News

Rabla pentru electrocasnice 2021: vineri începe o nouă etapă. Pentru ce categorii de produse se pot cere vouchere

Rabla pentru electrocasnice 2021: vineri începe o nouă etapă. FANATIK vă spune pentru ce categorii de produse se pot cere vouchere
03.06.2021 | 12:07
Rabla pentru electrocasnice 2021 vineri incepe o noua etapa Pentru ce categorii de produse se pot cere vouchere
ADVERTISEMENT

La data de 4 iunie va începe etapa a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice. Acesta este destinată achiziționării de televizoare, laptopuri și tablete.

Valorile voucherelor acordate sunt cuprinse între 300 și 500 de lei, în funcție de categoria vizată. Această etapă ar urma să se încheie la data de 17 iunie, scrie Avocat.net. 

ADVERTISEMENT

Rabla pentru electrocasnice 2021: vineri începe o nouă etapă. Pentru ce categorii de produse se pot cere vouchere

În prima etapă, cea rezervată deschiderii programului, s-au acordat vouchere pentru mașini de spălat rufe sau vase și frigidere ori congelatoare. Fondurile s-au epuizat rapid.

Prima etapă s-a încheiat în aceeași zi în care a și început. Este de așteptat ca un lucru similar să se întâmple și cu a doua etapă.

ADVERTISEMENT

După ce vor obține voucherele, oamenii trebuie să le valideze și activeze. Abia apoi le vor putea folosi pentru achiziționarea electrocasnicelor. De la validare, termenul în care acestea pot fi folosite este de 15 zile.

Spre deosebire de celelalte etape ale programului, în cea care debutează mâine se poate preda în schimbul voucherului un calculator personal sau un alt aparat înscris în program, exceptând laptopurile și tabletele.

ADVERTISEMENT

În general, pentru obținerea unui voucher pentru o anumită categorie, trebuie să se predea un aparat care face parte din respectiva categorie. Așadar, în cazul televizoarelor regula se respectă și trebuie predat un televizor vechi în schimbul cuponului.

Etapele programului Rabla pentru electrocasnice 2021

În etapa I s-au acordat voucherele aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe sau vase și frigiderele sau congelatoarele . Trebuia să se desfășoare în perioada 21 mai – 3 iunie, dar s-a încheiat deja, prin epuizarea fondurilor.

ADVERTISEMENT

În a doua etapă se acordă vouchere pentru categoria din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele. Se desfășoară în perioada 4 iunie – 17 iunie.

Ultima etapă, cea de a treia cuprinde aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele. Se vor acorda vouchere în perioada 18 iunie-  1 iulie.

Înscrierile în program au început la data de 14 mai. Ministerul Mediului a anunțat că peste 100.000 de oameni și-au făcut cont în cele șapte zile pe care le-au avut la dispoziție. În acest an, programul beneficiază de un buget de 75 milioane de lei.

ADVERTISEMENT