News

Putin și Macron, discuții la telefon despre conflictul Rusia-Ucraina. Liderul de la Kremlin acuză Kievul de ”numeroase crime de război”

Vladimir Putin și Emmanuel Macron au purtat vineri o discuție la telefon. Președintele Rusiei a ținut să acuze Ucraina de ”numeroase crime de război.”
18.03.2022 | 23:02
Putin si Macron discutii la telefon despre conflictul RusiaUcraina Liderul de la Kremlin acuza Kievul de numeroase crime de razboi
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin și Emmanuel Macron au vorbit vineri la telefon, vreme de 70 de minute, despre războiul Rusia-Ucraina. În timp ce președintele Franței i-a cerut președintelui Rusiei ”respectarea imediată a unui armistițiu”, acesta din urmă a acuzat Kievul de ”numeroase crime de război”.

Vladimir Putin și Emmanuel Macron, discuție de 70 de minute la telefon

Totodată, Macron a solicitat ca în Mariupol, acolo unde au loc cele mai multe atacuri ale armatei Kremlinului, ca să fie oferit un acces umanitar, deoarece oamenii din teritoriu nu mai au apă, hrană, lumină și căldură, iar soldații ruși nu le permit nici să primească ajutor, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat de presă, după finalizarea convorbirii, Kremlinul a transmis că ”s-a atras atenţia asupra numeroaselor crime de război comise zilnic de forţele de securitate şi de naţionaliştii ucraineni”.

De asemenea, Kremlinul mai comunică faptul că Vladimir Putin a subliniat ”în special atacurile masive cu rachete şi cu artilerie asupra oraşelor din Donbas”, dar și că ”forţele armate ruse fac tot posibilul să apere viaţa civililor, creând culoare umanitare în vederea evacuării lor în deplină siguranţă”.

ADVERTISEMENT

O altă temă abordată de cei doi lideri a mai fost și negocierile dintre delegațiile din Moscova şi Kiev, a mai informat Kremlinul, fără a dezvolta subiectul.

Vladimir Putin, discurs despre ”operațiunea specială” din Ucraina. Rusia a sărbătorit vineri opt ani de la anexarea Crimeei

Tot vineri, Vladimir Putin a vorbit în fața rușilor despre ”operațiunea specială” a soldaților săi în Ucraina, le-a lăudat eroismul și a făcut referire la iubire și creștinism. Liderul de la Kremlin a avut un astfel de discurs pe scena Stadionului Lujniki, din Moscova, unde s-a organizat un concert pentru celebrarea a opt ani de la anexarea Crimeei.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, discursul a fost întrerupt de televiziunea națională, Rossiya-24, care a pus în loc un alt număr de la eveniment. Ulterior, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a spus că eroarea a avut ca drept cauză ”pene tehnice la un server”.

”Ne vom îndeplini toate planurile, știm ce trebuie să facem în continuare. Iubirea reprezinta o valoare universală pentru toate religiile din Rusia. Băieții noștri se ajută unul pe altul în Ucraina. O astfel de unitate nu a fost de mult la noi.

ADVERTISEMENT

Fiecare cuvânt din Constituția noastră e de mare importantă. Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se află și a fost readusă la Rusia.

Scopul operațiunii din Ucraina este să salvăm oamenii de genocid. Din dragoste creștină am fost obligați să îi salvăm pe frații noștri din Donbas”, a declarat Vladimir Putin în fața a sute de mii de ruși de pe stadion.

ADVERTISEMENT