News

Puțini se așteptau la asta. Anunțul șefului RDS&RCS despre viitorul companiei. Mulți români au fost luați complet prin surprindere

03.05.2019 | 13:39
RDS&RCS, anunț despre viitorul companiei

Șeful cunoscutei companii RCS&RDS a făcut primele declarații despre restructurările de la Digi24. Serghei Bulgac a specificat clar faptul că nu își dorește să aibă în portofoliu „o televiziune de opoziţie“. Acesta a clarificat toată situația restructurărilor masive în cadrul unui interviu pentru New Money.

Șeful RDS&RCS clarifică situația restructurărilor masive

Seghei Bulgac, șeful companiei RDS-RCS a făcut primele declarații în situația restructurărilor în masă din ultimele luni de la postul Digi24. Acesta a pus totul pe semaa „veniturilor insuficiente“. „Nu suntem atât de vizibili cum e Pro TV, cum e Antena, dar, în sine, portofoliul este foarte mare. În cadrul acestuia, Digi 24, istoric, a fost segmentul care a avut cumva cele mai mari investiţii, cele mai mari costuri operaţionale, însă venituri insuficiente. Venituri din publicitate.

Postul nu a vândut publicitate deloc în primii trei-patru ani. De doi-trei ani, noi vindem publicitate. Dar, şi aşa, este o problemă economică. Şi atunci, tot ce se întâmplă la postul Digi 24 este 100% o decizie internă de a optimiza structura de costuri şi de a face canalul, dacă nu profitabil, să nu fie perdant. Alte motivaţii nu avem“, a explicat Bulgac.

Șeful RDS-RCS clărifică situația restructurărilor masive
Șeful RDS-RCS clărifică situația restructurărilor masive

“Singura cerință este ca postul să fie echilibrat și independent”

De asemenea, șeful RDS-RCS a fost rugat să aducă un comentariu la adresa criticilor primite pentru compromisurile făcute în zona politică. „Sintagma «de opoziţie» eu nu aş vrea să mi-o asum şi nici Digi 24 nu a fost creat cu scopul de a fi pro putere sau anti putere sau de opoziţie. Noi, când discutăm cu jurnaliştii noştri şi colegii noştri din Digi24, singura cerinţă pe care o repetăm de fiecare dată este ca postul să fie echilibrat şi independent.

Şi atunci, faptul că dumneavoastră îl catalogaţi de opoziţie e un minus pentru noi. Noi nu ne-am dorit şi nu ne dorim să avem în portofoliu un post de opoziţie. Ne dorim un post echidistant, un post care formează oamenii“, a replicat Serghei Bugac, șeful RCS-RDS.