Fotbal intern

A reziliat cu Dinamo imediat după Paște! Mircea Rednic scapă de balast. EXCLUSIV

01.05.2019 | 12:03
A reziliat cu Dinamo imediat dupa Paste Mircea Rednic scapa de balast EXCLUSIV

Mircea Rednic nu mai are răbdare cu unii jucători până în vară, când le expiră înțelegerile. Dinamo a reziliat imediat după Sărbătorile Pascale contractul unuia dintre oamenii de bază ai echipei în finalul lui 2018. Este vorba despre algerianul Rachid Ait-Atmane, despre care FANATIK a dezvăluit acum o lună că va pleca de la Dinamo.

Rachid Ait-Atmane, out de la Dinamo! A reziliat cu două luni înainte de termen

Rachid Ait-Atmane, 26 de ani, a intrat în vizorul șefilor de la Dinamo la puțin timp după revenirea din cantonamentul din Antalya. Fost jucător în Primera Division, algerianul a semnat în noiembrie 2018 cu Dinamo un contract de 5.000 de euro lunar. Contractul se întindea până în 30 iunie 2019.

FANATIK a anunțat că Dinamo a dorit în prima fază să-i prelungească înțelegerea mijlocașului, oferindu-i și o mărire de salariu, el urmând să încaseze din sezonul viitor 7.000 de euro pe lună. Jucătorul a tergiversat discuțiile, convins că-și va găsi un contract mult mai bun în fotbalul occidental, unde dorește să se întoarcă. A fost momentul în care Rednic a spus stop tratativelor, anunțându-l și pe mijlocaș că poate să plece în altă parte. Mai mult decât atât, Dinamo nu a mai avut răbdare cu Ait-Atmane și i-a reziliat contractul imediat după Paște, cu două luni înainte de terminarea înțelegerii.

Rachid Ait-Atmane și-a reziliat contractul cu Dinamo imediat după Paște!
Când a semnat cu Dinamo, Rachid Ait-Atmane nu a dorit decât să-și ridice puțin cota ajunsă la 500.000 de euro

Mircea Rednic l-a scos în decor după începerea play-out-ului

În mod normal, algerianul ar fi putut continua la Dinamo dacă răspundea pozitiv ofertei făcute de club. A tot amânat, ceea ce i-a făcut pe „câini” să considere că nu se pot baza în sezonul următor, când își propun să se bată la titlu, pe un jucător căruia îi stă gândul doar la plecare.

Cu Rachid Ait-Atmane au fost probleme de la început, pentru că nu a vrut să semneze decât până la sfârșitul sezonului. El nu m-a convins. Un mijlocaș ofensiv care nu a marcat niciun gol… L-am anunțat că nu mă bazez pe el în sezonul viitor și e normal să nu joace” – Mircea Rednic

Rachid Ait-Atmane și-a reziliat contractul cu Dinamo imediat după Paște!
Mircea Rednic i-a transmis lui Rachid acum o lună că poate să-și caute echipă

Mircea Rednic a luat decizia în interesul grupului și a mers mai departe pe jucătorii cu care vrea să continue și sezonul următor. Rachid a fost scos din lot la puțin timp după începerea play-out-ului. A fost titular doar în prima etapă, cu Călărașiul, schimbat în minutul 52, a rămas pe bancă la Mediaș și a intrat 9 minute cu Hermannstadt. De atunci, din 29 martie, algerianul nu a mai prins nici lotul de 18 la următoarele 4 meciuri ale „roș-albilor”. Asta după ce bifase 10 din cele 11 meciuri ale sezonului de toamnă, toate ca titular, 6 dintre ele integralist!

  • 26 de meciuri și două pase decisive are Rachid în Primera Division, toate în tricoul celor de la Sporting Gijon, ultima oară jucând 35 de minute în Gijon – Villarreal 1-3

Ait-Atmane e a treia „victimă” din 2019, după McDermott și Jordan Mustoe

Algerianul este al treilea jucător venit în noul mandat al lui Mircea Rednic care părăsește „haita” în 2019. Primul a fost portarul Sean McDermott, care a reziliat cu Dinamo după eșecul de acasă cu FC Botoșani din sezonul regulat. Cu acea înfrângere, Dinamo a ratat prezența în play-off.

Rachid Ait-Atmane și-a reziliat contractul cu Dinamo imediat după Paște!
Sean McDermott a fost așteptat de FANATIK la 3 dimineața când a ajuns în cantonamentul lui Dinamo din Antalya în luna ianuarie 2019

Ulterior, un alt jucător în care se puneau mari speranțe s-a despărțit de Dinamo. Este vorba despre fundașul stânga englez Jordan Mustoe, despărțirea generând și câteva înțepături de ambele părți. Ait-Atmane nu va fi cu siguranță ultimul care se va despărți de „câini” vara aceasta, Rednic mai având în obiectiv câțiva clienți.

  • 500.000 de euro este cota mijlocașului algerian, care a împlinit 26 de ani pe 4 februarie 2019
  • 31 august 2018 este data la care Ait-Atmane a reziliat cu Sporting Gijon, fiind liber de contract până pe 7 noiembrie 2018 când a semnat cu Dinamo