Fotbal international

Qatar, noua campioană a Asiei! Gazda Mondialului din 2022 a câştigat primul trofeu major din istorie! Video

01.02.2019 | 18:31
Qatar, noua campioană a Asiei

Echipa naţională a Qatarului este noua campioană a Asiei. Selecţionata antrenată de Felix Sanchez Bas a învins-o pe Japonia în finala AFC Asian Cup, scor 3-1, iar arabii au câştigat primul trofeu major din istorie. Peste trei ani, Qatar va găzdui Campionatul Mondial, competiţie care se va disputa în perioada 21 noiembrie-18 decembrie 2022.

Qatar a învins-o pe Japonia, scor 3-1, graţie golurilor marcate de Almoez Ali, Abdulaziz Hatem şi Akram Afif, în timp ce Takumi Minamino a înscris singurul gol al japonezilor. Naţionala pregătită de Hajime Moriyasu era una dintre favoritele la câştigarea Cupei Asiei, competiţie care s-a disputat în Emiratele Arabe Unite. Arabii au surprins şi în faza sferturilor de finală, când au învins selecţionata Coreei de Sud, scor 1-0.

Qatar, noua campioană a Asiei. Un singur jucător al arabilor joacă în străinătate

Qatar a devenit noua campioană a Asiei, performanţă obţinută în premieră. La precedentele participări la AFC Asian Cup, arabii au depăşit faza grupelor doar de două ori în cele nouă ocazii, iar de fiecare dată s-au oprit în faza sferturilor de finală. Pentru turneul final disputat în Emiratele Arabe Unite, Felix Sanchez Bas s-a bazat pe un lot format din 23 de jucători, însă unul singur evolua în străinătate. Khaled Mohammed, mijlocaşul de 18 ani al qatarezilor, joacă la Cultural Leonesa.

Felix Sanchez Bas antrenează echipa naţională Qatarului din 2017. În trecut, antrenorul spaniol de 43 de ani a pregătit selecţionatele de juniori, iar între 2006 şi 2013 a lucrat pentru Aspire, academie care pregăteşte viitoarele staruri ale sportului din Qatar. Între 1996 şi 2006, Felix Sanchez Bas a fost antrenor la grupele de copii şi juniori ai Barcelonei. În 2014, când antrena selecţionata U19, Qatar a câştigat Cupa Asiei, iar în lot au fost folosiţi doar fotbalişti care fuseseră crescuţi la Academia Aspire.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri