News

Răcire accentuată a vremii în România. Primii fulgi de zăpadă în Capitală

Vremea din România a intrat într-un proces de răcire accentuată în ultimele ore. Ploile s-au transformat în ninsoare și în zonele mai joase. Au căzut primii fulgi și în Capitală.
04.12.2021 | 09:28
Racire accentuata a vremii in Romania Primii fulgi de zapada in Capitala
ADVERTISEMENT

După un final de noiembrie și o primă zi din decembrie cu temperaturi peste medie, vremea s-a răcit accentuat în ultimele 24 de ore.

Astfel, ploile căzute în majoritatea regiunilor s-au transformat treptat în lapoviță și ninsoare. A nins puțin și în București, însă nu s-a depus strat de zăpadă, date fiind temperaturile încă pozitive.

ADVERTISEMENT

În regiunile montane în schimb, stratul de zăpadă depus este unul destul de consistent, raportându-se deja valori de peste 25 de cm în Orientali și Occidentali.

Prima ninsoare din această iarnă în Bucureşti. Răcire accentuată a vremii

Prima ninsoare din iarna lui 2021 din Capitală a fost consemnată sâmbătă dimineață, 4 decembrie. Din păcate pentru iubitorii de zăpadă, vremea se va încălzi ușor în zilele următoare în această parte de țară, potrivit buletinului meteo emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT


În schimb, situația este diferită la munte. Aici, iarna și-a intrat în drepturi. În staţiunile Parâng şi Straja din judeţul Hunedoara, a nins abundent, spre bucuria turiștilor care şi-au prelungit vacanţa de 1 decembrie și pentru weekend.

De asemenea, în Suceava, pe drumuri se circulă în condiţii de iarnă, după un prim strat consistent de omăt depus.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3 a nins și în Banat, pe Muntele Mic. Aici este o zonă superbă, iar domeniul schiabil îi așteaptă pe turiști cu 4 pârtii.

Prognoza ANM pentru acest weekend

Conform specialiștilor de la ANM, sâmbătă va mai ninge doar în zona Carpaților Meridionali, pe crestele montane, iar în restul țării cerul va fi variabil, cu ploi. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 1 și 8 grade Celsius, iar cele minime între -5 și 3 grade Celsius, pe alocuri ceață.

ADVERTISEMENT

Apoi, duminică, vremea se va încălzi ușor. Valorile termice maxime vor fi cele normale pentru prima decadă a lunii decembrie, iar noaptea mai ridicate.

Cerul va fi mai mult noros în nord-vestul țării, iar la altitudini mari se vor înregistra ninsori, pe alocuri viscolite. Izolat se va depune polei. Maximele termice vor fi 3-13 grade Celsius, iar cele minime între -2 și -7 grade Celsius, mai ridicate în Dobrogea.

În Capitală, sâmbătă, cerul va fi mai mult noros, fiind condiții pentru ploi. Temperatura maximă va fi de 5 grade, iar cea minimă de -1 grad Celsius. Duminică, vremea se va încălzi ușor în Capitală. Temperatura maximă va fi de 7 grade, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

ADVERTISEMENT