News

Rabla pentru electrocasnice: 400 de lei, să-ți schimbi aparatura. Modalitatea simplă prin care sumele se pot accesa

S-a dat startul unei noi ediții a programului Rabla pentru Electrocasnice, în care românii au posibilitatea de a-și schimba aparatura veche cu una performantă și economică din punct de vedete energetic.
09.07.2022 | 14:30
Rabla pentru electrocasnice 400 de lei sati schimbi aparatura Modalitatea simpla prin care sumele se pot accesa
Guvernul vrea să se asigure că folosim aparatură de calitate / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Programul este susținut de Administrația Fondului pentru Mediu, care a demarat înscrierile pe data de 8 iulie 2022, pe site-ul electrocasnice.afm.ro. Acestea vor dura până la 14 iulie, ora 23:59.

Statul român oferă bani pentru schimbarea electrocasnicelor vechi

Cei interesați au ocazia să se înscrie pe site, de unde pot descărca un voucher care este valabil de la 7 la 15 zile de la validare.

ADVERTISEMENT

Valoarea voucherelor pot ajunge la:

– 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C; 

– 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;   

– 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;   

ADVERTISEMENT

– 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;   

– 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;   

– 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;   

– 500 de lei pentru laptopuri;   

– 300 de lei pentru tablete

Cum poți intra în programul Rabla

Pentru a putea accesa voucherele, utilizatorii trebuie să-și creeze un cont, după care au posibilitatea de a selecta electorcasnicele dorite în cadrul fiecăreia din cele 3 etape ale programului.

ADVERTISEMENT

În cazul în care contul a fost creat în anii trecuți, acesta rămâne valabil și nu mai este necesar crearea altuia. De asemenea, rămân valabile și conturile comercianților, create în edițiile anterioare ale programului.

În cazul în care v-ați uitat datele contului, aplicația oferă posibilitatea de recuperare a parolelor, urmând pașii descriși pe site.

ADVERTISEMENT

A crescut bugetul alocat programului Rabla

„Având în vedere interesul manifestat faţă de acest program şi succesul uriaş pe care acesta l-a avut în ediţiile trecute în rândul populaţiei, am luat hotărârea de a mări bugetul alocat la 100 milioane pentru cele două sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult faţă de anul trecut”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

ADVERTISEMENT