News

Rabla pentru electrocasnice: Câți oameni și-au făcut cont. Număr record

17.05.2021 | 11:34
Rabla pentru electrocasnice Cati oameni siau facut cont Numar record
ADVERTISEMENT

Rabla pentru electrocasnice: Câți oameni și-au făcut cont. Un număr record de români s-au înscris pe platforma pusă la dispoziție în cadrul programului.

Ministerul Mediului a transmis că peste 100.000 de oameni și-au făcut deja cont. Înscrierile au început vineri, 14 mai, ora 10:00.

ADVERTISEMENT

Persoanele fizice interesate de acest program au la dispoziție șapte zile pentru a-și crea un cont. Programul dispune de un buget de 75 milioane de lei.

Rabla pentru electrocasnice: Câți oameni și-au făcut cont. Număr record

„Astăzi a fost depăşit pragul de 100.000 de conturi create de cetăţeni în platforma Rabla pentru Electrocasnice. Conturile pot fi create până joi, 20 mai, ora 23.59!”, a anunţat Ministerul Mediului duminică seara.

ADVERTISEMENT

După înscriere, vor exista trei etape  în care vor fi selectate echipamentele dorite. În prima etapă intră voucherele aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 03 iunie);

Etapa a doua se defășoară în perioada 4 -17 iunie. Aceasta cuprinde voucherele aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele.

ADVERTISEMENT

În etapa a treia intră voucherele aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele. Se desfășoară în perioada 18 iunie – 01 iulie.

În acest an, bugetul alocat programului este de 75 de milioane de lei, dublu față de anul trecut. Se estima că 50.000 – 60.000 de persoane fizice vor beneficia de vouchere, putând fi finanțată înlocuirea a aproximativ 200.000 de aparate electrocasnice.

ADVERTISEMENT

Participanți vor primi vouchere cu valori diferențiate, în funcție de clasa energetică a echipamentelor predate. Ele nu pot fi mai mari de 50% din prețul produsului achiziționat.

„Înscrierea solicitanţilor în Program constă în crearea contului de utilizator, pentru care se introduc următoarele date: nume, prenume, localitate şi judeţ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail şi numărul de telefon valid.” se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

„Beneficiarul are obligaţia de a încărca CI/BI şi declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM până la momentul utilizării voucherului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat,” au transmis reprezentanții instituției.

„După înscrierea solicitanţilor prin crearea conturilor de utilizator, demarează etapele de selecţie, în aplicaţia informatică, a voucherelor aferente echipamentelor noi, prima categorie fiind cea a maşinilor de spălat rufe/vase şi a frigiderelor/congelatoarelor. Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor dintr-o categorie este de 14 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective,” au adăugat.

ADVERTISEMENT