ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Anunţ şocant despre rachetele Coreei de Nord. Ce a fost dezvăluit

Motoarele de rachetă produse în Ucraina şi care ar fi permis Phenianului, potrivit unui studiu, să realizeze progrese spectaculoase în domeniul balistic, au fost toate livrate Rusiei, a anunţat...
Autor: Ionuţ Cataramă | 17.08.2017 | 00:06
Anunţ şocant despre rachetele Coreei de Nord. Ce a fost dezvăluit

Motoarele de rachetă produse în Ucraina şi care ar fi permis Phenianului, potrivit unui studiu, să realizeze progrese spectaculoase în domeniul balistic, au fost toate livrate Rusiei, a anunţat marţi agenţia spaţială ucraineană. Motoarele de tip RD-250, asamblate până în 2001 de întreprinderea Iujmaş erau vândute pe rachete de tip Ciclon-2 şi Ciclon-3 ”în beneficiul Rusiei”, a declarat Iuri Radtşenko, directorul agenţiei spaţiale ucrainene. ”Ei (ruşii) au putut să livreze, după aceea, o parte, cui voiau”, a subliniat el.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Statele Unite au anunţat că rămân deschise unui posibil dialog cu Coreea de Nord, care a decis să-şi lase de o parte, pentru moment, planul de a trage rachete în apropierea teritoriului american Guam, a declarat marţi secretarul de Stat american. ”Suntem interesaţi în continuare de o căutare a unei căi către dialog, dar acest lucru depinde de el”, a spus Tex Tillerson, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-un. Acesta declarase marţi că va ”observă încă un pic comportamentul idiot şi stupid al yankeilor”, înainte ca eventual să lanseze rachete.

Rachete Coreea. China îndeamnă la reluarea negocierilor

Beijingul a apreciat marţi că această criză, în centrul căreia se află programul nuclear al Coreei de Nord, se află într-un ”un moment de cotitură” şi că a venit vremea întoarcerii la masa negocierilor. Această declaraţie a fost făcută de o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, după ce tonul escaladării verbale între Statele Unite şi Coreea de Nord pare că a scăzut. Iar preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat marţi că Seulul vrea cu orice preţ să evite un nou război.

ADVERTISEMENT

China, principalul aliat diplomatic şi susţinător economic al Coreei de Nord, a îndemnat în mai multe rânduri, în ultimele zile, atât Washingtonul, cât şi Phenianul, să nu se livreze unei escaladări verbale. ”Ceea ce sperăm de-acum este ca toate părţile implicate, să poată să contribuie, prin vorbele şi faptele lor, la stingerea focului tensiunilor actuale, în loc să toarne gaz pe foc”, a subliniat Hua Chunying.

Beijingul îndeamnă frecvent la o reluare a ”negocierilor în şase” – China, Statele Unite, Rusia, Japonia şi cele două Corei -, înterupte în 2009.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!