News

Rabla pentru electrocasnice 2019. Peste 50 % din buget, epuizat în doar 4 ore. Cum poți beneficia de program

Autor: Bogdan Solomon | 24.05.2019 | 16:15
Rabla pentru electrocasnice 2019. Peste 50 % din buget, epuizat în doar 4 ore. Cum poți beneficia de program
S-a dat startul programului Rabla pentru electrocasnice. Sursa foto: Facebook

Programul Rabla pentru electrocasnice se  bucură de un real succes în rândul românilor din toată țara. Lansată în cursul zilei de vineri, 24 mai, ediția de anul acesta a avut nevoie de doar trei ore și jumătate pentru ca bugetul să fie redus considerabil.

Cerere uriașă pentru programul Rabla pentru electrocasnice. Reacția ministrului Mediului

Mai precis, jumătate din suma totală alocată pentru acest program a fost deja epuizată, iar cererile din partea beneficiarilor care își doresc să intre în posesia tichetelor speciale continuă să curgă. Potrivit datelor furnizate de Facebook a Administrației Fondului pentru Mediu, au fost rezervate 55.578 de vouchere, dintre care 24.853 pentru televizoare, 10.830 pentru aparate frigorifice, 9.959 pentru maşini de spălat rufe, 5.094 pentru maşini de spălat vase şi 4.842 pentru aparate de aer condiţionat.

Programul are un succes uriaş! În primele trei ore de la lansare, au fost deja rezervate vouchere care reprezintă aproape întreg bugetul ediţiei de anul trecut (20 de milioane de lei, la ediţia anterioară n.r.). Aceste rezultate m-au convins să dispun crearea unei linii dedicate şi instituţiilor publice. Deşeurile de echipamente electrice şi electronice trebuie să ajungă la reciclat, nu să zacă prin subsoluri!” , a transmis ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, pe pagina sa de Facebook.

Programul Rabla pentru electrocasnice este un real succes. Sursa foto: adevărul.ro
Programul Rabla pentru electrocasnice este un real succes. Sursa foto: adevărul.ro

Cum poți beneficia de acest program

Programul Rabla pentru Electrocasnice acordă vouchere de până la 400 de lei românilor care vor opta pentru achiziționarea unor produse noi, oferindu-le la schimb pe cele vechi. Trebuie știut însă că pentru a participa la acest program, se impune respectarea anumitor condiții. Mai exact, cei interesați trebuie să aibă cel puțin 18 ani, acte de identitate valabile și să fie domiciliați pe teritoriul României.  Cu ajutorul voucherelor vor putea fi achiziționate mașini de spălat, aparate de aer condiționat, dar și frigidere, combine sau lăzi frigorifice, produse aparținând claselor energetice A++ și A+++.

Astfel, în cadrul programului Rabla pentru Electrocasnice, se acordă  vouchere în valoare de: 200 de lei pentru mașini de spălat clasa energetică A++;  300 de lei pentru mașini de spălat clasa energetică A+++; 300 de lei pentru aparate de aer condiționat cu clasa energetică la răcire A+++/A++; 300 de lei pentru frigidere, combine sau lăzi frigorifice cu clasa energetică A++și 400 de lei pentru frigidere, combine sau lăzi frigorifice, clasa energetică A+++.

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!