Sport

Pyunik Erevan – CFR Cluj 0-0, în turul 1 preliminar Champions League. Debut ezitant pentru campioana României

CFR Cluj a terminat la egalitate, 0-0, meciul din deplasare cu modesta echipă armeană Pyunik Erevan, din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Calificarea se va decide săptămâna viitoare, în Gruia
05.07.2022 | 20:50
Pyunik Erevan  CFR Cluj 00 in turul 1 preliminar Champions League Debut ezitant pentru campioana Romaniei
CFR Cluj a făcut doar 0-0 la Erevan cu Pyunik, în prima manșă a turului 1 preliminar din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT
05-07-2022
15:57

Pyunik Erevan - CFR Cluj 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 84: Debeljuh centrează în careu, de unde Jefte șutează slab, cu dreptul, iar portarul Yurchenko reține.

Min. 73: La 10 metri de poartă, Debeljuh preia pe piept și reia din foarfecă pe spate, însă mingea lovește transversala.

Min. 65: Evoluție foarte slabă a CFR-ului în partea secundă. Clujenii nu și-au creat nici măcar o singură ocazie importantă de gol în fața unui adversar destul de modest.

Min. 34: Yurchenko reține șutul lui Deac din afara careului.

Min. 28: Șutul lui Debeljuh de la 20 de metri trece peste poarta gazdelor.

Min. 18: Yurchenko respinge greu de sub bară șutul expediat din unghi de Roger, balonul sare la Debeljuh, dar vârful clujenilor, talonat de un fundaș advers, nu reușește să reia în poarta goală.

Min. 4: Mistrati șutează din întoarcere de la marginea careului, dar Yurchenko reușește să respingă de lângă bară în corner.

Min. 1: A început partida.

05-07-2022
14:46

Echipele de start la Pyunik Erevan - CFR CLuj

  • Pyunik Erevan: Yurchenko – Kovalenko, Bratkov, Vakulenko, Juninho – Renzo, Cociuc, Dashyan – Gonzalez, Otubanjo, Davidyan. Rezerve: Mykayelyan, Buchnev, Gajic, Andre Luiz, Harutyunyan, Najaryan, Mladenovic, Avagyan, Nenadovic, Gareginyan. Antrenor: Ieghișe Melikian
  • CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, A. Burcă, Kolinger, Camora – Boateng, Cvek – Deac, Mistrati, Roger – Debeljuh. Rezerve: R. Sava, Brucic, Graovac, Păun, Dugandzic, Petrila, Yeboah, Betancor, Bordeianu, Yuri, Braun, Muhar. Antrenor: Dan Petrescu
05-07-2022
13:50

Pyunik Erevan lasă intrarea liberă la meciul cu CFR Cluj

Pyunik Erevan încearcă să se folosească de toate mijloacele pentru a trece de CFR Cluj, iar armenii au decis ca intrarea să fie liberă la meciul împotriva campioanei României. 

Stadionul din Erevan are o capacitate de  14.403, iar gazdele speră ca la ora meciului să fie cât mai mulți spectatori, pentru a pune presiune pe jucătorii lui Dan Petrescu. 

„La ora 20:00 (n.r. – 19:00 în România) vă așteptăm pe toți la stadionul Republican, numit după după Vazgen Sargsyan. Intrarea este gratuită”, au anunțat cei de la Pyunik Erevan printr-un comunicat de presă. 

Meciul Pyunik Erevan – CFR Cluj are loc marți, 5 iulie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul primei manșe a turului 1 preliminar al Champions League. Este începutul unei noi campanii europene pentru echipa care de cinci ani încoace reprezintă România la nivelul primei competiții europene intercluburi.

Unde se joacă meciul Pyunik Erevan – CFR Cluj

Întâlnirea Pyunik Erevan – CFR Cluj se desfășoară marți, 5 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul Republican din Erevan, Vazgen Sargsyan, după numele unui fost Ministru al Forțelor Armate și ulterior prim ministru al Armeniei în anii 1995-97, ucis într-o ambuscadă produsă în sediul Parlamentului armean pe 27 octombrie 1999.

ADVERTISEMENT

Stadionul este cel pe care joacă și echipa națională a Armeniei, are 14.000 de locuri capacitate și aici a pierdut naționala României cu 3-2 în preliminariile CM 2022, pe 31 martie 2021. Suporterii armeni sunt deosebit de zgomotoși și de agresivi verbal la adresa adversarilor echipelor lor, creând o atmosferă destul de tensionată în tribune.

Cine transmite la TV partida Pyunik Erevan – CFR Cluj

Partida Pyunik Erevan – CFR Cluj se joacă marți, 5 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul Republican Vazgen Sargsyan din capitala Armeniei, în prima manșă a turului 1 preliminar al Champions League și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalul Prima Sport 1. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Erevan se anunță o zi călduroasă marți, 5 iulie, cu temperaturi care vor ajunge în timpul zilei la 31-32 de grade, la ora partidei putând fi în jur de 29-30 grade, ceea ce este posibil să oblige la pauze de hidratare pe reprize. Va conduce acest meci arbitrul german Bastian Dankert, în vârstă de 42 de ani, arbitru de categoria a 2-a UEFA.

CFR Cluj și-a revoluționat lotul în această vară

Campioana României se prezintă la acest meci într-o formulă mult schimbată față de sezonul trecut. Au plecat mulți jucători, unii chiar importanți, precum Sigurjonsson, Omrani, Susic, Bouhenna, Chipciu, Costache și lista e mult mai lungă, dar au și venit câțiva fotbaliști buni: croații Kolinger, Brucic și Muhar, danezul  Hammershoy-Mistrati și fostul golgeter al Farului, spaniolul Jefte Betancor.

ADVERTISEMENT

CFR a arătat chiar bine în meciurile de verificare susținte în această vară și au fost echipe de valoare (Legia Varșovia, Partizan Belgrad, Napredak, Koper și Hajduk Split), fără a primi gol. În mod normal CFR nu ar trebui să aibă probleme cu campioana Armeniei, deși aceasta are și ea destui jucători străini, inclusiv brazilieni sau argentinieni.

Cote la pariuri la jocul Pyunik Erevan – CFR Cluj

Pentru casele de pariuri acesta este un meci în care gazdele au puține șanse de supraviețuire. Cota la victoria ardelenilor variază, în funcție de agenții, între 1,35-1,40 în timp ce pentru Pyunik cota pentru o mare surpriză este de 9,50. Și un gol marcat de echipa armenă are o valoare destul de mare, parcă totuși mult prea mică față de disproporția cotelor la victoria finală, adică 1,90.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj nu a mai jucat niciodată în compania echipei armene și nici împotriva altei grupări armene. Clubul campion al României a decis pentru suporterii care vor să meargă la meci să ofere o excelentă facilitate, aceea de a călători alături de echipă în charterul care va duce lotul ardelenilor la Erevan. Se speră măcar în prezența a o sută de fani, care să încurajeze echipa lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT