News

Putin pare împăcat cu ideea eșecului în Ucraina. Propagandiștii ar fi primit ordinul deja

Jurnaliștii ucraineni de la Pravda anunță că Vladimir Putin s-ar fi împăcat cu ideea înfrângerii în Ucraina și a ordonat propagandiștilor să pregătească populația cu mesaje despre eșecul campaniei militare.
11.05.2022 | 21:20
Putin pare impacat cu ideea esecului in Ucraina Propagandistii ar fi primit ordinul deja
Vladimir Putin – foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, Vladimir Putin a ordonat presei aservite să atragă atenția populației asupra ”opoziției armatei ruse față de toate țările Uniunii Europene și NATO”.

Vladimir Putin schimbă cursul propagandei din Rusia

A fost citată Direcția principală de informații, din cadrul Ministerul Apărării din Ucraina (MOU GUR). ”În ciuda faptului că dispune de numeroase avantaje în ceea ce privește efectivele și echipamentele, armata țării ocupante suferă pierderi și înfrângeri catastrofale din partea apărătorilor Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Pentru a schimba percepția rușilor cu privire la “invincibilitatea” armatei și pentru a pregăti societatea pentru o posibilă înfrângere, mass-media din Rusia a primit ordin să vorbească despre războiul ruso-ucrainean ca despre o confruntare armată între Federația Rusă și toate țările Uniunii Europene și NATO.

Potrivit strategilor politici de la Kremlin, acest lucru va diminua rușinea de a pierde în fața unui adversar mai puternic”, se arată pe pravda.com.ua. Astfel, șefii canalelor de televiziune ale Kremlinului și ai site-urilor de știri pro-Putin au fost instruiți să treacă la noua politică informațională.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, propagandiștii țării ocupante vor ”spăla creierul rușilor cu idei despre necesitatea de a se uni pentru propria supraviețuire”. Totodată, se va insista și pe necesitatea acordării încrederii ”oarbe în politica dictatorului de la Kremlin”.

Pierderile suferite de armata Rusiei în Ucraina cântăresc greu

În acest context, intervenția recentă a unui colonel rus în retragere capătă și mai multă semnificație. În prim-plan apare Mihail Hodarionok, al cărui mesaj adresat la televiziunea de stat a făcut ocolul lumii.

ADVERTISEMENT

Colonelul Hodarionok a expus situația în care se află armata rusă în prezent: „Este rușinos și strigător la cer. E ușor ca Ucraina să primească tot felul de arme prin vămi, la Liov. Dar să le aduci ceva armament băieților noștri din Donbas este aproape imposibil. Ne-am plâns de asta de sute de ori.

Presupunând că începe mobilizarea, cât de repede am putea avea primul regiment de avioane de luptă? Am reuși, probabil, până la Anul Nou. Nu avem rezerve, nu avem avioane, și nici piloți. Așa că mobilizarea n-ar fi de mare ajutor”, a spus Hodarionok, ale cărui mesaje le puteți citi mai departe aici.

ADVERTISEMENT