News

Rabla pentru mașini noi. Guvernul a suplimentat numărul de vouchere. Care sunt condițiile pentru a beneficia

08.08.2019 | 17:04
Rabla pentru masini noi Guvernul a suplimentat numarul de vouchere Care sunt conditiile pentru a beneficia

Programul Rabla aduce vești bune pentru toți cetățeni români. Numărul voucherelor va fi suplimentat, așadar românii care vor să-și schimbe mașina veche cu una nouă mai au o șansă, a anunțat premierul României Viorica Dăncilă.

Programul Rabla va fi suplimentat cu 20.000 de vouchere

Programul Rabla va fi suplimentat cu 20.000 de vouchere fiecare în valoare de 6.500 de lei. Premierul României Viorica Dăncilă a anunțat în ședința de Guvern de joi că suma totală pentru programul Rabla se va ridica la 135.000.000 de lei. Așadar, românii cu mașini mai vechi de opt ani care vor să le schimbe cu una nouă au mai multe șanse acum.

„Aprobăm suplimentarea fondurilor pentru programul «Rabla» cu suma de 135.000.000 de lei. Astfel, oferim încă 20.000 de vouchere în valoare de 6.500 lei fiecare pentru cei care doresc să-şi înlocuiască autovehiculul vechi cu unul nou, puţin poluant. Ştiu că este o decizie aşteptată de mulţi români din industria auto”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Câți bani au fost alocați pentru programul Rabla
Înscrierile la programul Rabla au început de pe 12 aprile. Acum românii au primit o veste bună, voucherele vor fi suplimentate. Sursa foto: cursdeguvernare.ro

Câți bani s-au alocat programului Rabla Clasic și Plus

Programul Rabla de anul acesta a avut startul pe 12 aprilie când românii au început să se înscrie atât la Rabla Clasic, cât și la Rabla Plus. Programuul Rabla Clasic a primit o finanțare de 235 milioane de lei, în timp ce programul Rabla Plus a avut un buget de peste 75 de milioane de lei. Din suma totală de 75 de milioane, 15 milioane de lei s-au alocat persoanelor fizice și 60 de milioane de lei persoanelor juridice.

Prima de casare pentru programul Rabla Calsic este de 6.500 de lei pentru fiecare automobil care are o vechime mai mare de opt ani. Această sumă se acordă pentru achiziționarea unui mașini noi al cărui sistem de propulsie generează maxim 120 g de CO2/km, în regim de funcţionare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP). La această primă de casare se poate adăuga și un ecobonus  de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP).