News

Putin se pregătește de sesiunea anuală de întrebări și răspunsuri. Dmitri Peskov: ”Data nu a fost încă stabilită”

Vladimir Putin se pregătește de emisiunea anuală, ”Linie directă”, în care va răspunde la întrebări ale cetățenilor ruși. Nu s-a stabilit încă data evenimentului.
18.05.2022 | 09:30
Putin se pregateste de sesiunea anuala de intrebari si raspunsuri Dmitri Peskov Data nu a fost inca stabilita
Vladimir Putin urmează să răspundă la întrebări ale cetățenilor ruși. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Pregătirile preliminare sunt în curs de desfăşurare”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre sesiunea anuală a lui Vladimir Putin în care răspunde la întrebările cetățenilor ruși.

Vladimir Putin, sesiune de întrebări și răspunsuri și în 2022

Tot Dmitri Peskov a mai precizat că nu s-a stabilit, momentan, o dată pentru sesiunea anuală de întrebări și răspunsuri a președintelui Rusiei, organizată sub forma unei emisiuni numită ”Linie directă.”

ADVERTISEMENT

”Într-adevăr, Linia directă este menţionată în planurile noastre, dar data nu a fost încă stabilită. Datele sunt încă necunoscute, dar pregătirile preliminare sunt în curs de desfăşurare.

Nu au fost stabilite [încă] date”, a spus Dmitri Peskov, citat de agenția de presă rusă, TASS.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul anului 2001 a avut loc prima emisiune ”Linie directă cu Vladimir Putin”. De atunci, evenimentul a devenit o tradiție, excepție făcând anii 2004 și 2012.

Ce a spus Vladimir Putin la sesiunea de întrebări și răspunsuri din 2021

La ultima sesiune, din 2021, Vladimir Putin a discutat cu civilii ruși despre pandemie. Liderul de la Kremlin i-a îndemnat la vaccinarea anti-Covid și le-a explicat importanța imunizării.

ADVERTISEMENT

”Este bine ca lumea să creadă în experți, nu în figuri publice”, afirma Vladimir Putin la emisiunea ”Linie directă.”

Tot în 2021, președintele Rusiei a transmis că a-i hărțui țara a devenit ”un soi de sport nou”.

ADVERTISEMENT

”Noi nu vrem deloc să dăm foc nici unui pod, dar dacă cineva ne ia bunele intenţii drept indiferenţă sau slăbiciune, şi dacă intenţionează el însuşi să incendieze sau distrugă acele poduri, ar trebui să ştie că răspunsul Rusiei va fi asimetric, rapid şi dur”, puncta liderul de la Kremlin.

De altfel, la ultima sesiune i-a avertizat pe adversari să nu încalce ”liniile roşii”.

”Şi unde este această linie roşie – asta decidem noi singuri, în fiecare caz concret în parte”, a ținut să mai adauge ferm Vladimir Putin, care un an mai târziu, în 2022, iată a ordonat o invazie dură în țara vecină, Ucraina.

ADVERTISEMENT