Life

Puține gospodine știu acest secret. Ce se întâmplă dacă pui cartofii în apă înainte să-i gătești

Secretul pe care puține gospodine îl cunosc, dar care face toată diferența când vine vorba de cartofii prăjiți! Iată ce se întâmplă dacă pui cartofii în apă înainte să-i gătești.
19.08.2022 | 09:27
Putine gospodine stiu acest secret Ce se intampla daca pui cartofii in apa inainte sai gatesti
Ce se întâmplă dacă pui cartofii în apă înainte să-i gătești. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este secretul uneia dintre cele mai iubite garnituri – cartofii prăjiți. De ce trebuie ca aceștia să stea în apă înainte de a fi gătiți? Totul a fost dezvăluit de marii bucătari.

Secretul bucătarilor. Ce se întâmplă dacă pui cartofii în apă înainte să-i gătești

Cartofii prăjiți sunt o garnitură comună, care există la orice restaurant și sunt populari și în casele românilor. Totuși, există un truc pe care puține gospodine îl știu când vine vorba de gătirea cartofilor prăjiți.

ADVERTISEMENT

Secretul este știut de marii bucătari și acum vă este dezvăluit și vouă! Iată ce se întâmplă dacă punem cartofii în apă înainte de a-i găti.

Aceștia trebuie cutățați de coajă și tăiați în mod normal, iar apoi puși într-un bol cu apă, timp de cel puțin o oră. În acest fel, aceștia vor pierde din amidonul pe care îl conțin.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialiștii spun că cartofii prăjiți vor fi mult mai crocanți datorită acestui truc.

Ce trebuie să mai știi este că nu este bine să lași cartofii prea mult în apă, mai mult de câteva ore, pentru că ei vor începe să își piardă toată proprietățile nutritive.

ADVERTISEMENT

De ce nu trebuie să lași cartofii în apă peste noapte

Bucătarii mai spun că legumele nu ar trebui în niciun caz să stea în apă peste noapte, pentru că există riscul să fermenteze. Dar cum ne putem da seama de asta?

Dacă legumele noastre puse în apă au o spumă de culoare albă, atunci nu trebuie să le mai folosim: ele nu mai sunt bune să le consumăm.

ADVERTISEMENT

Cu cât tăiem cartofii mai subțire cu atât va fi mai rapid procesul de ieșire a amidonului și a substanțelor din ei, așa că dacă vreți să păstrați cartofii în apă, trebuie să îi tocați grosier sau să îi lăsați întregi.

De asemenea, dacă sunt tăiați mărunt, ei își pot pierde gustul.

ADVERTISEMENT
Tags: