News

„Puțin probabil ca persoanele imunizate să repete vaccinul anti-Covid anul acesta”. Beatrice Mahler, detalii despre vaccinare

15.02.2021 | 15:51
Putin probabil ca persoanele imunizate sa repete vaccinul antiCovid anul acesta Beatrice Mahler detalii despre vaccinare
ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta”, a oferit detalii importante despre vaccinare. Medicul a precizat că sunt puține șanse ca cei care s-au imunizat să repete procedura până la sfârșitul anului.

Beatrice Mahler a menționat că studiile recente au demonstrat o durată a imunității oferite de vaccinul anti-Covid-19 de până la opt luni. Ea a adăugat că analizele continuă, astfel încât serul împotriva virusului să lupte împotriva noilor tulpini și pentru a avea un răspuns de lungă durată.

ADVERTISEMENT

Totuși, medicul a spus că este posibil ca oamenii care au trecut prin boală sau cei care s-au imunizat împotriva virusului să se reinfecteze. Ea a precizat că acest lucru este posibil din cauza apariției altor forme ale Covid-19.

“Puțin probabil ca persoanele imunizate să repete vaccinul anti-Covid anul acesta.” Beatrice Mahler, detalii despre vaccinare

Beatrice Mahler a explicat că reinfectarea este posibilă atât pentru oamenii care au trecut prin boală, cât și pentru cei care s-au imunizat: „există pericolul ca cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul anti-Covid să se infecteze, pentru că vorbim de tulpini care își modifică structura, tulpini noi de virus care amenință ca fiind o nouă provocare pentru următoarea perioadă”.

ADVERTISEMENT

„Dacă vorbim însă de tulpina care a circulat până acum, riscul de infectare e mult scăzut și puțin probabil să existe acest risc, pentru că organismul are imunitate”, a adăugat aceasta. Ea a mai precizat și că cercetările și studiile efectuate până acum au avut rezultate optimiste.

„Merg spre surprize pozitive, întrucât s-a constatat că există o acoperire a imunității cu anticorpi la opt luni. Cercetarea se duce într-o direcție utilă dacă vorbim de imunitate pe termen lung la vaccinuri”, a declarat medicul, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

„Se lucrează la o platformă în care producția de anticorpi să se realizeze contra genomului viral și nu a proteinei de la suprafața virusului, care poate suferi modificări, iar asta va duce la vaccinuri care să acopere imunitar răspunsul pe termen lung și pentru mai multe tulpini. Puțin probabil să repetăm vaccinul în acest an”, a mai spus Beatrice Mahler.

„Vom vedea primele date și rapoartele de la firmele producătoare privind persistența anticorpilor de la lotul de persoane luate în studiu, monitorizarea lor se face pe o perioadă mai lungă de timp. Atunci vom avea răspunsuri mai exacte”, a precizat aceasta.

ADVERTISEMENT

Cu privire la plecarea în concediu peste granițe pentru cei vaccinați, medicul a explicat că trebuie să ne informăm temeinic înainte de a face rezervări. Mahler a explicat că trebuie să fim atenți la apariția unor alte tulpini ale virusului în zonele de destinație.

ADVERTISEMENT