Fotbal international

Quique Setien a fost refuzat de Watford înainte de a semna cu FC Barcelona

15.01.2020 | 08:51
Quique Setien a fost refuzat de Watford inainte de a semna cu FC Barcelona
ADVERTISEMENT

Refuzat de Watford în decembrie 2019, bun pentru Barcelona în ianuarie 2020. Acesta a fost parcursul din trecutul nu foarte îndepărtat al lui Quique Setien, noului tehnician de pe banca liderului din La Liga.

Quique Setien, refuzat de codașa din Anglia Watford înainte de a semna cu FC Barcelona

În urmă cu două zile, Barcelona a surprins pe toată lumea în momentul în care a anunțat numele înlocuitorului lui Ernesto Valverde pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Lumea fotbalului se aștepta ca Messi, Suarez, Griezmann & compania să primeacă un antrenor de top sau cel puțin un nume uriaș. În cărți erau Xavi, Pochettino, Henry sau Koeman, însă în cele din urmă a venit Quique Setien.

Cu doar o lună în urmă, Quique Setien a fost unul dintre candidații pentru postul de antrenor al celor de la Watford, o echipă aflată la acea vreme pe ultimul loc în Premier League. Un alt ”Quique”, Sanchez-Flores, tocmai fusese îndepărtat de pe banca londonezilor, iar conducătorii echipei de pe ”Vicarage Road” căutau un tehnician care să salveze clubul.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la The Sun, Quique Setien a susținut un interviu pentru postul lui Watford în decembrie 2019, însă conducătorii echipei nu l-au considerat suficient de bun pentru postul vacant. În final, englezul Nigel Pearson (56 de ani) a fost alesul.

  • Santander, Poli Ejido, Logrones, Lugo, Las Palmas şi Betis, echipele de club antrenate de Setien în carieră.
ADVERTISEMENT

Quique Setien: ”Nici în vise nu credeam că voi antrena Barcelona”

Marți, 14 ianuarie, Quique Setien a fost prezentat oficial în postul de antrenor al Barcelonei. În vârstă de 61 de ani, Setien a semnat un contract valabil până în vara anului 2022 cu echipa catalană.

Antrenorul spaniol a vorbit despre relația pe care o va avea cu jucătorii echipei şi a dezvăluit ce i-a transmis lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

“Vreau să le mulţumesc conducătorilor Barcelonei pentru oportunitatea oferită. Nici în cel mai frumos vis al meu nu credeam că voi antrena această echipă. Ieri mă plimbam pe lângă vacile din oraşul meu, azi sunt alături de cei mai buni fotbalişti din lume. Voi fi primul care îşi va apăra echipa şi va muri apărându-şi ideile. 

Scopul meu este să câştig tot ceea ce se poate câştiga. Cea mai bună cale spre victorie este să jucăm bine. Am stat de vorbă cu jucătorii la antrenamentul de azi. Am vorbit şi cu Lionel Messi şi am transmis că una este admiraţia pe care o am pentru el, dar fiecare trebuie să-şi ştie locul. Relaţia cu jucătorii va fi una excepţională”, a declarat Quique Setien.

ADVERTISEMENT