News

Rachetă descoperită lângă fosta bază militară de la Vadu Dobrii. Ipoteză șocantă: A fost lansată în timpul Revoluției

08.03.2021 | 08:22
Racheta descoperita langa fosta baza militara de la Vadu Dobrii Ipoteza socanta A fost lansata in timpul Revolutiei
Rachetă descoperită lângă fosta bază militară de la Vadu Dobrii. Ipoteză șocantă: A fost lansată în timpul Revoluției. Foto: captura youtube
ADVERTISEMENT

O rachetă prăbuşită a fost descoperită lângă o fostă bază militară antiaeriană. Conform unei ipoteze, aceasta a fost lansată acum 3 decenii, în timpul Revoluției din 89.

Rămășițele rachetei au rămas îngropate mai bine de 30 de ani. Descoperirea uimitoare a fost făcută la câţiva kilometri de fosta bază militară secretă de rachete de la Vadu Dobrii, potrivit Adevărul.ro

ADVERTISEMENT

După ce s-a prăbușit, rămășițele ei au rămas sub pământ, afirmă localnicii.

Rachetă prăbuşită, rămasă îngropată lângă o fostă bază militară

Rămășițele au fost găsite îngropate aproape în întregime în pământ, pe un deal aflat la circa 10 kilometri de fosta unitate militară anti-aeriană de la Vadu Dobrii, conform sursei citate.

Jurnaliștii Adevărul au găsit un tub cu diametrul de peste 50 de centimetri şi cu o lungime de cel puţin doi metri. O bucată de fuselaj şi alte câteva componente au rămas agăţate de partea din spate a rachetei.

ADVERTISEMENT

Una dintre ipoteze privind modul cum a ajuns racheta în locul din Munţii Poiana Ruscă implică Revoluția din decembrie 89.

Potrivit foştilor militari, de la baza militară anti-aeriană din Vadu Dobrii, singurele rachete au fost activate în seara de 22 spre 23 decembrie 1989.

ADVERTISEMENT

Atunci, din Divizioanele de la Sânpetru – Haţeg şi Vadul Dobrii – Valea Ursului, au fost lansate rachete, care s-au autodistrus în aer, deoarece nu întâlniseră vreo țință.

Pe ecranele staţiilor de radiolocaţie apăruseră în acea noapte zeci de ţinte aeriene neidentificate. De aceea au fost lansate rachete de la cele 2 Divizioane.

ADVERTISEMENT
Tags: