Fotbal international

Toate informaţiile despre Grupa A de la Campionatul Mondial 2022! FIFA nu iartă pe nimeni! Senegal, amendată după calificarea în optimi

Qatarul nu a avut noroc la tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial din 2022 şi va avea adversari dificili în tentativa de a se califica în optimi.
30.11.2022 | 14:53
Toate informatiile despre Grupa A de la Campionatul Mondial 2022 FIFA nu iarta pe nimeni Senegal amendata dupa calificarea in optimi
Senegal a fost amendată de FIFA după calificarea în optimile Cupei Mondiale. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
30-11-2022
12:58

Senegal va fi amendată de FIFA

Senegal s-a calificat în optimile de finală la Cupa Mondială din Qatar și o va înfrunta pe Anglia. La finalul partidei care i-a dus în fazele eliminatorii, senegalezii, în culmea fericirii, au uitat să trimită un fotbalist la conferința de presă. 

FIFA este foarte atentă la detalii, astfel a amendat Federația Senegaleză de Fotbal. La conferința de presă de la finalul partidei cu Ecuador din partea Senegalului s-a prezentat doar antrenorul Aliou Cisse, africanii încălcând articolul 44 din Regulamentul Cupei Mondiale, 2.72 din Regulamentul media și Marketing, și 8.5.3. din Regulamentul de ordine interioară.

28-11-2022
15:49

Louis van Gaal, încă un show la conferința de presă

Selecționerul Olandei a făcut din nou spectacol la conferința de presă, a intervenit peste Frenkie de Jong și a oferit cel mai bizar răspuns posibil. Un jurnalist a remarcat că jucătorul nu pare că se simte foarte bine: „Sunt palid? Nu, mă simt bine, doar mă doare puțin în gât”.

De aici a preluat Louis van Gaal și l-a completat pe acel ziarist: „Bine că ai spus că Frenkie e palid. Am observat și eu când l-am văzut”.

Jurnalistul a intrat în joc și a făcut o remarcă la adresa antrenorului: „Louis, tu pare că te-ai bronzat!”. Răspunsul a creat râsete și rumoare în sala de conferințe: „Noi am fost la piscină. Când mama a murit, era roșie în obraji. Ține mult de genele pe care le avem în familie”.

27-11-2022
21:08

Istvan Kovacs, al 4-lea oficial la Ecuador - Senegal

Istvan Kovacs încă așteaptă să debuteze la „centru” la Campionatul Mondial din Qatar. Până atunci, românul a mai primit o delegare. Kovacs va îndeplini rolul celui de-al patrulea oficial și la partida dintre Ecuador și Senegal, decisivă pentru calificarea în optimi, programată marți, 29 noiembrie, de la ora 17:00.

Este a cincea confruntare de la turneul final la care Istvan Kovacs este delegat în calitate de arbitru de rezervă. Din brigadă va face parte și Mihai Artene, în rol de al cincilea arbitru, în timp ce „central” va fi francezul Clement Turpin. Asistenți vor fi Nicolas Danos și Cyril Gringore.

25-11-2022
18:09

Calculele la calificarea în optimile de finală din Grupa A. Qatar, matematic eliminată

În urma meciurilor din etapa a 2-a, Qatar a fost matematic eliminată de la Campionatul Mondial 2022, după ce a fost învinsă şi de Senegal, scor 1-3, iar Olanda şi Ecuador au terminat la egalitate, scor 1-1.

Calculele şi programul Grupei A pentru etapa a 3-a

  • Ecuador – Senegal (marţi, 29 noiembrie, de la ora 17:00)
  • Olanda – Qatar (marţi, 29 noiembrie, de la ora 17:00)
Grupa A
Clasamentul Grupei A

Olanda se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe Qatar
  • scoate o remiză contra Qatarului
  • pierde contra Qatarului, dar Senegal o învinge la o diferenţă mai mare pe Ecuador

Ecuador se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe Senegal
  • remizează cu Senegal
  • pierde cu Senegal, dar Qatar o învinge pe Olanda la o diferenţă mai mare

Senegal se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe Ecuador
  • remizează cu Senegal şi Olanda pierde la peste 3 goluri meciul contra Qatarului
25-11-2022
07:24

Ecuador a întrerupt cursurile în școli și universități pentru CM

Ecuador a câștigat meciul de deschidere împotriva Qatarului cu 2-0 și are șanse bune de calificare. Autoritățile au luat decizia ca școlile și universitățile să fie închise atunci când naționala evoluează la turneul final. 

Fusul orar le dă mari bătăi de cap, majoritatea oamenilor fiind la școală la serviciu atunci când se desfășoară meciurile. Partida cu Olanda spre exemplu, se va disputa la ora locală 11:00.

24-11-2022
08:28

Moussa N'Diaye, convocat la naționala Senegalului de la nuntă

Moussa N’Diaye, fostul adversar al FCSB în meciul de la Bruxelles cu Anderlecht, a fost convocat la Campionatul Mondial pe ultima sută de metri.


Fundașul stânga l-a înlocuit pe starul Sadio Mane, accidentat. Povestea jucătorului de 22 de ani este însă una incredibilă. A plecat în Qatar la doar câteva ore după nunta sa, deși nu are niciun meci pentru naționala Senegalului.

N’Diaye a fost doar pe bancă la meciul împotriva Olandei, însă ar putea să își vadă visul împlinit și să debuteze pentru Senegal chiar la un Campionat Mondial, în meciul împotriva Qatarului.

23-11-2022
12:16

Van Gaal, propunere indecentă la Cupa Mondială

Selecționerul Olandei, Louis van Gaal, a fost filmat de jurnaliști în momentul în care, în timpul unui antrenament, i-a propus soției sale o partidă de sex în camera de hotel.

”Poți veni la hotel, dar numai în camera mea, să ne-o tragem”, i-a spus tehnicianul olandez de 71 de ani soției sale. Când a sesizat că este filmat, a început să zâmbească și apoi a revenit la antrenament.

Van Gaal, care s-a vindecat de cancer la prostată, este la al doilea mariaj. El este căsătorit cu Truss (68 de ani) din 2008, după ce a divorțat de prima nevastă, Fernanda Obbes, în 1994, după 21 de ani de căsnicie.

23-11-2022
10:10

Ecuador, anchetată de FIFA după ce fanii săi i-au înjurat pe qatarezi

FIFA a deschis o anchetă disciplinară împotriva Ecuadorului după meciul de deschidere al Campionatului Mondial împotriva Qatar-ului. 

Suporterii sunt acuzați că au fredonat „cântece” injurioase la adresa fanilor qatarezi aflați pe stadion. FIFA anunță că va aplica articolul 13 al Codului disciplinar: „ofensa la demnitate sau integritatea unei ţări, a unei persoane sau a unui grup prin cuvinte tendenţioase, discriminatorii sau injurioase”. Conform regulamentului, Ecuador ar putea primi 10 etape de suspendare și o amendă de minim 20.000 de franci elvețieni.

23-11-2022
08:42

Olanda a chemat muncitori migranți la antrenament în Qatar

Gest superb al naționalei Olandei pentru muncitorii migranți din Qatar. „Portocala Mecanică” a invitat o parte dintre ei la un antrenament. Jucătorii au vorbit cu ei și au făcut poze.

Ba, mai mult, olandezii vor scoate la licitație tricourile de joc de la Campionatul Mondia, iar banii strânși vor fi donați către muncitorii migranți din Qatar.

21-11-2022
07:46

Sadio Mane, mesaj emoționant înainte de Senegal - Olanda

Sadio Mane a oferit prima reacție după ce s-a operat la piciorul drept. Starul Senegalului s-a accidentat într-un meci din Bundesliga al lui Bayern Munchen și a ratat prezența la Campionatul Mondial din Qatar. Mesajul atacantului vine chiar înaintea partidei Senegal – Olanda, luni, 21 noiembrie, ora 18:00.

„Mulțumesc Domnului că operația pe care am suferit-o a decurs bine. Luni, țara noastră iubită va juca la Cupa Mondială 2022, în Qatar. Sunt sigur că ‘Leii’ vor trata meciul ca pe o finală și că senegalezii vor încuraja echipa noastră curajoasă din fața televizorului.

„Sunt sigur că ai mei coechipieri vor lupta, așa cum au făcut-o mereu în numele Senegalului”, a fost mesajul lui Sadio Mane, pe rețelele de socializare.

 

20-11-2022
16:19

Louis van Gaal a confirmat, iar Memphis Depay nu va juca pentru Olanda în meciul cu Senegal

Memphis Depay a făcut deplasarea cu naționala Olanda la Cupa Mondială din Qatar, însă atacantul Barcelonei nu a mai evoluat din luna septembrie, iar Louis van Gaal a confirmat că nu se va putea baza pe el în prima partidă din Qatar contra Senegalului. 

„Ne va fi greu pentru că Memphis nu va putea juca. Am discutat Memphis pe parcursul accidentării sale și am mai multe persoane să se intereseze de starea lui, astfel încât să poată verifica cu exactitate procesul lui. A fost chiar inspectat la Amsterdam”, a declarat Louis van Gaal. 

Selecționerul Olandei a menționat cine l-ar putea înlocui pe fotbalistul Barcelonei în ofensiva „portocalei mecanice”. „Gakpo este mai creativ, Klaassen este mai mult un jucător de echipă. Trebuie să aleg ce avem nevoie. 

Dacă Memphis nu participă, avem un jucător mai puțin creativ. Așa că este destul de logic că Gakpo joacă și Klaassen nu, pentru că este cu adevărat un jucător creativ”, a mai spus Louis van Gaal. 

Cel mai în vârstă antrenor de la Cupa Mondială din Qatar a menționat numele Spaniei când a fost întrebat despre echipa cu cele mai multe șanse la trofeu. „Cred că Spania se numără printre favoritele la câștigarea titlului, nu doar datorită modului în care joacă, ci și datorită antrenorului lor, Luis Enrique a fost un jucător în care ai putea avea întotdeauna încredere”, a încheiat Louis van Gaal. 

20-11-2022
14:26

Qatar poate deveni prima țară asiatică ce reușește să câștige la debutul la Cupa Mondială

Qatar participă pentru prima oară în istorie la un Campionat Mondial. Țara din Asia de Vest s-a calificat din postura de țară gazdă a turneului final din 2022. 

În meciul de deschidere, duminică, ora 18:00, formația pregătită de Felix Sanchez o înfruntă pe Ecuador și poate scrie istorie printre țările asiatice. Qatar poate deveni prima națională de fotbal din Asia care câștigă la primul meci la o Cupă Mondială. 

Nicio țară din Asia nu a reușit să câștige la primul meci la un turneu final. Kuweit este singura națiune care a evitat înfrângerea la primul meci la un Campionat Mondial, scor 1-1 cu Cehoslovacia în 1982. În rest, celelalte 10 echipe au suferit înfrângeri pe linie.

20-11-2022
12:36

Gazdele nu au pierdut niciodată în istorie în meciul de deschidere

Qatar va da startul Cupei Mondiale 2022 în fața propriilor fani. Țara gazdă a turneului final de anul acesta va înfrunta Ecuador în meciul de deschidere, iar tradiția stă de partea formației din Orientul Mijlociu. 

Prima ediție a unui Campionat Mondial când țara gazdă a jucat în primul meci s-a întâmplat în 1950, când Brazilia a învins Mexic, scor 4-0. Din 2006, FIFA a decis ca țara gazdă să joace meciurile de deschidere la Campionatul Mondial. 

Germania, Africa de Sud, Brazilia și Rusia nu au fost învinse în meciurile de deschidere. În 2010, la Campionatul Mondial din Africa de Sud, țara gazdă remiza, scor 1-1 cu Mexic. 

Meciurile de deschidere din istoria Campionatelor Mondiale:

  • 1930 – două meciuri s-au disputat în prima zi a competiţiei
  • 1934 şi 1938 – opt meciuri s-au disputat în prima zi a competiţiei
  • 1950 – Brazilia – Mexic 4-0
  • 1954 – patru meciuri meciuri s-au disputat în prima zi a competiţiei
  • 1958 – Suedia – Mexic 3-0
  • 1962 – Chile – Elveţia 3-1
  • 1966 – Anglia – Uruguay 0-0
  • 1970 – Mexic – URSS 0-0
  • 1974 – Brazilia – Iugoslavia 0-0
  • 1978 – RFG – Polonia 0-0
  • 1982 – Argentina – Belgia 0-1
  • 1986 – Italia – Bulgaria 1-1
  • 1990 – Argentina – Camerun 0-1
  • 1994 – Germania – Bolivia 1-0
  • 1998 – Brazilia – Scoţia 2-1
  • 2002 – Franţa – Senegal 0-1
  • 2006 – Germania – Costa Rica 4-2
  • 2010 – Africa de Sud – Mexic 1-1
  • 2014 – Brazilia – Croația 3-1
  • 2018 – Rusia – Arabia Saudită 5-0

Fanii qatarezi au luat deja cu asalt stadionul Al-Bayt, care se află la 40 de km de Doha și care va găzdui meciul de deschidere al Campionatului Mondial din Qatar. Suporterii echipei gazdă se îndreaptă spre stadionul cu o capacitate de 60.000 de locuri pe cămile. 

Imaginile inedite au fost surprinse de jurnalistul FANATIK aflat în Qatar pentru Cupa Mondială. 

Fanii din Qatar vin la meciul de deschidere pe cămile. Sursă foto: Fanatik
Fanii din Qatar vin la meciul de deschidere pe cămile. Sursă foto: Fanatik

Fanii Qatarezi

20-11-2022
09:58

Qatar - Ecuador, meciul de deschidere al Cupei Mondiale. Echipele probabile

Qatar va participa pentru prima oară în istorie la un Campionat Mondial și o va face pe propriul teren și în fața propriilor fani. În meciul de deschidere, formația pregătită de Felix Sanchez o va întâlni pe Ecuador, duminică, 20 noiembrie, ora 18:00. 

În comparație cu formația din țara gazdă a turneului final din 2022, Ecuador a fost prezentă la trei campionate mondiale, reușind în 2006 să treacă de faza grupelor. Partida va avea loc pe Stadionul Al Bayt, imediat după ceremonia de deschidere, în timp ce meciul va fi condus de la centru de Daniele Orsato.

Echipele probabile:

Qatar: Saad Alsheeb, Boualem Khoukhi, Bassam Alrawi, Abdelkarim Hassan, Pedro Miguel, Abdulaziz Hatem, Hassan Alhaydos, Karim Boudiaf, Homam Ahmed, Almoez Ali, Akram Afif.

Ecuador: Alexander Dominguez, Robert Arboleda, Felix Torres, Piero Hincapie, Pervis Estupinan, Jhegson Mendez, Moises Caicedo, Gonzalo Plata, Jose Cifuentes, Romario Ibarra, Enner Valencia.

„Vom juca împotriva echipelor care au concurat în finalele Cupei Mondiale și au câștigat Cupa Națiunilor Africii CAF. Au o mulțime de jucători care sunt cei mai buni din lume în poziția lor și au experiență în Cupa Mondială și UEFA Champions League”, au fost cuvintele lui Felix Sanchez.

„Am întrebat echipa: Ce îți dorești? Ești aici doar pentru a participa la o Cupă Mondială sau vrei să arăți tot ce e mai bun din Ecuador?”, a declarat Gustavo Alfaro, tehnicianul Ecuadorului.

 

18-11-2022
20:05

Istvan Kovacs, delegat la meciul de deschidere de la Campionatul Mondial

Istvan Kovacs a fost delegat la meciul de deschidere de la Campionatul Mondial 2022 dintre Qatar și Ecuador și va fi rezerva lui Daniele Orsato.

„Îl știu foarte bine și pe Istvan Kovacs, este un arbitru de top, altfel nu ar fi aici. E foarte bun, și-a arătat calitatea în Champions League.

Sigur se bucură că este aici și sunt convins că și Ovidiu e mândru de el”, spunea Danny Makkelie despre Istvan Kovacs.

18-11-2022
17:07

Daniele Orsato „fluieră” Qatar - Ecuador

A fost desemnat arbitrul meciului de deschidere de la Campionatul Mondial. Qatar – Ecuardor, programat duminică, ora 18:00, va fi „fluierat” de experimentatul „central” italian Daniele Orsato.

În vârstă de 46 de ani, Orsato este arbitru FIFA începând cu 2010 și are în palmares finala Champions League din 2020, Bayern Munchen – PSG 1-0.

17-11-2022
10:04

Enner Valencia vrea să câștige meciul de deschidere

Atacantul echipei naționale a Ecuadorului, Enner Valencia, visează să scrie istorie la Cupa Mondială și să câștige meciul de deschidere împotriva Qatarului.

”Sperăm că va fi prima dată când țara gazdă pierde meciul de deschidere. Primul joc este crucial, trebuie să muncim pentru a-l câștiga sau măcar să nu-l pierdem. Trebuie să fim concentrați.

Qatarul este o echipă foarte tehnică și forța lor vine din posesie. Avem un grup tânăr, mai tânăr chiar decât cel din 2014, dar există multă încredere. Cei tineri știu să asculte sfaturile jucătorilor cu experiență.

Sper că vom putea trece peste lipsa de experiență și să avem cea mai bună Cupă Mondială din istoria țării noastre. Sper să putem atinge acele obiective pe care ni le-am propus. Mă culc și mă trezesc gândindu-mă la primul meci”, a declarat atacantul lui Fenerbahce, conform ESPN.

Întrebat cine crede că va câștiga titlul mondial, Enner Valencia (33 de ani) a oferit trei variante: Argentina, Brazilia și Franța.

17-11-2022
08:10

Louis van Gaal, selecționerul Olandei, a vorbit înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar

Lous van Gaal (71 de ani), cel mai în vârstă selecționer de la Campionatul Mondial 2022, este unul dintre cei care au criticat organizarea turneului final din 2022 în Qatar. Selecționerul Olandei nu îi pune la zid pe suporterii care vor boicota Cupa Mondială din Qatar. 

„Eu cred că au dreptate să o facă, dacă ei cred că trebuie să facă asta, deci nu este o problemă. Dar eu sper că vom juca de o manieră atât de fantastică, încât la finalul turneului, când vom disputa finala, ei vor putea vedea cât sunt de buni”, au fost cuvintele lui Louis van Gaal.

La prima sa conferință în Qatar, Louis van Gaal a mărturisit că turneele mari trebuie să fie organizate în țările cu experiență în fotbal. „Nu trebuie să uităm că este o cultură complet diferită aici în Qatar.

Dar, trebuie să ne uităm la propria noastră cultură, să vedem dacă lucrurile se întâmplă la fel de bine ca la noi. Scopul FIFA este să dezvolte ţările. Dar eu cred că trebuie să jucăm în ţările fotbalului, pentru că au experienţă. Şi să asimilăm Qatarul, dar în alt mod”, a spus Louis van Gaal. 

Gazda Campionatului Mondial din 2022 nu a avut deloc şansă la tragerea la sorţi, mai ales că a ajuns într-o grupă cu două mari favorite la fazele superioare ale turneului final. Olanda lui Louis van Gaal şi Senegal, campioana Africii, ţintesc spre optimile de finală, iar calculele hârtiei le dau drept mari favorite în Grupa A.

Analiza Grupei A de la Campionatul Mondial 2022. Olanda, după 8 ani de aşteptare

Batavii revin la un Campionat Mondial după 8 ani, iar selecţionata lui Louis van Gaal este un mix între experienţă şi tinereţe. Olanda vine după o calificare în Final Four-ul Ligii Naţiunilor, iar obiectivul la turneul final din Qatar este cel puţin atingerea sferturilor de finală.

ADVERTISEMENT

Cu veteranii Virgil van Dijk, Stefan de Vrij sau Steven Berghuis, dar şi cu tinerii Xavi Simons, Matthijs de Ligt sau Steven Bergwijn, olandezii anunţă un parcurs lung la revenirea în elita mondială.

Senegal vrea premiera

Campioană a Africii la începutul acestui an, Senegalul beneficiază de o generaţie foarte talentată. De departe, Sadio Mane este marele atu al africanilor, care vor să bifeze o premieră pentru Continentul Negru. Nicio selecţionată din Africa nu a atins, până acum, semifinalele la un Campionat Mondial. La a treia participare din istorie, senegalezii vor să egaleze performanţa de la debut, din 2002, când au atins sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Outsiderii doar visează la primele două locuri

Ecuadorul a obţinut câteva rezultate bune în 2022, printre care remize cu Brazilia şi Argentina, dar nu poate emite pretenţii la primele două locuri. Sud-americanii nu au o vedetă de primă mână şi practică un joc defensiv, în aşteptarea greşelii adversarului.

Qatar, gazda Mondialului, este văzută ca o candidată la locul 4, iar lotul lui Felix Sanchez nu spune nimic pentru fanii fotbalului european. Ibericul se bazează doar pe jucători din întrecerea internă.

ADVERTISEMENT

Opinia specialistului Cornel Dinu despre Grupa A de la Campionatul Mondial din 2022

„Olanda va fi sus, împreună cu Senegal, cu tot avantajul de țară-gazdă al Qatarului. Mane, Koulibaly, Dia, portarul Mendy (n.r. – Edouard, Chelsea) și mai au un Mendy în Premier League (n.r. – Nampalys Mendy, Leicester) vor duce campioana Africii în optimi”

Programul Grupei A de la Campionatul Mondial 2022

  • Qatar – Ecuador (20 noiembrie, ora 18:00)
  • Senegal – Olanda (21 noiembrie, ora 18:00)
  • Qatar – Senegal (25 noiembrie, ora 15:00)
  • Olanda – Ecuador (25 noiembrie, ora 18:00)
  • Olanda – Qatar (29 noiembrie, ora 17:00)
  • Ecuador – Senegal (29 noiembrie, ora 17:00)

