavorizate vor avea măşti gratuit!" Veşti bune pentru fermieri. VIDEO. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Putem merge la mare după 15 mai? Iată o întrebare la care Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat un răspuns care mulțumește o mică parte din populație. Nu oricine poate să ajungă pe litoral după mijlocul acestei luni.

Putem merge la mare după 15 mai? Răspunsul oferit de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Odată cu venirea căldurilor, mulți români se întreabă dacă pot ajunge pe litoral în zilele care urmează. În condiții de pandemie și stare de alertă, acest lucru este destul de dificil de realizat, spune Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, există o categorie de persoane care pot ajunge la mare după 15 mai. E vorba de cei care dețin proprietăți în acea zonă a țări. La fel se întâmplă cu cei pasionați de munte.

“Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate.

ADVERTISEMENT

Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise – nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

Nelu Tătaru, îngrijorat de viitoarea relaxare 

Peste doar două zile, România urmează să relaxeze măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului. În aceste sens, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru este foarte în îngrijorat de repercursiunile pe care le-ar avea această așa zisă ”relaxare”.

ADVERTISEMENT

În opinia acestuia, România se află în continuare alături de țările care înregistrează cazuri în creștere de COVID-19, iar până în prezent nu se știe unde este exact centrul transmiterii.

”Ceva nu lasă ca acest număr de cazuri să coboare. Că sunt cazurile din căminele de bătrâni, că sunt cazurile persoanelor care îngrijesc aceste persoane , că sunt cazurile din spitale, personalul medical. Există încă o transmitere acolo.

ADVERTISEMENT

„Mă aștept ca în următoarele 5-6 zile să vedem că avem un număr de cazuri noi care este în scădere. Dar aceste 5-6 zile coincid cu primele zile de relaxare. Și dacă m-am temut în primele zile de Paște și am fost precauți, mai avem niște preacauții acum și la relaxare”, a adăugat Tătaru pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT