News

Rabla pentru electrocasnice 2022 va începe în iunie. Televizoarele, scoase din program. Ce alte modificări s-au făcut

Rabla pentru electrocasnice 2022 va începe pe data de 17 iunie. S-au făcut unele modificări, printre care aceea că nu se vor mai putea cumpăra televizoare cu vouchere.
09.05.2022 | 22:40
Rabla pentru electrocasnice 2022 va incepe in iunie Televizoarele scoase din program Ce alte modificari sau facut
Când începe prima sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2022. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rabla pentru electrocasnice 2022 va începe pe data de 17 iunie și se va desfășura în trei etape, anunță ministrul mediului, Barna Tanzcos. Bugetul prevăzut în acest an este de 100 de milioane de lei, mai mare decât 2021 cu 25 milioane de lei.

Rabla pentru electrocasnice 2022. Ce modificări s-au făcut

De altfel, s-au făcut unele modificări, precum aceea că nu se mai pot achiziționa televizoare cu vouchere, dar și fapul că vom avea doar 7 zile la dispoziție pentru a cumpăra electrocasnice, în loc de 15, atunci când primim voucher-ul.

ADVERTISEMENT

A doua etapă a Rabla pentru electrocasnice 2022 va începe pe 1 iulie, fiind alocată laptop-urilor şi tabletelor, iar a treia pe 8 iulie, când se vor oferi vouchere pentru aer condiționat și aspiratoare.

”Săptămâna trecută a apărut ghidul solicitantului pentru programul “Rabla pentru electrocasnice” de anul acesta. În mare măsură programul rămâne pe acea structură pe care s-a desfăşurat din punct de vedere organizare în anul 2021. Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de echipamente electrocasnice – maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere, într-o primă etapă. În etapa a doua o să avem laptopuri şi tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoare în a treia etapă.

ADVERTISEMENT

Vom avea două sesiuni de depunere de solicitări care vor fi precedate de câte o săptămână de înscriere în program pentru cetăţenii care nu au participat în programul de anul trecut. Cei care şi-au creat cont de utilizator nu trebuie să se mai înscrie încă o dată. Pot folosi aceleaşi conturi pentru a solicita voucherele pentru acest tipuri de echipamente electrocasnice. Anul acesta vom avea un buget majorat cu 25 de milioane de lei. În total, bugetul pentru anul 2022 este de 100 de milioane de lei. Anul acesta, prima sesiune începe pe 17 iunie, la ora 10:00”, a spus ministrul mediului, într-o conferință de presă.

Un voucher nu va mai putea fi cerut de două ori

Totodată, un voucher nu se mai poate solicita de mai multe ori pentru același produs, dacă la prima sesiune nu a fost folosit. Regula s-a aplicat deoarece anul trecut foarte multe vouchere au fost cerute, fără a fi valorificate, situație care a fost în detrimentul altor persoane.

ADVERTISEMENT

”Regula, anul acesta, va fi schimbată în ceea ce priveşte posibilitatea de a solicita de mai multe ori voucher pentru acelaşi tip de echipament, în diverse sesiuni. Anul trecut am văzut persoane care, în prima etapă, au ocupat un loc şi nu au lăsat alţi cetăţeni să se înscrie în program, nu au valorificat voucherul solicitat, apoi au venit şi în a doua etapă şi au făcut acelaşi lucru.

Motiv pentru care dacă cineva a cerut în prima sesiune un voucher pentru maşină de spălat şi nu a valorificat acel voucher, la următoarea sesiune nu mai poate solicita acest sprijin pentru acelaşi tip de echipament”, a mai spus Barna Tanczos.

ADVERTISEMENT

Care este valoarea voucherelor

Valoarea voucherelor va fi la fel ca cea din 2021, respectiv: 400 de lei pentru mașinile de spălat vase, de spălat rufe, pentru frigidere, aer condiționat, uscătoare de rufe, 200 de lei pentru aspiratoare, 300 de lei pentru tablete și 500 lei pentru laptopuri.

ADVERTISEMENT