Lotul Ecuadorului la Campionatul Mondial 2022

Portari: Alexander Domínguez (LDU Quito), Hernán Galíndez (Aucas), Moisés Ramirez (Independiente del Valle)

ADVERTISEMENT

Fundaşi: Angelo Preciado (Genk), Pervis Estupiñán (Brighton), Diego Palacios (Los Angeles FC), Piero Hincapié (Bayer Leverkusen), Jackson Porozo (Troyes), Robert Arboleda (São Paulo), Xavier Arreaga (Seattle Sounders), Félix Torres (Santos Laguna), William Pacho (Antwerp)

Mijlocaşi: Carlos Gruezo (Augsburg), Sebas Méndez (Los Angeles FC), José Cifuentes (Los Angeles FC), Alan Franco (Talleres), Moisés Caicedo (Brighton), Ángel Mena (León), Ayrton Preciado (Santos Laguna), Gonzalo Plata (Real Valladolid), Romario Ibarra (Pachuca), Jeremy Sarmiento (Brighton)

Atacanţi: Enner Valencia (Fenerbahce), Micheal Estrada (Cruz Azul), Djorkaeff Reasco (Newell’s Old Boys), Kevin Rodríguez (Imbabura)

Selecţioner: Gustavo Alfaro

Lotul Olandei la Campionatul Mondial 2022

Portari: Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (Heerenveen), Remko Pasveer (Ajax)

Fundaşi: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Matthijs de Ligt (Bayern Munchen), Tyrell Malacia (Manchester United), Jurrien Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter)

Mijlocaşi: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax)

Atacanţi: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Noah Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Beşiktaş)

Selecţioner: Louis van Gaal

Lotul Qatarului la Campionatul Mondial 2022

Portari: Saad Al-Sheeb (Al-Sadd), Meshaal Barsham (Al-Sadd), Yousef Hassan (Al-Gharafa)

Fundaşi: Abdelkarim Hassan (Al-Sadd), Boualem Khoukhi (Al-Sadd), Ró-Ró (Al-Sadd), Ismaeel Mohammad (Al-Duhail), Bassam Al-Rawi (Al-Duhail), Tarek Salman (Al-Sadd), Musab Kheder (Al-Sadd), Homam Ahmed (Al-Gharafa), Jassem Gaber (Al-Arabi)

Mijlocaşi: Karim Boudiaf (Al-Duhail), Abdulaziz Hatem (Al-Rayyan), Ali Assadalla (Al-Sadd), Assim Madibo (Al-Duhail), Salem Al-Hajri (Al-Sadd), Mohammed Waad (Al-Sadd), Mostafa Tarek (Al-Sadd)

Atacanţi: Hassan Al-Haydos (Al-Sadd), Akram Afif (Al-Sadd), Almoez Ali (Al-Duhail), Mohammed Muntari (Al-Duhail), Ahmed Alaaeldin (Al-Gharafa), Khalid Muneer (Al-Wakrah), Naif Al-Hadhrami (Al-Rayyan)

Selecţioner: Félix Sánchez

Lotul Senegalului la Campionatul Mondial 2022

Portari: Seny Dieng (QPR), Alfred Gomis (Rennes), Édouard Mendy (Chelsea)

Fundaşi: Pape Abou Cissé (Olympiacos), Abdou Diallo (RB Leipzig), Ismail Jakobs (AS Monaco), Kalidou Koulibaly (Chelsea), Formose Mendy (Amiens), Youssouf Sabaly (Betis Sevilla), Fodé Ballo-Touré (AC Milan)

Mijlocaşi: Pathé Ciss (Rayo Vallecano), Krepin Diatta (AS Monaco), Idrissa Gueye (Everton), Pape Gueye (Marseille), Cheikhou Kouyaté (Nottingham Forest), Mamadou Loum (Reading), Nampalys Mendy (Leicester), Moustapha Name (Pafos), Pape Matar Sarr (Tottenham)

Atacanţi: Boulaye Dia (Salernitana), Bamba Dieng (Marseille), Nicolas Jackson (Villarreal), Sadio Mané (Bayern Munchen), Iliman Ndiaye (Sheffield United), Ismaila Sarr (Watford), Famara Diedhiou (Alanyaspor)

Selecţioner: Aliou Cissé


  • 1,40 este cota Superbet că Olanda va termina pe primul loc în Grupa A

ADVERTISEMENT